Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, June 19, 2010

ALO MACHA...!! LU INGAT NI KEDAI NASI KANDAR KE?

بسم الله الرحمن الرحيم

Kamalanathan Berlagak Seperti SpeakerKUALA LUMPUR 18 Jun - Ahli Parlimen Hulu Selangor, P Kamalanathan (gambar)yang baru mengangkat sumpah sebagai anggota Dewan Rakyat bertindakmelebihi kuasa Speaker apabila tidak membenarkan ahli parlimen yang lain bangun untuk mencelah.

Dalam ucapan perbahasan Rancangan Malaysia Ke 10 petang semalam beliau dengan bongkak meminta Ahli Parlimen Kota Melaka supaya diam kerana beliau mahu meneruskan ucapannya tanpa diganggu.

Timbalan Speaker Datuk Ronald Kiandee menegur tindakan Kamalanathan yang dianggap tidak bersifat parlimen itu.

"Yang Berhormat, tugas saya sebagai Speaker adalah untuk memberikan teguran atau laluan kepada ahli dewan yang lain untuk mencelah.

"Yang Berhormat sepatutnya tidak perlu berkata demikian kerana itu adalah tugas saya dan Yang Berhormat Hulu Selangor harus faham tugas saya.

"Saya tahu Yang Berhormat orang baru tapi kenalah ikut peraturan mesyuarat," kata Ronald semasa menegur Kamalanathan yang seperti tidak tahu mengenai undang-undang dan peraturan mesyuarat.

Dalam ucapan tersebut, beliau membaca teks yang disediakan tanpa memberikan laluan kepada mana-mana ahli parlimen lain untuk mencelah.

Kamalanathan yang baru dipilih dalam pilihan raya kecil Hulu Selangor adalah calon 'bidan terjun' BN selepas terdapat pertikaian berhubung calon kerusi tersebut.SK


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

3 comments:

encHIx laNDax said...

kalo dah macha~~hahahha

Warta 365 said...

Camtulah beruk kalu diberi bunga

wkahakhakaha

haji kamal oi..haji kamal

- ini blog gua, warta365.blogspot.com

haaa,kek situ ado 1 pohon gotah nak ditakek..wkahakhakahaka..salamz

Langit Pertama said...

Dh rasa diri hebat sgt la tu...