Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, May 27, 2011

ZAMBRY TAKUTKAN WARGA SETINGGAN MENGGUNAKAN SB?

بسم الله الرحمن الرحيم

Panas: SB jumpa penduduk setinggan KTM .

Penduduk yang terlibat dengan projek landasan berkembar KTMB di daerah LMS (Taiping) kini mula ditekan.

Penduduk setinggan itu hairan apa kaitan SB itu dengan Pejabat Tanah LMS.Penduduk memberitahu kepada kita,sepatutnya Pegawai Pejabat Tanah atau Pegawai Pejabat MB yang datang untuk menyiasat aduan penduduk .

Mereka mendakwa, SB itu setelah bertemu penduduk, melapor terus kepada Ismail Sapian,Setiausaha Politik Zambry Kadir.

Pemberian tanah dan masalah setinggan ,bukan kerja polis(SB) .Tapi kerana tekanan politik ,SB digunakan untuk menakutkan penduduk.

Jawatankuasa bertindak tanah setinggan tetap akan mempertahan hak mereka untuk mendapat hak milik tanah ."Kami tak takut gertak SB"dakwa pengadu.

- Cikgu DinKa’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

0 comments: