Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, July 16, 2010

EDITOR DIARAH ELAKAN PERKATAAN BARANG NAIK

بسم الله الرحمن الرحيم



Dalam usaha mengelakkan kecaman rakyat terhadap pengumuman kenaikan 5-dalam-1 oleh Najib Razak semalam, semua media yang dikawal kerajaan diingatkan supaya tidak menggunakan perkatan 'barang naik' dalam laporan mereka

Ketika taklimat di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, petang semalam, pengarang berkali-kali diingatkan agar perkataan "barang naik" itu perlu dielakkan.

Sebaliknya, mereka diberitahu supaya menggunakan “pelarasan harga” atau “rasionalisasi subsidi”.

Taklimat berkenaan dikendalikan oleh penasihat media perdana menteri dan editor berkenaan memberitahu Malaysiakini ia dijalankan dalam suasana yang mesra. - mkini


woit…. INI LAH CARA NAK MENIPU MAK CIK FELDA…. kah kah kah.. INI LAH CARA NAK MENIPU PAK CIK DI KAMPONG…. kah kah kah… HARGA BUKAN NAIK… TAPI SUBSIDI DI POTONG…. kah kah kah..BARANG BUKAN MAHAL…. TAPI KENA BERI DUIT LEBIH SIKIT…kah kah kah.. RUMAH BUKAN SEMPIT…. HANYA TAK ADA TEMPAT NAK BERLUNJUR…kah kah kah.. FELDA BUKAN BANGKFRAP….. HANYA DUIT TAK ADA…. kah kah kah.. MELAYU BUKAN BODOH…. HANYA SENANG DI TIPU…. kah kah kah...SUAMI I BUKAN GEDEBAB..... DAGING SAJA YANG LEBIH ...kah kah kah - TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

89 comments:

Anonymous said...

KEPALA BAPAK UMNO.... CELAKA PUNYA PARTI JENIS CEKIK DARAH RAKYAT...

s1t1 2uL41k4 said...

adoi.. guna lah istilah ape pun.. konsepnya tetap sama..

aein said...

aein bru balik BTN...mmg nmpk sgt dorang nk bodoh kn rakyat..

Anonymous said...

aein,
bole cite sket afe kebodohan yg mereka cuba terafkan?
dgr2 byk berunsurkan ferkauman la bagai..

sharing is caring.
TQ

Anonymous said...

aein,
bole cite sket afe kebodohan yg mereka cuba terafkan?
dgr2 byk berunsurkan ferkauman la bagai..

sharing is caring.
TQ

Anonymous said...

setiap manusia mempunyai kebebasan untuk berpendapat...namun, adakah bagus jika pendapat kita itu untuk menentang kerajaan yang memerintah kita sekarang? Jika tiada kerajaan sekarang, apalah nasib rakyat Malaysia hari ini. Jadi, tindakan meletakkan jari hantu di tepi nama Malaysia, saya rasa lebih kepada menderhaka kepada tanah tumpah darah kita ini...Kepada pemilik blog ini, fikirlah, jika tiada Najib yang menjaga keselamatan politik Malaysia sekarang, agaknya sekali lagi kita akan meneguk air kencing tentera Jepun atau mana-mana tentera sekalipun...kamu mahu? saya tidak sanggup! Lagipun kita tidak tahu apakah sebenarnya yang berlaku sehinnga Najib menasihatkan media agar tidak menggunakan perkataan itu, mungkin kerajaan sudah ada plan lain. Cuma peringatan itu adalah untuk memastikan rakyat bersabar...siapa tahu? Jadi, janganlah buat kesimpulan berdasarkan buah fikiran kita sendiri yang terbatas, paling tinggi pun sekadar di luar bangunan parlimen....kita rakyat Malaysia dan perlu bersyukur dengan keamanan yang ada sekarang...jangan mahu memporak-perandakan negara dengan buah-buah fikiran jahat anda yang akhirnya akan mempengaruhi orang lain. Ingat, langit tak selalu cerah dan jangan terlalu yakin dengan pendapat sendiri kerana kita mempunyai kelemahan tersendiri...tiada manusia yang sempurna....lagipun Najib pernah memberi 11 hadiah kepada rakyat semasa awal kemunculannya sebagai perdana menteri dulu.....assalamualaikum!

Anonymous said...

Semuanya dimulakan dengan hikmah dan banyak berfikir diikuti dengan perancangan dan tindakan.Diletakkan minda di tempat yang paling tinggi dalam fitrah kejadian manusia supaya menjadikan minda tempat digunapakai dan dirujuk. Bukan besar kepala. Namun dengan sujud menjadikan kita adalah hamba Allah yang menjadi kewajiban seorang hamba sujud dan patuh kepada tuannya. Bukan sombong dan bangga dengan kelebihan atau anugerah yang diberi oleh Allah kepada kita. Wajib bersyukur dengan nikmat dan anugerah yang sementara ini. Jangan lupa diri sebenarnya kita perlu sekali berguru terus dengan ALLAH dengan cara jadi hamba Allah yang sedaya upaya amalkan ajaran dan tinggalkan apa yang dilarang. InsyaAllah Allah akan bantu jalan keluar dari belengu musibah keduniaan dan redha dengan ujian fana sementara ini. "Tidak dinamakan kehidupan ini melainkan sekadar hiburan dan permainan". Jangan gunakan kepandaian yang ada untuk meracuni orang lain.Biar buta mata jangan buta hati. Sesungguhnya Allah sahajalah yang mengetahui perkara sebenar dalam hati kita. Salam ukuwah 2g.

Anonymous said...

Salam.... teruk btul ummat skang nie... ade ke patut lambang fuck di gunakan...hang nama aja perjuangkan islam... islam on paper aja kot...

Anonymous said...

Orang yang kutuk kerajaan, hina nama malaysia sendiri (letak simbol fuck kat tepi nama malaysia)... x layak duduk kat malaysia...kutuk kerajaan tapi kerja di sektor kerajaan, guna perkhidmatan kerajaan....

Anonymous said...

kpd yg beri komen positif...bgus...n tahniah sya ucapkan...anda mmg bernas.kpd blogger, kalo bole tuka la lmbang kat ats 2...pe mslh awk sbnanye...myb ade sakit mental...

Anonymous said...

Kalau benci kerajaan n BN sekali pun, x yah lah kutuk2 negara sendiri, x yah lah nak bermuka2, x yahlah membodohkan diri buat baik dgn 'musuh' bangsa yg sebenrnya ada agenda sendri...slamatkan bangsa MELAYU KITA sendiri...jgn jadi seperti SIngapura yg dah lenyap kemelayuanan dek dijual kpd bangsa laen... BN memperjuangkan bangsa kita yg dah hampir nak pupus dah jelas sikit2 ditindas bangsa laen... PAS memperjuangkan islam itu bangus, tp banggakah jika menjual tanah air n maruah bangsa sendri pd bangsa laen... Tgk balik lah sejarah singapura & renung2kan lain. Berbaiklah kita semua demi bangsa n agama kita y tercinta.

Anonymous said...

itu bukanya lambang fuck kalau ko tengok betul2 sama je dengan najis yg kata 1 malaysia tapi betul ke 1 malaysia yg maksub olehnya atau cuma slogan fuck je?Aku x paham nape kita ni asyik kata slamatkan bangsa MELAYU KITA bangsa lain pun manusia jgak.Ini ke ajaran islam? kita hanya pentingkan orang malayu?Racist!Bertaubatlah korang..

kid said...

manusia mana yg layak mencelakakan manusia lain sedangkan nabi sendiri ditegur Allah tatkala memarahi si pembuat zina yg ingin bertaubat...

Jgn letak ISLAM PADA IC...tapi letak ISLAM PADA HATI..




lambang fuck yg penulis tonjolkan jelas menunjukkan kebebalan dan kebodohan penulis...


Perjuangkan islam tapi meniru budaya barat yg kuat mencarut...

perjuangkan islam tapi menentang kerajaan negara sendiri..

perjuangkan islam tapi bermusuh sesama islam..

perjuangkan islam tapi meludah bangsa sendiri...

perjuangkan islam tapi mengherdik anak bangsa sendiri...




flashback...
maaaf sebut nama parti...
si cina itu tlg si cina BN majukan 1 kolej cina...dorg majukan BANGSA CINA walaupun berbeza fahaman politik..

tapi melayu kita?

Bertegang urat fuck sana sini celaka sana sini nk jatuhkan bangsa sendiri...


ISLAM ITU BERSAUDARA...ini yg kita nak....bukannya RACIST macam si batak yg memperkatakannya..cuma sedarlah org MELAYU....


jgn jd bangsa yg mundur...fahaman parti yg berbeza bukan penghalang PERSAUDARAAN ANTARA ISLAM...


KAU RASA HEBAT KE FUCK KAT ABANG KAU??ADIK KAU??MAK KAU???

teliti dgn diri sdri..SAUDARA SEISLAM tu apa peranan nya??


cukup2lah memburukkan sesama sendiri...


org kafir dok gelak tgk kte lanyak bangsa sendiri...

FIKIR PAKAI AKAL DAN HATI...
BUKAN PAKAI BABI YANG BUTA.....

Anonymous said...

Bagus komen di atas...

1 malaysia adalah satu idea pedana menteri utk membangunkan malaysia bersama tanpa mengira kaum dan bukannya menyingkirkan kaum. Kaum2 lain telah diberi hak kpd mereka di malaysia cuma hak melayu dan bumiputra diistimewakan kerana kita adalah BUMIPUTRA dan bukannnya pendatang.
Kita tidak singkirkan bangsa laen malah ajak sekali tabpa mempertikaikan hak istimewa kaum MElayu dan bumiputra dan bukannnya recist yg didakwa. Kalau betulkan malaysia nie amalkan recist dah lama tokong2, kuil dan semua puak2 bukan bumiputra di malaysia dah dihalau keluar. Fikirlah. Jika bangsa melayu hilang di bumi malaysia, maka pupuslah. Jika kaum cina hilang di bumi malaysia, bangsa mereka ada lagi di China. Fikir guna akal dan tersirat, bukan tengok dasar je. Kalau kerajaan tak memperjuangkan melayu n bumiputra, adakah kita sebagai bumiputa melayu wujud lagi? X pun ditindas. Contoh di luar negara belambak jika kaum bumiputra ditindas seperti di Afrika Selatan. Bumiputranya (kulit hitam) ditindas dan tiada hak utk mereka padahal itu tanah tumpah darah mereka sendiri, kekayaan semua dimiliki kaum kulit putih yg bukan bumiputra.
Misi satu malaysia adalah misi sama rata utk semua kaum, x kira cina melayu india dll. Semua dapat hak, kaum melayu ada kelebihan hak kerana mereka bumiputra jerk. Yang laen sama dgn kaum laen. kalau kaum melayu x berusaha, sama jer mereka ketinggalan. Cina yg x der hak lagi 'maju' dari kita.
Jadi, paham maksud satu malaysia? Banggalah jadi kaum melayu, islam dan malaysia. Jangan duk hina2 kaum sendiri atau kaum laen.

Anonymous said...

assalamualaikum..... saya sudah baca komen-komen dalam blog ini... maaf saya katakan, menunjukkan jari tengah kepada nama malaysia yang dilambangkan pula dengan bendera malaysia amatlah dikeji dan sepatut nya orang yang melakukan ini perlu memikirkan apa yang telah dilakukan. melayu, islam hanya akan bangkit jika berstu padu. bukan bertelagah membabi buta sehingga satu masa, malaysia bukan lagi milik melayu kerana melayu asyik sibuk bertelagah sesama bangsa. Nabi Muhammad bersabda 'sesungguhnya umat islam akhir zaman sama seperti buih-buih di lautan.' banyak tapi x berguna sebab tak ada perpaduan dan ukhwah. tak usah lah mengagungkan satu-satu parti politik kerana setiap ahli politik itu sendiri manusia. yang sarat dengan kesalahan. oleh sebab itu, saling tegur menegur lah dan bukan saling menjatuhkan. berbalik kepada hadis, harap-harap melayu bukan daripada golongan itu. dan fikirlah, selagi pemimpin tidak melanggar syariah wajib untuk dituruti dan jika sebaliknya perlulah ditegur secara berhemah. tentang kenaikan harga? negara lain petrol sampai RM5.00 seliter tapi tak bising pun. sebab mereka rajin berusaha dan faham apa yang kerajaan lakukan. dan mereka tidak menagih setiap perkara diberikan bantuan. terima kasih. fikirlah untuk kebaikan kaum sendiri.

Anonymous said...

patut ah Malaysia ni tak maju-maju..sebab rakyat dia sendiri pun letak lambang "fuck" kat bendera Malaysia...semua memang ahh ade pendapat masing-masing..kadang-kadang disebabkan orang macam ni lah, MALAYSIA ni susah sangat nak membangun...

Anonymous said...

wow, this blog really is something.in a bad way, i mean.

to the blogger: may Allah have mercy on you and may Allah provide you with guidance and light. A man of faith would never demean another. Who are you to judge when you are not God? The Prophet Mohamed *peace be with him* had poop thrown at him by his own neighbor, yet he visited his neighbor when he was ill. If the person you condemned has really sinned, it is between him and Allah, and the noble thing to do is to pray for him, so he will be given light. For it is a sin itself to make feud with another man. If it happens that you're at the gate of Jannah (and i pray that you will enter the eden one day), you might even have to wait for that 'sinned' person until he is over with his punishment. Another thing, if you are the man of faith that you said you are, then you should be ashamed of yourself, for a man of faith love his country and would never project such obscenity and hate. Islam said never to follow a leader who is in the wrong but he also said never attack unless opressed. The way I see it, you are blogging at the comfort of your own home, shedded from the hot sun, sipping lemonade. Hrm, doesn't sound like oppression to me. I know oppression doesn't just mean suffering physically but it actually helps to say Alhamdulillah once in a while. However, if you insist that you are being oppressed, that our leader is the satan he is, then fight what is right in the name of Allah. Not in rage, not due to transgression. For Allah hates transgressors. *Al-Baqarah 190-195*
Mindless rambling on the net isn't exactly jihad you know.

to my fellow countrymen,
thank you for still having faith in Malaysia. we may not be as developed, but with people like you, may Allah keep you alighted, biiznillah, we may thrive in this world and the hereafter. InsyaAllah, Ameen.

Anonymous said...

nk kate ko nie bodoh.. padai maen komputer..

andai 1000 orang tok imam yg bace blog ko nie... alamat mmg makbul la ko kene hilang jari hantu tue..

pikir lew elok2 sblm post mende2 yg ko nk dpt kan perhatian orang ramai..

wasalam..

zealot download said...

sorry to says... sesama Islam pn keji mengeji. Aku rasa ko tambah dosa dalam keadaan pasif...

Anonymous said...

Kiranya tunjuk FUCK ko kat mak/bapak/family ko (klu diorg baca blog ko nih) ngan parti BN saper lagi jahaman ek???

Aku berdoa agar Allah buka skit hati ko plus tarik skit nikmat yang ader pada ko, then kita tengok jari mana plak ko nak tunjuk...

Anak jahanam...

Anonymous said...

fuck u , guys , fuck hard too .

Anonymous said...

Sangat2 kurang sopan..Tidak bertamadun, dan keterlaluan..Kesimpulannya, ANDA KURANG AJAR...

Ini ke yang PAS perjuangkan??
Ini ke ISLAM anda perjuangkan???
Ini ke SUMBANGAN ANDA PADA NEGARA????

Sangat tidak bertamadun....

Anonymous said...

i nak refer balik pasal 1 malaysia ni, i confuse sal depa kata 1 malaysia betul ke pasalh i gi sarawak ngan sabah kena pakai passport ke bagi visa 3 bulan kalau tak salah ada 3 malaysia, malaysia 1 tuk orang s'wak pasal gi semenanjong ngan sabah no passport- malaysia 2 for sabahan sal gi semenanjong tak payah visa tapi gi s'wak kena and malaysia 3 tuk orang semanjong sal gi mana2 pun visa. lagu 1 malaysia pun tak kena sal lyric nya kita satu bangsa satu negara betul ke satu negara tadi 1 daqh kata 3. satu bvangsa tu betul ke kkita mana ada bangsa malaysia. orang s'wak ngan sabah pun marah juga sal tok menteri berucap kata malaysia berbilang bangsa ada melayu cina dan india mana pi bangsa2 d s'wak ngan sabah tu. Hang habaq mai

Kamsiah lengleng said...

owh... begini.. kalau begitu pun.. cuba-cuba elak gambar tangan itu.. hhuhuhu..lain pula..

Anonymous said...

xanax online difference between xanax pills bars - buy cheap xanax from canada

Anonymous said...

generic xanax buy real xanax online - buy xanax valium online florida

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal frequent urination - can take tramadol high blood pressure

Anonymous said...

generic xanax generic xanax imprint - how to pass a drug test with xanax

Anonymous said...

generic xanax xanax bars vs klonopin - xanax side effects mixed alcohol

Anonymous said...

xanax online pharmacy 1mg xanax first time - xanax side effects forum

Anonymous said...

xanax sale order cheap xanax online no prescription - xanax 2mg photos

Anonymous said...

xanax online buy alprazolam 2mg online no prescription - xanax withdrawal irritability

Anonymous said...

generic xanax is xanax good for opiate withdrawal - xanax bars quotes

Anonymous said...

buy tramadol mastercard tramadol 50mg like - tramadol ultram for dogs

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol soma experience - carisoprodol high like

Anonymous said...

buy tramadol overnight shipping tramadol withdrawal st john's wort - tramadol no prescription online

Anonymous said...

generic tramadol tramadol withdrawal and depression - tramadol addiction symptoms

Anonymous said...

buy carisoprodol flumazenil reversal of carisoprodol (soma) intoxication - cheap carisoprodol online

Anonymous said...

buy generic tramadol no prescription buy tramadol online for cheap - tramadol 337

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol like soma - soma carisoprodol tablets 250mg

Anonymous said...

xanax online does xanax show up drug test long - other pills look like xanax

Anonymous said...

generic xanax xanax online stores - generic for xanax xr

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg generic for - effects of carisoprodol 350 mg

Anonymous said...

buy tramadol online where can i buy tramadol online - tramadol 50 mg vs percocet

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg canine - tramadol 50mg pill

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online from usa - tramadol 40 mg

Anonymous said...

generic xanax buy xanax no prescription mastercard - xanax withdrawal loss of appetite

Anonymous said...

xanax online cheap xanax mexico - xanax 1mg tab

Anonymous said...

generic xanax long does take 1mg xanax work - vicodin xanax and alcohol

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg can you overdose carisoprodol - carisoprodol time take effect

Anonymous said...

generic carisoprodol carisoprodol gabapentin - carisoprodol 250 mg tablet

Anonymous said...

cialis online cialis price comparison us - cialis 10 mg price

Anonymous said...

buy cialis online cialis 2.5 mg reviews - cialis liver

Anonymous said...

buy cialis online with prescription cialis online purchase - cialis 5mg best price

Anonymous said...

buy cialis online viagra or cialis online - generic cialis best price

Anonymous said...

xanax online xanax for generalized anxiety disorder gad reviews - yellow xanax side effects

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online eu - buying cialis online legal

Anonymous said...

buy cialis daily cialis online fast delivery - buy cheap cialis link online

Anonymous said...

buy cheap cialis online no prescription cialis daily use effective - cialis generic comprimes 4

Anonymous said...

buy cialis online cialis 36 hour - buy cialis levitra viagra

Anonymous said...

cialis online buy cialis online from usa - can you buy cialis usa

Anonymous said...

xanax online xanax xr vs generic - order xanax online no prescription

Anonymous said...

tadalafil tablets cheap cialis online canadian pharmacy - cialis back pain

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 where can i buy tramadol online - tramadol 50mg an 627

Anonymous said...

buy tramadol without prescriptions tramadol hcl rimadyl - tramadol kidney failure

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg vs percocet - tramadol for dogs high

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol what is it - tramadol dosage supplied

Anonymous said...

tramadol online order tramadol usa - buy tramadol online free shipping

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl erowid - tramadol for dogs with cancer

Anonymous said...

buy tramadol what is tramadol hcl generic for - order tramadol online overnight

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol buying online legal - tramadol dosage german shepherd

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#41639 tramadol 50 mg buy online - buy tramadol usa pharmacy

Anonymous said...

order tramadol online mastercard tramadol hcl 50 mg compared to hydrocodone - tramadol dosage for high

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol for dogs safe - tramadol extended release 200 mg

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol hcl paracetamol - buy tramadol online no prescription overnight

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal zaps - buy tramadol with credit card

Anonymous said...

buy ativan online ativan cream - highest dosage ativan

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax cost walmart - xanax and alcohol overdose symptoms

Anonymous said...

buy tramadol online celebrity tramadol addiction - buy tramadol cod free

Anonymous said...

cheap xanax xanax drug test days - .75 mg xanax high

Anonymous said...

buy xanax online klonopin vs xanax drug test - xanax side effects last long

Anonymous said...

tramadol online overnight tramadol withdrawal day 1 - tramadol hcl erowid

Anonymous said...

buy xanax online without prescription can xanax and alcohol be mixed - experience buying xanax online

Anonymous said...

http://staam.org/#56821 tramadol online missouri - mekanisme kerja tramadol hcl

Anonymous said...

http://staam.org/#92453 tramadol percocet high - cheap tramadol/pharmacy

Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects breastfeeding - order xanax europe

Anonymous said...

buy xanax online clarithromycin and xanax drug interactions - xanax drug narcotic

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 xanax uses - buy xanax online reviews

Anonymous said...

alprazolam 0.5mg xanax bars high effects - what is generic xanax called