Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, April 1, 2011

TERIMA KASIH PENYOKONG UMNO YANG BODOH

بسم الله الرحمن الرحيم



KUALA LUMPUR, 1 April - Harga petrol RON97 akan mengalami kenaikan 20 sen seliter mulai tengah malam ini, demikian menurut sumber-sumber industri hari ini.

Dengan kenaikan itu, bahan api RON97 akan dijual RM2.70 seliter - kadar peningkatan paling tinggi tahun ini.

"Baru petang ini kami menerima notis pengesahan (daripada kerajaan) mengenai kenaikan, 20 sen seliter kali ini," kata sumber kepada The Malaysian Insider.

Ini kenaikan kali ketiga tahun ini. Ia mengalami kenaikan 10 sen seliter berkuat kuasa 31 Januari lalu.

Harga RON97 yang diapungkan mengikut pasaran minyak dunia semasa, naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu, menjadikan RM2.30 seliter dan kemudian RM2.40 seliter mulai awal Januari lalu.

"Kenaikan kali ini hanya membabitkan petrol RON97, yang lain-lain kekal tidak berubah," kata sumber itu.

Februari lalu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Ismail Sabri Yaakob berkata kerajaan sedang mengkaji semua opsyen bagi membolehkan kerajaan tidak menaikkan harga petrol RON95 dalam waktu terdekat walaupun berlaku kenaikan harga minyak global.

Disebabkan harga RON97 diapungkan kerajaan memutuskan untuk tidak mengumumkan perubahan harganya dari semasa ke semasa. - TMinsider

Note: Terima kasih najib.. kah..kah..kah..kah.. terima kasih jugak pada pengundi-pengundi UMporNO kerana dengan undi anda najib dan sekutunya suka-suka naikkan harga minyak.. kah..kah..kah..kah.. Ada seorang penyokong UMporNO yang bangang dulu pernah berkata.. "Yer la penyokong PR semuanya kaya-kaya.. guna minyak pun RON97. Aku ni penyokong UMporNO miskin.. guna minyak RON95 je.. so minyak naik aku relax je.." Kah..kah..kah..kah.. Ni la manusia bila yang mendidiknya UMporNO. Sengal habis..!!! kah..kah..kah..kah.. So sebelum si sengal UMporNO ni komen lagi aku nak bagi tau dulu. Deyyy tambi... ni bukan masalah orng guna RON80 juta ke berapa ke.. Masalahnya bila minyak naik harga seluruh barang keperluan akan ikut naik dengan mendadak bodoh...!!!! Faham ke tak ? Kalau tak faham jugak sendiri mau ingat la... kah..kah..kah..kah..

Berakit-rakit kehulu
Berenang-renang ketepian
Minyak RON97 naik dahulu
RON95 naik kemudian



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

8 comments:

LibangLibu said...

Tuan blog,

Saya selalu mengikuti blog tuan ini dan saya ingin sama melebarkan jaringan pembaca.

Kalau tuan tak keberatan, mintak letakkan blog saya dlm blogroll tuan.

t/kaseh

~ abil CUMA ~ said...

tak smua yang dilakukan NAJIB berunsurkan jijik wahai sahabat..
jangan terlalu mengkeji..

minyaknaik said...

- tak smua yang dilakukan NAJIB berunsurkan jijik wahai sahabat..
jangan terlalu mengkeji..

??????????
cuba habaq mai apa yg najib wat elok u rakyat???????

umi hafilda said...

ada la najib buat baik. Najib bagi RM111 juta duit rakyat kepada rosmah. Najib beli kapal pesisir pantai yang hanya berharga RM200juta tapi najib beli dgn harga RM1 billion. dah tu beli 6 biji plak tu. jadinya najib tolong habiskan duit rakyat sebanyak RM6 billion untuk beli kapal bangang tu je. tu lom kira beli kapal selam yg sampai beratus juta dan akhirnya dijual di besi buruk je tu. baiknya najib babi ni kan abi cuma

bodin said...

najib gila babi

bodin said...

macam mana tak marah mana najib abik tau hal harga barang naik kita yang miskin ini yang jadi mangsa kerana kerakusan pemimpin umno ini.Sedarlah saudaraku

bodin said...

tumbang kan bn insyallah harga minyak akan diturunkan oleh pakatan rakyat takbirrrrrrrrrrrr

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kenaikan myk ni hadiah plg spesel utk pengundi2 DUN MERLIMAU dan DUN KERDAU.

pengundi DUN TENNAG pn da dpt hadiah ni ms RON95 naik aritu

n khas utk bakal2 pengundi kat sarawak as well...