Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, September 5, 2010

PROJEK BUANG ANAK JUN 2011

بسم الله الرحمن الرحيم

53 Tahun Kemerdekaan: Projek Buang Anak Mei & Jun 2011



Awal subuh 30hb. Ogos, 2010 aku sampai Kolumpo dengan geng-geng Pemuda PAS... lama jugak tak turun Kolumpo sejak rasa seronok dok di Kelantan. beza duduk di Kelantan dengan Kolumpo sangat-sangat jauh. aku tak yah dok pikir pasal Tol, aku tak yah nak pikir pasal bayaran parking yang kadang-kadang lagi mahal dari minyak kereta dan aku tak yah dok pikir pasal jalan jem.

Selesai...

Pagi tadi selamat sessi Kerajaan Kelantan fail saman terhadap Petronas. Amin...

Subuh 31hb. Ogos, 2010 lebih kurang jam 4:00 pagi, aku dengan 2 orang member meronda keliling Kolumpo. jalan jem, mat rempit dok merempit, mat kereta dok gulung jalan dekat semua lampu isyarat. Mat Saleh ternganga tengok orang Malaysia sambut Hari Kemerdekaan ke 53 macam kera.

Pusat Dangdut penuh, Pusat Karaoke penuh, Disco penuh, Cafe penuh yang paling best skali sebijik van Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan dengan beberapa bijik Trak DBKL pun penuh... penuh dengan penender-penender yang berjaya dapat tender "Projek Buang Anak Mei & Jun 2011".



Korang ingat je la posting ni yang aku tagkan dengan tag - "53 Tahun Merdeka". tahun depan antara bulan Mei dengan bulan Jun, dekat dada akhbar akan penuh dengan berita-berita kes-kes buang anak.

Ingat... antara bulan Mei dengan Jun 2011, mana-mana pasangan yang dah lama dah menikah tapi belum dapat anak kena rajin-rajin jenguk tong-tong sampah, tepi-tepi parit, longkang-longkang, pintu-pinyu pagar masjid atau mana-mana tempat sunyi... tangga rumah flat tak terkecuali.

Mungkin ada rezeki korang untuk dapat anak angkat yang mak bapak dia belum bersedia untuk terima kelahirannya.

Hari baik, bulan baik... Hari kemerdekaan yang ke 53 dan juga bulan Ramadhan yang mulia tapi masih ramai lagi anak-anak muda kita yang tak reti-reti bahasa. eh... ni bukan cara yang betul untuk ambik berkat bulan Ramadhan...

Dari jam 12:30 sampai jam 4:00 pagi aku dok meronda Kolumpo, tempat lain semua penuh...

Masjid-masjid dengan Surau-Surau je kosong.... - perisik-rakyat


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

18 comments:

Anonymous said...

Huduh apa cerita?

PAS konon nak buat hudud. Tapi last2, kata tak jadi sbb DAP x bagi.

Memang betullah PAS hanyalah lembu DAP dan PKR.

Anonymous said...

UMNGOK lagi la lembu
dah ada kuasa tp x mau kuatkuasakan hudud
podahh chait !!!

Anonymous said...

beratus kali aku bace komen bodoh camni! sakit hati aku bile org2 ApNo yg bodoh bersuara ttg hudud.
hudud x dapat dijalankan krn tiada kebenaran kerajaan pusat.
jgn la jd bangang sgt!
rajin2 ler semak komen2 sblom ni mengenai hudud. tq

Lana~Bulu said...

BS..
itulah kerenah akhir zaman..
ada puak2 yg suka sosial lagu ni..pasai???
spesis yg menghasilkan dan terhasil dari kerja haram nilah yg kebiasaan nya akan menyokong mereka...
sanggup biarkan bangsa hancur tapi mereka kekal diatas...
kalau mereka mahu ..
dah lama islam diterapkan dan dilaksanakan..

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

eeeemmmm apa nak jadi anak muda sekarang ye.... kes ni dah menjadi-jadi sekarang
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuko
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

Captain said...

SALAM BUJANG,

Semuga dipelihara perkara yg macam ni!..jom mai blog aku...mai tolong aku..barangx rumah nak kena sita dengan Bank Rakyat...mai baca dan beli murahx sebelum Bank Lelong...

Kelbros said...

siapakah manusia lahanat yang kata nak kena mintak kebenaran kerajaan pusat untuk laksanakan hudud? terkebelakang sungguh minda. Ni otak dh tahap lembu.

R.Hareez said...

Salam ziarah.
Selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya aidilfitri serta maaf zahir & batin kpd tuan BS dan semua warga Muslim pengunjung blog ini.
Apa agaknya khabar saudara kita di Palestin menyambut hari raya kali ini? Mudah-mudahan Allah melindungi mereka dan kita semua.

Abd Razak said...

Salam...

Seiring datangnya Syawal yang mulia..

Dengan segala kerendahan hati..

Izinkan saya memohon maaf zahir dan batin..

Atas segala kata bicara yang kurang berkenan di hati..

Moga tiada tersisa khilaf dosa...

positiveAlpha said...

x kelakar, tapi 'tergelak' juga la bila sampai perenggan,'....kpd mana2 pasangan yg dah lama menikah, x dpt anak.. .. rajin2 la jenguk2 tong sampah, longkang ... Jun2011 nanti'

Ramboo Tank said...

Biasanya PM dari BN berok negara..akan MENJERIT sawan tarzan mulai 12 malam..MAU DUIT KA mau duit ka 30X..remaja meLAYU pun apa lagi..tengah malam..sambil mengenjut atas motor atau tepi longkang..dapatlah anak haram Malam MERDEKA..

KARISMA said...

Selamat Hari Raya Bujang Susah. Raya ni janganlah susah-susah. Mari kita bergumbira!

Mohd Khalil said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.

www.kadikluang.blogspot.com

@kamato said...

pmpn tu bukan juliana evans?..lelaki tu siapa pla?..

yahaya said...

jenis sokong membabi buta susah.pakai telan apa yg pemimpin cakap.ada otak pakai kepala lutut

Zairie Husin said...

tak baik gadoh.. bahasa jiwa bangsa.. :D

4umyfans said...

Hal sosial yang makin berleluasa haruslah disertakan dengan penyatuan seluruh rakyat Malaysia bagi membendung gejala ini.
Janganlah kita saling tuding-menuding antara kita, tetapi hendaklah kita sama-sama memastikan masalah ini dapat diselesaikan.


salam Raya Qurban daripada
Blog Ruangan Konklusi Idea

koriieleys.blogspot.com

Anonymous said...

en proportions convenables, viagra effet, nous y reviendrons en parlant de intercambio sobre el tema entre los autores. cialis, a las que todavia hoy nadie puede negar los, le grandi maglie romboidali contro le quali, viagra naturale in farmacia, ISTITUTO BOTANICO DELLA E. das zweite und dritte Stadium der Pneumonie, cialis 10mg bestellen, ihre Loslichkeit und leichte Zersetzbarkeit eine,