Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, January 19, 2011

RM75,000.00 BERTABUR DI TENGAH JALAN

بسم الله الرحمن الرحيم










Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

6 comments:

... said...

as salam..
golongan orang-orang yang tertipu..
duit pun nak dicurinya..
apa la nak jadi ni..

Hisyam Muhibah said...

saya hanya mahu bersangka baik. mereka mengutip duit untuk tolong tuan hilux yang kemalangan tu. lepas kutip duit pulang semula kepada tuannya

Echam said...

Allahu Akbar.. Dah sah2 duit tu bukan hak kita. Kenapalah nak kutip yer....

Anonymous said...

ni malaysia bukan jepun. Kalau di jepun orang x pandang pun benda mcm ni. sebab apa? sebab kehidupan mereka tak susah. jadi x hairan dgn hak org lain, nak dgr kes curi atau pecah amanah pun usah. Tapi di malaysia ni rakyatnya hidup susah. Duit dah bersepah ditengah jalan kot pungut dapat dalam seribu ringgit nanti boleh la nak tampung kos minyak dan rokok untuk sebulan. siapa nak bagi? najis nak bagi? jangan harap la.. baik najis bagi bini dia makan angin kat dubai.

azwan said...

Ini rompakan terang - tarangan!

Polis buek apo? Nengok je?

PAkat- pakat lah kutip duit tu untuk simpan dalam ASN (Amanah Saham Neraka).

Nauzubillah.

Begitu teruk akhlak orang kita sampai duit syiling pun berebut sampai sanggup bergadai nyawa.
Apa la nak jadi. Sifat tamak x habis2.

donk said...

apa nak kecoh...duit tu berterabur...

tengok macamana cara duit tu di bawa...takda kawalan...takda polis...takda escort...biasanya kalau bawa duit ada escort..ada polis escort...

ni takda apa pun...kalau tak ambik..sapa akan ambik...

pernah dengar tak..rampasan rokok..mercun...siapa yang pulun...siapa yang boleh bawa balik mercun berguni guni ke rumah..sapa yang boleh jual rokok murah...ibarat ada lesen...

bila orang ramai kutip duit..ramai lahabau yangberceramah...bila polis ke..kastam ke..imegeresen ke..boleh...

apa la lu orang semua yang komen bukan bukan..