Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, September 1, 2011

PULAU PINANG MILIK CINA


بسم الله الرحمن الرحيم

Snap Shot..the star, sunday Aug 7th, page 8....UMNO tok sah dok berangan nak jadi Ketua Menteri. Sampai mati le jadi barua Gerakan dan MCA.....harap2 UMNO penang sedar diri cepat...Note: Berpuluh tahun kerusi DUN di pulau pinang memang majoritinya adalah umno punya.. tapi bagi pada parti cina gerakan untuk memerintah atas alasan tolak ansur.. apa punya bangang la otak org umno ni aku pun x tau.. kat perak kerusi DAP yang banyak tapi PAS yang jadi menteri besar perak. Mmg betul itu atas nama perlembagaan kerajaan negeri tp kenapa pulau pinang melayu ramai kerusi kasi pada cina? boleh ke setakat beri alasan tolak ansur? bodoh punya melayu umno!!! ikut lagi parti bodoh.. sampai ketua la bodoh nak mampos..!!! kah kah kah kah..

Note: Ni mana perginya perkasa ni? mana pergi patriot yang handal sangat? mana pergi melayu umno yang nak mempertahankan melayu? takut ke dengan cua soi lek? kih kih kih kih

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

6 comments:

ayakmaidinserdang said...

tunggu ada sponsor baru depa nak canang, la depa tx boleh,klu buat mcm ludah ke langit sebab tu dok diam tx dak telok. Apa punya melayu pun aku tx tau .Ikut Najib la tu kan PM no 6 tx lingkup jahanam.

Amuraria said...

UMNGOK @APCO PENANG TAK BANGANG TAPI GASING YANG BOLEH PUSING WALAU TADAK PAKU ! DEPA BUAT BODO SAPA JADI PM TAK PA ASAL DEPA BOLEH SAUK SEGALA RASUAH ,SELEWENG PROJEK DAN TENDER UNTUK KRONI DAN PARTI ,SEMUA ASAL ADA 'MASYUUK' OK LA ,ITULAH UMNGOK PUNYA PERJUANGAN DI PENANG SELAMA LEBIH 53 TAHUN PERINTAH ,ASAL TEMBOLOK ,PERUT DAN BAWAH PERUT KENYANG SUDAH ! MELAYU LAIN NAK LINGKOP MAMPUEH PI ! APA PUN SEGELINTIR MAMAK INDIA MUSLIM DAN MELAYU MANGKUK PENGAMPU JADI BUAT HARTA HARAM OK CUKUP KAHKAHKAH !

Unknown said...

DAP tu parti apa pulak??

Unknown said...

Dalam DAP tak semua ahli dia cina dalam MCA ada ke bangsa lain.
Yang mana satu parti berasaskan perkauman DAP ke MCA

Unknown said...

-Muhyidin tegur;Najib Membisu-
http://ijoks2009.blogspot.com/2011/09/syabas-tpm-berani-tegur-kesilapan-anak.html

M>F>M>D said...

Awat perkasa n patriot tak menyalak...depa mana baca paper selain bahasa Ketohanan keMELAYUan depa..