Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, July 15, 2010

YAHOO...!!!! PETROL NAIK HARGA LAGI...YESSSS...!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Harga petrol, diesel, gula dan gas LPG naik berkuatkuasa mulai tengah malam ini.



Petrol RON 95 dan RON 97 serta diesel naik 5 sen.
Manakala harga gula pula naik 25 sen, dengan gas LPG naik sebanyak 10 sen sekilogram
Kenaikan semua harga tersebut akan berkuatkuasa mulai tengah malam ini.

Berikut adalah harga baru:
- Petrol RON 95 - RM1.85 seliter.
- Petrol RON 97 - RM2.10 seliter.
- Diesel - RM1.75 seliter.
- Gula - RM1.70 sekilogram
- Gas LPG - RM1.85 sekilogram

Berikut adalah harga baru gas:
* Tong 14KG - dari RM24.50 kepada RM25.90 (naik RM1.40)
* Tong 12KG - dari RM21.00 kepada RM22.20 (naik RM1.20)
* Tong 10KG - dari RM17.50 kepada RM18.50 (naik RM1.00)

- anakmuaallaf

Note: Terima kasih buat kerajaan BN. Memang tepat sekali maksud BN. Maksudnya tidak sia-sia pemilihan nama BN untuk menunjukkan siapa anda yang sebenarnya. Kenaikan Petrol dan diesel sudah pastinya akan mengakibatkan kenaikan seluruh harga barang-barang keperluan yang lain. Terima kasih kepada penyokong umno semua...


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

28 comments:

A-Y-I-E said...

Lepas ni, suruh depa naikkan pula harga rokok. Letak RM20 sekotak. Ada berani???

encHIx laNDax said...

diowang ada elaun lah pe lah,bole la naek kan beribu pun,cube diowang 2 ddk kat tmpat rkyat kbnykan yg kais pagi makan esok,x kais,x makan!

Ummu~Ishak said...

sokong ayie..tapi patut naik sekotak RM50, kalau kerajaan betul2 nak basmi perokok

Anonymous said...

nak basmi perokok bukan dgn cara naikkan harga.. org ada duit dia tetap akan beli. yang kaya tokeh rokok.. yg kaya kerajaan BN. kalau betul tak nak bagi org isap rokok, haramkan tanaman tembakau.. haramkan import hasil tembakau... habis cerita..

gorgondolamedusa said...

rokok?

korang naik $50 pon akan tetap beli, back to d root, punca segala bagi aku nikotin n tar, kalu diikutkan kadar nikotin n tar dlm rokok malaysia ni tinggi!!!
berbanding dgn negara2 maju spt german, u.s, jepun, korea, UAE etc, aku ckp beserta bukti kalu mau.

n kalu korang prasan kat kotak rokok yg baru ni x tulis kandungan nikotin n tar, salah satu strategi kerajaan gak nak bagi ketagih.

so kalu kerajaan betul2 nak basmi perokok kurangkan nicotin n tar,
fyi nicotin n tar rokok d malaysia ialah 20mg tar, 1.5 nicotine, berbanding negara2 yg aku sebut tadi, minimum 7mg tar, 0.6 nicotine. jgn bandingkan dgn indonesia punye rokok yg maksima mencapai 39mg tar, 2.3mg nic (dji sam soe).

kalu betul2 nak basmi laaa...
n aku sedih bile tertengok tvselangor minggu lepas kot, cite pasal rokok, sebuk nak naikkan harga.

ape2 pon aku harap kerajaan betul2 nak basmi mende ni, dgn mengurangkan nicotin n tar dlm rokok, so perokok akan kurang ketagih n senang utk brenti!

to BS, kalu u nak pics tentang mende ni, saye ade, cumenye saye xde blog n xde sumber nak menyampaikan je.

Anonymous said...

TENGOK ESOK INI AKAN BERLAKU:

1 - gula tidak baik untuk kesehatan
2 - minyak tidak baik untuk kesehatan
3 - gas tidak baik untuk kesehatan

PERBANDINGAN

1 - haarga minyak lebih mahal di sweden
2 - harga gas ;ebih mahal di norway
3 - harga gula lebih mahal di canada

SUBSIDI

1 - kerajaan masih memberi subsidi
2 - kerajaan jaga harga jangan naik
3 - kerajaan pastikan semua harga betul

MAKA AKAN DI PENTASKAN DRAMA SWASTA

1 - drama pekedai runcit di tangkap kerana jual mahal
2 - drama menteri pasar ayam
3 - drama menteri duduk minum teh kureen gula kah kah kah

NOTA:
nak tahu kenapa naik malam ini
kerana parlimen sudah habis bdersidang
kalau parlimen ada panas jubo kah kah kah

Anonymous said...

Aku x bape kesah minyak nak 5 sen, gula nak 25 sen, gas naik bla..bla..bla.. tapi yang aku kesah bile air teh nak 25sen jugak, harge ayam naik 5sen(stiap 100g)dan lain2 lagi... Kerajaan kene make sure sume barang2 ni under control. tangkap je orang yg suke2 naikkan harge barang2 keperluan tuh. Please (goverment), if you all nak menang next pilihan raye, buat sesuatu, jgn sampai dah terlambat nanti...

Anonymous said...

kalau da tahu tak yah pakai keta jangan minum teh dan masak pakai kayu api. apa punya bangang, nak jadi hero tak brtempat. Hari2 melepak buang duit tak pe lak, minyak naik 5 sen pun kecoh. dah diri tu miskin tak yah la berlagak mcm orang kaya. hidup pemalas, lembik ,, otak kosong. kesian...5 sen pun kecoh mcm rm5000. kih kih kih. hampehhh korang ni. yak

Anonymous said...

kalau da sengkek sangat tak yah le pakai keta jangan minum teh dan masak pakai kayu api. apa punya bangang, nak jadi hero tak brtempat. Hari2 melepak buang duit tak pe lak, minyak naik 5 sen pun kecoh. dah diri tu miskin tak yah la berlagak mcm orang kaya. hidup pemalas, lembik ,, otak kosong. kesian...sebab tu 5 sen pun kecoh mcm rm5000. kih kih kih. hampehhh korang ni. ya

Anonymous said...

alaaa camni camane nak derma kat ceramah2,baik aku guna utk aku sendiri,pelagi kengkawan,esok kita demoooooooooooo yeeehaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

Salam.Maafkan saya ingin turut memberikan pandangan.

Bukan soalnya 5 sen. soalnya setiap kali adanya kenaikan harga minyak, akan diikuti dengan kenaikan harga segala barang asas dan keperluan semasa.

begitu juga dengan kenaikan gula 25 sen. segala bahan makanan dah minuman akan turut naik sama.

apatah lagi 10 sen kenaikan LPG gas. rumah siapa yamg tak gunakan gas?

kesimpulannya dalam keadaan ekonomi yang gawat ni kita sebagai rakyat dan pengguna akan terus tertekan.

bukan soalnya nak buat kecoh, cuma mempersoalkan kalimah keramat "rakyat di dahulukan pencapaian di utamakan".

Mungkin anda hanya lihat pada 5 sen itu saja. anda mahu 5 sen? saya mampu beri anda lebih insyaAllah.

Jadilah rakyat yg bijak. jangan jadi rakyat yg dipijak.

jadilah insan yang berpandangan jauh, jangan cuma melihat kedalam mangkuk jamban sahaja.

wallahualam.

Anonymous said...

haiya x leh pakai ini kerajaan

Anonymous said...

masalahnye,
harga brg yg lain turut naik,
org2 ApNo ni dorang pedulik hape,
sebab dorang x pk org2 kat bawah,
org2 miskin ni nak makan ape?
n secara x langsung nanti kadar jenayah jugak akan meningkat!

n lagi satu,
dah tentu harga barang naik,
itu sudah pasti,
sebab ayam naik lori,
ikan naik lori,
gula bagai pon naik lori.

Kamal Sanusi said...

Pengundi Najib, terimalah hadiah ini daripadanya sebagai tanda penghargaan kerana menjadi penyokong dan lembu setia umno




Kah kah kah!!!...

Anonymous said...

biasalah orang umno.. semua yg upno buat adalah baik bagi dia. halalkan judi baik.. naikkan harga barang baik.. bunuh orang baik.. x tutup aurat baik.. semua baik belaka la.. PR jugak yg dikatakan tak berguna..

selangor bagi air free... PR x baik.. walhal ramai org upno kat selangor tu yg dapat menikmati air percuma.. tapi tetap kata PR x baik..

kelantan barang murah2 dikatakan x bagus.. walhal orang upno klau buat rombongan mesti nak ke kelantan.. barang murah2 katanya.. kenapa x pergi ke johor dan melaka je yang kata negeri diperintah upno tu baik?

Anonymous said...

In today’s creation of high technology diverse people waste their days at the computer. This article features tips and hints in the direction of computer monitoring software programs and the moral issues with using this order of product.
There are multifarious reasons to weigh computer monitoring software. The original and first is to television screen your children to earn sure they are non-toxic when online and to limit access to unsuitable websites.
A substitute dissuade is to memorialize your spouse when you believe them of cheating. Another abuse would be to monitor or limit website access to employees who should be working and not using the internet in the service of live use. In reckoning there are many other possibilities such as monitoring bad enterprise or simply restricting fixed websites.

If you make up one's mind that [url=http://www.computer-monitoring-software.org]computer monitoring software [/url] is for you be established to analyze the uncountable products close by on the hawk to find the inseparable that is best tailored to your needs.
The products will deviate near access and information hold back so be assured to do your homework.
Let’s swallow a look at how the software works.

Computer monitoring software choose secretly duty on a computer (including laptops) in the background without any mark of the software in the plan registry. It will-power not appear in the system tray, the handle catalogue, the rebuke manageress, desktop, or in the Add/Remove programs. It should not be disrupted by firewalls, spyware or anti virus applications and is completely invisible.
The lone using the computer will not know hither the software and will-power utter the computer as they normally would. Even hitting the popular lead, alternate, delete buttons will not advertise or a close the software.

So how perfectly does the software work?

The software whim in confidence websites visited, keystrokes typed, IM (instant speech) chats, email sent and received including webmail, chats, applications habituated to, Say and Outdo documents and be revenged take filter shots.
The computer monitoring software will leave to you quickly terminate if your youngster is innocuous or your spouse is cheating. It last will and testament also cede to you to block websites or software on the monitored computer.
The software will obstruction you every minutiae of the computer use.
Accessing the recorded observations purpose different with the types of computer monitoring software. Multitudinous programs order email you the recorded evidence in a texture of a part file. Some call for you to access the computer directly to view the data. The kindest wishes allow you to access the data online from any computer with a user login. This is the recommended method.
So under that you take decided on using computer monitoring software you are presumably wondering if it is legal. In most cases the plea is yes however this depends on the state or fatherland you contemporary in. When monitoring employees it is recommended to contain with splendour laws or union agreements.
Of direction using the software may also be a just dilemma. Should I stoolie on my children, spouse, or employees? In today’s technological period a lady can be victimized at relaxed without evening tryst the offender. The unsleeping nights could motivation in you done locate into the open your spouse is not cheating. Or maybe you in the long run have brace that they are. You can stop employees from visiting inappropriate websites at work close to blocking access to them.
To conclude there are profuse rightful reasons to use computer monitoring software. This is a valuable implement with a view tons and can stop to scrimp your children, wedlock, or business. It is up to you to take if it is morally acceptable.

puteri said...

siapa kata harga naik??
korang niii
tak reti ke ape?
bukan naik
tapi selaras

ha.ha.ha

puteri said...

takpe kawan2..
jangn minum tehh
tapi minum minyak wangiii
minyak wangi kan harga terkawal
spt yg disebut dlm bajet lepas..
xde cukai..
hehehehe...

Anonymous said...

Saya suka mengundi....tungguuuuu. hahaha

Anonymous said...

Ni kita bincang pasai rokok ke minyak petrol? Dia durian rakyat mentimun...naikkan je lah. ikut suka kamu lah labuuu...saya pilih mengundi. tungguuuuu...hahaha

Anonymous said...

Betui tu mat. patut kita haramkan jual rokok.haram tanam tembakau.jng haram kan saja tanam ganja tembakau pun patut haram. Mcm juga la jpj polis haramkan cermin gelap...tapi buat pe dok saman pemandu patut haramkan penjualan plastik tinted. Focus la root cause. tangkap saman mat accessories tu. saya pilih mengundi...tungguuu...hihihi

Anonymous said...

Panjang sgt la mat lu punya story. buat summary je la...penat gua baca tau. saya pilih mengundi....lu elok masuk jadi wartawan utusan. jng marah nanti kena jual kata ahmad nisfuuu

Anonymous said...

Oi mamat belagak kaya. mengucap la. jng kutok org miskin. doda tak baik tau lu. kot allah tarek balik kesenangan kamu baru tau. jadi la kamu sewa bawah rumah mcm carita p ramlee ibu mertuaku. amin...harap allah perkenankan doa org2 miskin lembek yg kamu hina. jadilah kamu otak kosong dan pemalas dan akhirnya miskin duduk bawah jamban...oopss. jembatan. tungguuuu

Anonymous said...

Saya pilih mengundi....tunggu....sedih bang lu punya pandangan diatas. undi ye jng tak undi

Anonymous said...

Apa kata kuta rakyat yg hina ni kita mulakan hidup baru. jom kita mula naik basikal, yg umah dekat sungai ir laut tu kita guna sampan pendayung jng guna 2020 kuasa kuda enjin bot. yg umah dokek hanya 4 batu tu jln kaki je la. dng ini we go green. jaga alam sekitar. yg pak menteri org kaya2 duit terlebih boleh la continue dng hidup mewah anda. yg mamat kaya kat atas tu pun boleh belagak dng moto kawasaki lu 125 cc. biar rakyat mederita asalkan kerajaan bahagia. sedih baaaa

Anonymous said...

Undi jng tak undi. pangkahhhhh lagi....hehe. saya suka yg naik. naik plane.naik angkasa mcm angkasawan tu.naik belon.minyak naik. best.bila lg kita nak abiskan duit gaji rm 1099 tu.anak tak yah la gi sekolah.kita mkn 1 kali sehari.ok kan. undi ye

Anonymous said...

Oi.....what u talking roundabout???

Anonymous said...

Lagi naik minyak lagi bagus. thanks to kerajaan. jng lupa next month naikan lagi dan lagi dan lagi...hahaha. lama2 org yg beli kereta baru mahal2 simoan je buat hiasan kat umah. jom naik lrt. or jln kaki je. ni la kata kan dunia maju. bck zaman batu. Masak guna kayu. ok bro!!!