Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, January 9, 2011

HARGA MINYAK TURUN SEMULA

بسم الله الرحمن الرحيم



Berikutan dari tekanan politik kerajaan menarik balik keputusan kenaikan harga bahan bakar di negara ini, semalam.
“Sebagai menghormati pemimpin-pemimpin negara ini, Dewan Parlimen dan seluruh rakyat, saya akan mengekalkan harga bahan api yang lama.

“Terdapat persetujuan antara pemimpin-pemimpin politik dan pemimpin Parlimen bahawa harga bahan api akan dikekalkan mengikut harga sebelum kenaikan berlaku,” katanya.

Itu adalah kata-kata Perdana Menteri Pakistan, Yousuf Raza Gilani bukannya kata-kata Perdana Menteri Malaysia, Najib.. kah..kah..kah..kah

ISLAMABAD 7 Jan. – Perdana Menteri Pakistan yang bermasalah, Yousuf Raza Gilani tunduk kepada tekanan politik dan menarik balik keputusan kenaikan harga bahan bakar di negara ini, semalam.

Tindakan itu diambil bagi menghalang kerajaan pimpinannya yang goyah daripada tumbang.

“Sebagai menghormati pemimpin-pemimpin negara ini, Dewan Parlimen dan seluruh rakyat, saya akan mengekalkan harga bahan api yang lama.

“Terdapat persetujuan antara pemimpin-pemimpin politik dan pemimpin Parlimen bahawa harga bahan api akan dikekalkan mengikut harga pada 31 Disember lalu, iaitu sebelum kenaikan berlaku,” katanya. - AFP

Note: Kah..kah..kah..kah... Itu di Pakistan... kalau di Malaysia harga minyak naik sampai RM100 seliter pun orang umno tetap kata najib jugak yang terbaik.. Kah..kah..kah..kah... Biar keluarga hidup merempat.. biar anak mati tak makan.. namun Hidup Umno tetap ku laungkan... Kah..kah..kah..kah... Hidup Umno... Kah..kah..kah..kah...



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

60 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said...

buat suspen je la Bujang nih! kalau betul minyak turun balik, mau parti sakan kita org....tapi....harammm! hampeh!

Anonymous said...

cheh hampeh... terkena aku.

Fuziani JSR said...

Bujang pekenakan semua org... termasuklah saya. Pelik gak kalau minyak turun semula.... naik lagi mahu...

Anonymous said...

ceh.. bersungguh2 bce.. terkne aq.. haha

on ibrahim said...

salam..

bujang buat orang susah hati no..bukan kita le...tauke minyak le..

heran juga..dah naik lepas tu turun balik...tapi pernah jadi cam tu kan..lama dulu..

yang bestnya sekarang..semua menteri bodoh cakap minyak masak ada..tak naik harga...

hidup hidup kena tipu..paper pula macam tak da otak..mengiakan saja cakap cakap si bodoh tu tanpa selidik..kaki spin le katakan..

Iklanneka said...

chee.. ingat kn btul2 trjadi kt mlaysia.. hanya mimpi dalam mimpi jer la.. huhuhuhu. :(

Anonymous said...

What's with the picture? "Nasib baik melayu bodoh"? Aper nie? At the end of ur post, bkn main lagi letak sunnah dan ayat2 suci. Ur intend are good but that doesn't mean awak main ikut suka ati nak post benda camtu. Why in the hell you tak post something yg dpt mengajak kita org semua berfikir instead ajak orang kutuk hal orang. Aper yang die org buat pun, bukan hak kiter nak menghakimi mereka wlaupun aper yg dia org buat salah. Tu dah DOSA BESAR TUE!! Cara kena ada la geng.. Aku nie bukannya pro-Umno nor do know about them but ur action spoils the image of Islam u know. Kalo Yahudi nampak nie, tergelak besar dia org tengok.

UMNO bangang said...

Alo anon 2:16 PM.. Ajak org berfikir? So hang x boleh fikir ke?

"Aper yang die org buat pun, bukan hak kiter nak menghakimi mereka wlaupun aper yg dia org buat salah"

Tiada hak kita nak menghakimi mereka? Dah tu rakyat x boleh menghakimi pemimpin ke? Dah tu kena ikut saja walaupun pemimpin tu suruh makan taik ke? Ikut saja walaupun pemimpin tu x galakkan tutup aurat mcm bini dia? Sokong saja walaupun pemimpin tu bunuh altantuya? Tak perlu lihat atau judge mereka? Ikut saja membuta tuli?

WHAT THE FUCK IS GOIN' ON MELAYU BODOH MCM LU..!!!

Yahudi mmg dah lama ketawa bersuka ria melihat pemimpin melayu berjaya membodohkan org melayu. Satu yg lu lupa atau lu mmg melayu bodoh. Pemimpin Melayu UMNO mengunakan penasihat YAHUDI APCO sebagai penasihat untuk membodohkan org melayu...!!!

So WTF u'r talking about MELAYU? Melayu umno mmg bodoh..!!!

bik mama said...

Wakakakakak... ambil kata2 anon yg bodoh ni sikit..

"Cara kena ada la geng.. Aku nie bukannya pro-Umno nor do know about them but ur action spoils the image of Islam u know"

image of islam? Wakakakakaka.. najib bini dia berpelukan dgn jantan hindu tu image islam ke? rosmah dan ramai lagi bini menteri2 umno yg x pakai tudung tu image org islam ke? bunuh altantuya tu image seorang islam ke? tolak perlaksanaan hukum islam (hudud) tu image islam ke? kalau aku nak cerita kat sini setahun pun belum tentu habis apa yg puak2 melayu yg kononnya mengaku islam ni buat. woi bodoh.. yahudi pun x tolak agama dia sendiri la.najib ni lebih teruk dari yahudi.

woi anon bodoh.. ko ni mmg jenis manusia apa senenarnya? kenapa ko ni bodoh sgt ha?

Anonymous said...

generic xanax klonopin xanax drug test - xanax 2mg colors

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol overnight shipping - buy tramadol online without prescriptions usa

Anonymous said...

alprazolam buy much do 1mg xanax sell - xanax 2mg street value

Anonymous said...

xanax medication alprazolam 0 5mg pra que serve - xanax side effects appetite

Anonymous said...

carisoprodol no prescription carisoprodol soma side effects - zanaflex vs carisoprodol

Anonymous said...

order tramadol online tramadol high good - seizure after overdose tramadol

Anonymous said...

buy tramadol cod fedex tramadol hcl what is it prescribed for - tramadol hcl pills

Anonymous said...

generic xanax xanax and alcohol addiction - quit xanax withdrawal

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol soma 350 mg - carisoprodol 5513 dan

Anonymous said...

xanax online what is xanax good for - xanax for anxiety yahoo

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online no prescription - order tramadol cash on delivery

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal itching - buy tramadol online next day delivery

Anonymous said...

xanax online generic xanax ( by gador - alplax) - xanax side effects sleep

Anonymous said...

order tramadol online without prescription good site buy tramadol - 100mg of tramadol side effects

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 150 mg - legit tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol online trusted online pharmacy tramadol - tramadol overdose dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg get you high - tramadol vs hydrocodone addiction

Anonymous said...

xanax online xanax 2mg overdose - xanax withdrawal nightmares

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online now - buy cialis generic

Anonymous said...

xanax online effects mixing xanax klonopin - xanax bars street price 2012

Anonymous said...

cialis online no prescription overnight cialis online vergleich - cialis online forum

Anonymous said...

xanax online xanax high blood pressure medicine - drug interactions with xanax and lexapro

Anonymous said...

buy alprazolam online without prescription xanax generic what does it look like - percocet xanax and alcohol

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis australia - buy cialis online with prescription

Anonymous said...

xanax online pharmacy xanax dosage .125 - xanax used as a drug

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 buy tramadol online visa - normal dosage tramadol hcl

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#96430 tramadol 50mg recommended dosage - buy tramadol cod next day delivery

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg white pill - buy tramadol free shipping

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#73892 buy tramadol 50 mg - tramadol 50mg how many

Anonymous said...

buy tramadol tramadol er 100mg side effects - tramadol 93 58 pill

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol 100mg online - tramadol er 100mg side effects

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50mg dosage - tramadol 100mg no prescription

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg kaufen - buy tramadol online florida

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol for dogs on empty stomach - buy tramadol online by cod

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol hcl 50 mg - tramadol 50mg high

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol hcl - buy tramadol online cod overnight

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl and xanax - tramadol for dogs sleepy

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg tablets what is it used for - buy 180 tramadol online

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 tramadol overnight - tramadol for dogs online

Anonymous said...

ativan drug low dosage ativan - ativan side effects withdrawal

Anonymous said...

ways to buy ativan online narcan for ativan overdose - 2mg ativan high

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#41572 better high ativan or klonopin - lorazepam online kaufen

Anonymous said...

buy ativan online ativan overdose stories - ativan and xanax

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax online canada no prescription - buy alprazolam with mastercard

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 long does xanax effects last - xanax 031 side effects

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cheap tramadol 50mg dosage - tramadol hcl nih

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 xanax overdose elderly - xanax drug test fail

Anonymous said...

buy xanax online will xanax pass drug test - xanax dosage with alcohol

Anonymous said...

http://staam.org/#90723 can you buy tramadol over the counter in usa - tramadol for dogs without rx

Anonymous said...

http://staam.org/#74560 tramadol 50mg (generic ultram) - tramadol 50 mg 377

Anonymous said...

buy xanax online xanax generic colors - xanax for drug abuse