Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, July 12, 2010

USTAZAH YANG SEMAKIN MARVELOUS

بسم الله الرحمن الرحيم



Demi Allah, adalah tangan Rasulullah belum pernah menyentuh tangan wanita kecuali yang beliau miliki (nikahi)." [HR al-Bukhari].

Sungguh apabila kepala salah seorang dari kalian ditusuk dengan besi, maka hal itu lebih baik daripada ia menyentuh wanita yang tidak halal baginya .” [HR ath-Thabrani dan al-Baihaqi. Imam al-Mundziri berkata : para perawi hadits ini tsiqaat]



"Katakanlah kepada wanita beriman: Hendaklah mereka menundukkan pandangannya dan memelihara kemaluannya dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang biasa keliahtan padanya, dan hendaklah mereka meletakkan penudung pada dada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka.." - (al-Nur, ayat 31)

"dan hendaklah kamu tetap di rumahmu dan janganlah kamu berhias dan bertingkahlaku (tabarruj) seperti orang-orang jahiliah dahulu". (Al-Ahzab:33)

Abdullah bin Abbas r.a berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Sesungguhnya akan terdapat (akan ada) orang-orang dari umatku yang pandai (amat faham dan ahli) tentang urusan agama dan membaca Al-Quran, mereka berkata:“Kami datang kepada para Raja (pemimpin), biar kami memperolehi keduniaan mereka dan kami tidak akan mencampurkan mereka dengan agama kami.” Tidak terjadi hal yang demikian itu, seperti (umpamanya) tidak akan dapat dipungut dari pohon yang berduri melainkan duri. Demikian pula, tidak akan dapat diambil manfaat dari mendekatkan diri kepada mereka itu melainkan beberapa kesalahan belaka.- (Riwayat Ibnu Majah).


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

65 comments:

Tornado Assassin said...

depa kata semua org laki buat ,
org perempuan pun blh,

polis kata jgn,polis kata jgn....

sy pantang!! dicabar!....heheheheh

Sy x tuju kpd sapa2, ini pernyataan umum, sy ni pun sgt la serba kekurangan. Cuma sy nk cakap, hati2 lah hai umat Muhammad S.A.W,

Ramai yg sesat dlm kegelapan,
Ramai jugak yg sesat dlm chya,
Depa duk rasa depa betul ,tp depa salah, jd jgn lah kta sekali2 berasa selamat, yg baik atau buruk sesuatu perkara itu hanya Allah yg tahu,Hanya dia yg menentukannya...

Hari ini zaman sekular...perempuan berbondong2 keluar dr rumah dgn kerjaya masing2,

Depa kata semua org laki blh buat depa pun blh buat,

Depa pun mau jd pemimpin,mau jd pemain bola....blablablablabla

....hati2 lah kaum hawa......
fuarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

tak pai aih... Kalau jadi ahli umno tak pa, buat lagu mana pun buleh sebab kunci pintu syurga neraka depa yang pegang. Penentuan dosa pahala hakim depa sbb parti depa tak dah nama islam mcm dlm pas.

kakzaa said...

hurmmm...
dah lama tak berkenan dgn "ustazah" yg sorang ni. smnjk dia join umno...

dah tolak tepi hukum haram semenya...
kira beh le dapat bersalam salam nii

black_mel said...

manusia zaman sekarang..susah kita nak nilai..nak kata x pandai..masing2 dh besar panjang..

anakmuaallaf said...

Tu dia...Awat macam tu..Minta dihindarkan.KAlu nampak umi nak tersasar tolong ingatkan..

Ummi Humaira said...

salam ....

dua2 orang ustazah terkenal dr Kedah tu dulu satu sekolah dgn ummi ...

Anonymous said...

wah!
inilah ustazah yg ApNo cari!
sebab die tolak hukum Allah,
x bleh hudud..
n kalu darurat bole melacur...

ni ustazah ditauliah oleh ApNo..
highly recommended for kindergarden bawah tajaan ApNo!

Anonymous said...

jgn menuduh yg bukan2...syuga&neraka ALLAH yg menetukan...buat apa nak sibukkan hal org....anak bini sendiri tu jgn sampai jahanam..

Anonymous said...

buy tramadol cod cheap tramadol overnight shipping - tramadol apap 37.5mg high

Anonymous said...

xanax online buy xanax canada pharmacy - xanax withdrawal klonopin

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl urban dictionary - generic version tramadol

Anonymous said...

generic xanax small round white pill xanax - buy xanax mc

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs and humans the same - tramadol hcl coupons

Anonymous said...

buy tramadol tablets buy discount tramadol - order tramadol online check

Anonymous said...

generic xanax xanax and alcohol od - xanax and adderall

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg effervescent tablets - tramadol 50mg for dogs usa

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol c.o.d saturday delivery - tramadol purchase cheap

Anonymous said...

xanax online xanax bars strength - whats street value 1mg xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl prescribed - tramadol withdrawal no energy

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg no prescription - tramadol hcl 50 mg get high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol shipped with no prescription - buytramadol-online

Anonymous said...

buy generic xanax online order xanax no prescription - xanax effects mood

Anonymous said...

buy tramadol no prescription overnight tramadol for purchase - generic for tramadol hcl

Anonymous said...

xanax online xanax fluoxetine drug interactions - xanax overdose seizures

Anonymous said...

cheap tramadol tramadol hcl 225 mg - to buy tramadol online

Anonymous said...

xanax online xanax work drug test - xanax 1mg dosage

Anonymous said...

generic carisoprodol carisoprodol 350 mg tablet qua - carisoprodol buy online no prescription

Anonymous said...

xanax online xanax generic manufacturers - xanax manufacturer

Anonymous said...

xanax online xanax and alcohol fatal - overdose 4mg xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol generic name - soma carisoprodol tablets

Anonymous said...

buy cialis online cialis online in australia - cialis online boots

Anonymous said...

buy xanax bars online xanax withdrawal taper - how much are xanax 1 mg worth

Anonymous said...

buy cialis online cialis daily safe - cialis 40 mg reviews

Anonymous said...

xanax online xanax 2mg bars onax - xanax dosage

Anonymous said...

buy cialis online cialis online daily - cialis 20mg online

Anonymous said...

xanax online can xanax show up drug test - xanax withdrawal vomiting

Anonymous said...

cialis online generic cialis us next day delivery - cialis 8 cpr

Anonymous said...

cheap cialis 20mg long does daily cialis take work - cialis warnings

Anonymous said...

xanax online alprazolam gp 0 5mg - drug interactions zoloft xanax

Anonymous said...

xanax online dosage for xanax 1mg - xanax dosage 0.5

Anonymous said...

cialis online cialis online 5mg - buy cialis daily use online

Anonymous said...

can you buy tramadol online tramadol 50 mg dosage - tramadol withdrawal chills

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol hcl 50mg tab amne - can tramadol withdrawal kill you

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs uses - tramadol 50mg uses

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 order tramadol no prescription cheap - where to buy tramadol cod

Anonymous said...

buy tramadol xanax tramadol overdose - tramadol with alcohol

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol withdrawal long does take - can you get tramadol online legally

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 buy tramadol online with cod - discount coupons for tramadol

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol hcl 200 er - tramadol equivalent

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#59473 cheap tramadol cod delivery - tramadol hcl blood thinner

Anonymous said...

buy tramadol tramadol no prescription mastercard - buy tramadol in florida

Anonymous said...

buy tramadol overnight delivery buy tramadol online no prescription usa - tramadol for dogs human consumption

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 ordertramadolonline - buy tramadol online overnight cod

Anonymous said...

tramadol 50 mg what does tramadol withdrawal feel like - dosage of tramadol 50mg

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#37982 symptoms of ativan overdose - ativan side effects when stopping

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol hong kong - kicking tramadol addiction

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax 59 - how to buy xanax no prescription

Anonymous said...

buy xanax online new xanax pills - xanax 2mg alprazolam

Anonymous said...

buy tramadol overnight tramadol high length - tramadol 627 high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal hydrocodone - buy tramadol overnight shipping

Anonymous said...

buy xanax online xanax zolpidem - xanax 773

Anonymous said...

buy xanax online cheap no prescription generic xanax .5 - xanax effects anxiety

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50698 xanax dosage 1mg - xanax overdose mg

Anonymous said...

buy tramadol no prescription tramadol tylenol dosage - tramadol generic for ultram

Anonymous said...

buy xanax online will .25mg xanax show up on drug test - xanax 5 panel drug test