Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, January 10, 2011

FUHHH!! HIDUNG SEKSI GILER

بسم الله الرحمن الرحيم

Fuhhh Hidung! Kesian Taib Mahmud Tercungap-cungap



Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud bersama isterinya Puan Sri Ragad Waleed Alkurdi Taib diraikan oleh pasangan pengantin, Muhammad Hanis Wahab (kanan) dan Natasha Ishak dengan memotong kek sewaktu hadir di Majlis perkahwanian pasangan tersebut di Subang Jaya. 9 Dis. 2010.

Bung apa khabar? Tahniah Pehin Sri, kini giliran Pehin pula menayangkan bini baru. Pasangan Politik Popular untuk Taib Mamud.

Mun kitak kat Sarawak tek, bolehlah nagga bini taib puas-puas, nagga idung bininya mula-mula. Lepas tok kitak nangga camne cara jalan Taib, ada tak, nya jalan ngangkang-ngangkang. Mun ada betullah, nya kerja kuat, dikit cungap-cungap, mun sik ada, kitak bawalah Taib jumpa tukang urut. Biar tukang urut sebis Taib betul-betul.

Belajar kelakar Sarawak dikit-dikit! Mun kitak sik faham, kitak peke 'Google Translate', ne tahu 'Uncle' Google dapat tolong... - ek-ele

Note: Bahasa Melayu Kedayan lerrr...



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

6 comments:

Panglima Muda said...

gambir serawak ade

Adylia Qarissa said...

puas ati dpt bini muda :) lawa lak 2...

Anonymous said...

bertuah badan,kalo ada duit kawin ngan sapa pun boleh nasib la ni susah,yer le sesetengah tu nak laki kaya pada hal dia tu kaya ka dan sebaliknya,jadi biarlah pilih berpada2,kawin kerna agama insyallah selamat

donk said...

dia kawin wanita margribi..pakej rm14ooo je macam dalam paper ada kuar tu..dia bukan nya banyak duit pun..yang halal le..sikit je..yang banyak cuma hasil rasuah dan rompakan duit rakyat je..

tu yang dia nak bawak dalam tanah nanti...pas tu suruh orang suruhan dia..yang disuruh serbu pihak radio serawak tu le...jaga dia punya jirat...takut rakyat ambil balik...dan juga untuk suap malaikat bee end kat dalam tu..

Anonymous said...

Hahaha... Lucky old bag!!!! Oooppss... I mean Lucky girl!!! Very clever, for her future retirement plan!! Thumbs up!!

translator :) said...

Mun kitak kat Sarawak tek, bolehlah nagga bini taib puas-puas, nagga idung bininya mula-mula. Lepas tok kitak nangga camne cara jalan Taib, ada tak, nya jalan ngangkang-ngangkang. Mun ada betullah, nya kerja kuat, dikit cungap-cungap, mun sik ada, kitak bawalah Taib jumpa tukang urut. Biar tukang urut sebis Taib betul-betul.

maksud nya : mun awak dekat sarawak tadi , boleh tengok isteri taib puas-puas , tengok hidung taib mula-mula . lepas ini awak lihat macamana cara taib berjalan , ada tidak , dia jalan kangkang-kangkang . kalau ada betullah , dia kuat kerja , sikit cunggap cunggap . kalau tidak ada , awak bawalah taib jumpa tukang urut . biar tukang urut servis taib betul betul . :)