Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, March 25, 2011

LOJI NUKLEAR TETAP AKAN DIBINA DI MALAYSIA

بسم الله الرحمن الرحيم

Cengkeram dah ambik, nak buat macamana...



Kerajaan memberi jaminan bahawa pembinaan loji pemprosesan logam radioaktif tanah jarang (rare earth) di Gebeng, Kuantan, yang bernilai hampir RM700 juta, adalah selamat dan tidak membahayakan kesihatan awam.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Seri Maximus Ongkili berkata ini kerana sisa-sia yang akan dikeluarkan atau terhasil daripada pengilangan bahan mentah daripada loji Syarikat Lynas (M) Sdn Bhd itu mengandungi tahap bahan radioaktif yang rendah. - Mkini

Sungguh-sungguh Maximus Ongkili nak yakinkan rakyat yang logi tu tak bahaya. Siap bagitau takrif berdasarkan piawai IAEA lagi.
Siap bagitau yang logi tu bukan macam Loji Asian Rare Earth (ARE) milik Mitsubishi Chemical di Bukit Merah, Ipoh yang katanya menyebabkan 6 orang kena lukimia sebelum diarahkan tutup.

Yang menambahkan kita mushkilnya, pasai apa pulak perlu bagi pelepasan cukai, sampai 12 tahun pulak tu. Dah la logi tu memang tinggi risiko, patutnya kerajaan kenakan bon jaminan tapi jadi terpaling hanjap pulak, cukai pun tak mau kutip.

Sebenarnya, kerajaan bersungguh-sungguh nak jugak bina logi tu bukan pasai apa. Sebabnya aku yakin semenjak dua menjak ni, pelaburan asing ke Pahang sangat rendah. Kalau tak percaya hanpa boleh semak.

Pasai tu la Pahang sanggup terima logi yang tempat lain takmau terima. Pasai tu la sampai sanggup bagi pelepasan cukai sampai 12 tahun.

Bila tengok angka pelaburan asing, ada la pertambahan RM700juta. Pasai tu ja sebenarnya. Kalau betui pasai nak tambah peluang pekerjaan, berapa sangat peluang pekerjaan kat logi tu. Pulak tu, sanggup kerajaan biar rakyat Pahang kerja kat tempat yang berisiko tinggi macam tu.

Lagi satu, cuba semak betul-betul Syarikat Lynas (M) Sdn Bhd, tentu punya ada kroni kat belakang syarikat tu. Depa bukan peduli dengan nasib rakyat, lagi pun, lagi pun mungkin lepas ni Pahang orang lain pulak perintah. Selagi boleh kaut, takkan puak-puak bermazhab Umno ni nak biar.

Lagi pun, bangunan dah mula buat dah pun, tentu punya paling kurang cengkeram dah dapat. Kalau berenti projek tu sapa nak bayar balik? - cenangau.blogspot



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

55 comments:

starangkor said...

soly2011
bigbigshowgay2011
sex2011twt
khmergirlshow2011
bangyaicity2011.blogspot
angkorstarly.blogspot

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online from usa - buy cialis reviews

Anonymous said...

generic xanax xanax bars mg white - xanax pill identifier

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg maximum dosage - buy tramadol no prescription overnight

Anonymous said...

xanax online can you actually buy xanax online - buy xanax new zealand

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg for ultram - where can i buy tramadol online usa

Anonymous said...

discount xanax xanax high .25 - xanax bars milligrams

Anonymous said...

tramadol 50 mg can you buy tramadol internet - tramadol renal failure

Anonymous said...

buy tramadol online how to order tramadol cod - tramadol normal dose

Anonymous said...

xanax online xanax bars g3722 effects - xanax online order

Anonymous said...

xanax online xanax versus generic xanax - order xanax cheap online

Anonymous said...

buy alprazolam online no prescription xanax generic mylan a - safest place order xanax online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose reversal - tramadol urine test

Anonymous said...

alprazolam xanax xanax bars experience - buy alprazolam online overnight

Anonymous said...

tramadol online pharmacy order tramadol cod next day delivery - buy 180 tramadol online

Anonymous said...

alprazolam mg xanax bars for recreational use - xanax orange pill

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol normal dosage - carisoprodol 350 mg tab mutual

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg buy carisoprodol cod - carisoprodol y naproxeno

Anonymous said...

xanax online xanax dosage compared to ativan - xanax drug screen

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg photo - carisoprodol for sleep

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol soma watson 350 mg - carisoprodol (soma) abuse potential and physician awareness

Anonymous said...

xanax 0.5mg xanax side effects on fetus - yellow xanax effects

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis nz - cialis online germany

Anonymous said...

xanax online false negative drug test xanax - xanax show on drug test

Anonymous said...

xanax online cover xanax drug test - xanax klonopin overdose

Anonymous said...

cialis online how quickly does cialis daily work - buy real cialis no prescription

Anonymous said...

purchase xanax zolpidem xanax overdose - can take 1mg xanax

Anonymous said...

cialis online cialis samples - cialis online fast shipping

Anonymous said...

order tramadol online without prescription tramadol hcl dosage for adults - can you high tramadol

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 tramadol for dogs how long to take effect - buy tramadol online in australia

Anonymous said...

tramadol online buy-tramadol-online.org - tramadol hcl 50 mg 30 kaps

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 many tramadol 50mg get high - tramadol withdrawal constipation

Anonymous said...

buy tramadol cheap tramadol cod free fedex - can you buy tramadol online in usa

Anonymous said...

buy tramadol cod next day delivery tramadol 50 mg opiate - tramadol for dogs people

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol purchase tramadol online cod - tramadol online no prescription mastercard

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol online overnight delivery - buy tramadol 24x7

Anonymous said...

tramadol online no prescription tramadol withdrawal hallucinations - buy tramadol online no prescription overnight

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#59473 order tramadol online with visa - tramadol 377 dosage

Anonymous said...

buy generic tramadol online buy tramadol online us - buy tramadol online without prescriptions

Anonymous said...

buy tramadol cash on delivery order tramadol for pets - tramadol is generic for

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol schedule - tramadol 50

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#54126 ativan withdrawal and night sweats - 4 mg ativan side effects

Anonymous said...

ways to buy ativan online does ativan high feel like - lorazepam 1 mg side effects

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#65473 ativan no prescription overnight delivery - is it legal to buy ativan online

Anonymous said...

buy ativan online recovering from ativan overdose - ativan mg get high

Anonymous said...

http://staam.org/#74560 tramadol dosage route - order tramadol online sweden

Anonymous said...

buy xanax online cheap no prescription xanax online drugstore - buy xanax bars online

Anonymous said...

buy xanax online cheap klonopin xanax drug interactions - xanax bars green s 90 3

Anonymous said...

buy xanax online can you buy xanax vietnam - quick xanax withdrawal

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol er 100mg tablets - buy tramadol hydrochloride online

Anonymous said...

order alprazolam kind pills xanax - xanax side effects vision

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol hong kong - kicking tramadol addiction

Anonymous said...

buy xanax without prescriptions order xanax online illegal - xanax side effects blood pressure

Anonymous said...

xanax mg xanax constipation - can 2mg of xanax kill you

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#4038 xanax 1/2 life - buy xanax bars 2mg