Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, September 18, 2010

PAK CIK DAN LIF

بسم الله الرحمن الرحيم

Nak dijadikan cerita, ada seorang pak cik ni berasal dari kampung dan tak pernah pun datang ke bandar.
Suatu hari tu, dia pergi la ke bandar untuk mengenali apa itu "bandar".hahaha...
Pak cik tersebut masuk la ke dalam sebuah bangunan dan ternampak la lif.

Dengan muka tanpa belas kasihan, pak cik itu menyangka yang lif tersebut ialah "oven" besar.
Dan pada masa itu juga lah, ada seorang mat salleh yang mahu menggunakan lif itu.
Dengan penuh tanggungjawab nya, pak cik itu berkata "sir, don't go inside"
Tapi, mat salleh tersebut tak mendengar kata-kata pak cik itu.
Pak cik itu pun terasa sedih dan hanya berdiri je depan lif tu.

Tiba-tiba, lif tersebut pun terbuka, dan seorang YB keling keluar daripada lif tersebut.
Dengan terkejut dan yakin nya, pak cik tupun berkata-kata lagi...
hahaha..kan tadi aku da cakap, jangan masuk dalam benda ni, tengok kan da hangus...

- hishyamuddin.blogspot.com


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

5 comments:

Solihin Zubir said...

ahahahaha... lawak2..

Langit Pertama said...

Haha...
Gambar hiasan tu seolah2 ada kena-mengena ek...

Si Sepatu Jalanan said...

sensitif sey keling2 nih...

Anonymous said...

great post thanks

pak long said...

salam...
pokcik hangus tu tengah pening