Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, April 16, 2011

TAIK MAHMUD CIBAI!!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Tajuk memang lucah sikit.. lagi katanya Najib dan Taik mahmud memerintah minyak naik harga, barang naik harga tak henti-henti setiap hari.. hidup semakin susah.. dan Taik mahmud cibai!!! Itulah diantara kata-kata seorang rakyat Sarawak yang berketurunan iban dalam video dibawah.. itulah suara rakyat yang hidup dalam tekanan.. Jika iban dalam hutan pun dah merasakan tekanan kenapa kita yang hidup dalam bandar tak bangun melawan? jika iban pun sedar akan buruknya Be End kenapa pencacai2 UMporNO tak faham-faham? selamat menonton..
Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

3 comments:

Anonymous said...

sapa boleh translate?

Fencesitter said...

Bujang susah... Mari kita belajar bahasa cina k .... Cibai = puki.... Sepatutnya anda guna kan ayat ini yang saya tuju kan kepada awak "lu ea mak chao cibai" maksud nya " puki mak kau bau...." itu lah ayat yang betul .... Jadi betul ker puki mak kau bau hancing?

najib lao wu yen said...

fencesitter bongok kuda laut afrika!kah kah kah!tu ko la!cibetttt!!!gi makan taik la kalau sokong kerajaan!kah kah kah!