Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, December 23, 2011

POLIS UGUT TUMBUK ADAM ADLI

بسم الله الرحمن الرحيم

Adam Adli buat laporan ugutan ditumbuk anggota polis
KUALA LUMPUR 23 Dis: Adam Adli, pemimpin mahasiswa yang menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak membuat laporan terhadap angota polis yang mengugut untuk memukul beliau di Bukit Aman beberapa hari lalu.

Beliau cuba ditumbuk polis berpakaian biasa itu sewaktu membuat laporan ugutan bunuh terhadapnya, selepas menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak di Ibu Pejabat Umno, 17 Disember lalu.

Beliau ditemani peguam Fadiah Nadwa Fikri dan beberapa pimpinan mahasiswa yang lain di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi.

Fadiah yang juga peguam dari NGO Lawyers for Liberty menggesa agar tindakan segera diambil terhadap anggota polis yang mengugut untuk menumbuk mahasiswa Universiti Perguruan Sultan Idris itu.

Menurutnya, polis itu yang berpakaian biasa dicam dan dikenali sebagai Roslan Mokhtar.

“Adam memberi keterangan berkenaan insiden beliau cuba ditumbuk seorang anggota polis, tanpa dihalang anggota-anggota polis yang lain.

“Kita akan lihat sama ada anggota polis yang terlibat, Roslan Mokhtar, akan diambil tindakan kerana ia begitu jelas terdapat ugutan daripada pihak yang berkuasa.

“Kita akan lihat sama ada akan ada yang meneruskan intimidasi terhadap pelajar ini yang berarak dan melaksanakan hak mereka di bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan,” kata Fadiah. - Keadilandaily

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

0 comments: