Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, July 18, 2009

menuju negara Gangster!

Sahabat aku, Tan Boon Wah mendedahkan dalam Malaysiakini yang beliau juga disoal siasat ala gangster dengan SPRM pada ketika yang sama dengan mendiang. Tan yang juga antara yang lantang dalam kes 'buka jalan' di Taman Mahkota Cheras mengaku diancam dan didera mental sewaktu sessi soal siasat.
Ini bukan perkara baru. Telah ramai yang tampil mendedahkan perkara yang sama. Jika anda mendedahkan sesuatu anda akan diugut.
Pihak yang sepatutnya bertugas melindungi kepentingan rakyat sebaliknya melindungi gangster dan lebih hebat lagi mereka berlagak menjadi gangster. Al Capone pun tak begini.
Aku risau dan kita rakyat Malaysia perlu risau akan fenomena ini kerana hukum alam "tiap aksi pasti ada reaksi". Kesan lain akan timbul.

Apakah rentetan dari situasi ini akan muncul lagi Ma Baker, Phoolan Devi, Billy the kid, Robinhood, Bentong Kali, Botak Chin dan Mona Fandey?
Posted by kulupSakah

0 comments: