Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, June 2, 2010

HAHAHA... JAGA LU NAJIB...!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Pembelian kapal selam ada penyelewengan - Polis PeranchisPolis Perancis menyerbu pejabat pengeluar senjata DCNS dan kumpulan industri Thales berhubung siasatan terhadap penjualan kapal selam kepada Malaysia, demikian menurut sumber kehakiman semalam.

Dokumen-dokumen dirampas dalam serbuan tersebut minggu lalu, tambah sumber itu.

” Tindakan tegas polis Perancis yang membuat keputusan untuk menyerbu pejabat DCN dan saya yakin mereka mempunyai tujuan untuk mencari bukti bahawa dalam pembelian kapal selam Scorpene itu terdapat penyelewengan dalam bentuk rasuah dan tentunya ini ada kaitan dengan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Najib Razak” ujar Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Md Akin.

Mac lalu, Pejabat pendakwaraya Paris memulakan siasatan terhadap penjualan kapal selam tersebut pada tahun 2002 ekoran aduan yang dibuat oleh badan hak asasi manusia dari Malaysia, Suara Anak Malaysia atau Suaram.

Shamsul ketika dihubungi Tv Selangor berkata, dengan adanya tindakan lanjut dari pihak polis Perancis ini menguatkan lagi dakwaan bahawa pembelian kapal selam oleh Kementerian Pertahanan itu mengandungi unsur rasuah dan komisyen yang tinggi.

” Polis Perancis tidak akan berhenti setakat itu sahaja, mereka akan pergi lebih jauh lagi dan tentunya akan membuat pendakwaan apabila mendapat bukti yang mencukupi” katanya lagi.

” Dia perlu memberikan kenyataan yang tegas dalam hal ini. Ketika pembelian kapal selam ini dia adalah menteri Pertahanan dan selama ini Datuk Najib hanya mengambil keputusan untuk tidak memberikan respon dan malah tidak menjawab pun tuduhan kita” tambah beliau lagi.

Suaram sebelum ini mendakwa Armaris – anak syarikat Thales dan DCN telah membayar komisyen sebanyak 114 juta euro kepada syarikat Malaysia Perimekar, yang dikaitkan dengan individu yang rapat dengan Najib.

Najib merupakan merupakan menteri pertahanan pada tahun 2002 dan bertanggungjawab dalam rundingan kontrak tersebut.

Sejak tahun 2000, bayaran komisyen bagi kontrak yang berkaitan dengan pemimpin asing merupakan satu rasuah di bawah undang-undang Perancis.

Pada 2002, The DCN menyertai Thales dan kumpulan pembinaan Navantia dalam kontrak untuk menjual tiga kapal selam kepada Malaysia pada sekitar harga satu bilion euro.
-TV Selangor


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

5 comments:

Sueozana said...

Salam...
Bujang, kalau jadikan base utk mancing bagus jgak kan kapal selam nih! OR kita buat tukun ikan kalau dia masuk bawah air tu...exclusive gak...

Re4Mi5 said...

mancing?
huhuhuhu...
ahad ni mau gi candat..
dgr cite hasil kureng,
ade komen x?
takut kang bawak tong besar2 buat berat kete lak, hasil x seberae.

BUJANG SUSAH said...

ermm.. ramai jugak kaki mancing ni rupanya.. na itut..nak itut... hehehee

lawak said...

bangkang tapi pakai kereta proton gak hahaha

Puteri said...

lawak -->>

belilah barangan buatan Malaysia