Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, May 25, 2010

APA BEZANYA..? TELANJANG JER KAN SENANG

بسم الله الرحمن الرحيم

Selepas Judi Bola, Ratu Cantik 1 Malaysia Pulak..

Hari ini Ann Fiona Philips dari Sarawak (tengah) menjuarai gelaran Ratu Cantik 1Malaysia mengalahkan Rodiatul Adawiah Abd Latid (kiri) and Aimi Zanura Mohd Zafrullah (kanan) yang diadakan. Phillips akan mewakili Malaysia dalam Ratu Cantik World Pageant 2010 di Venezuela nanti.

Ini adalah kejayaan agenda Barat terutamanya Amerika Syarikat untuk memporak-puradakan Islam. Sebelum ini Miss USA 2010 yang dimenangi rakyatnya yang berketurunan Arab Islam, Rima Fakih, 24 pembuka tirai menjadi wanita simbol dan bahan memperagakan untuk dipertontonkan seterusnya menjadi ikutan remaja Islam.

Satu masa lalu kita telah didedahkan dengan satu fatwa berkaitan hukum wanita Islam menyertai apa-apa jenis pertandingan ratu cantik. Fatwa ini telah dikeluarkan oleh Allahyarham Dato Haji Ishak Baharom, bekas mufti negeri Selangor iaitu sekitar tahun 1997 dan disahkan oleh Sultan Selangor. Fatwa ini dikeluarkan ekoran sekitar tahun itu banyak pertandingan ratu cantik yang telah dijalankan dan apa yang menyedihkan dan memalukan apabila terdapat ramai juga wanita yang beragama Islam tidak terlepas dari menyertainya.


Perbuatan mendedahkan aurat tidak kira lelaki atau perempuan memang dilarang dalam agama Islam. Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam negeri Selangor mengenai fakwa tentang penyertaan wanita Islam dalam pertandingan ratu cantik sebenar telah dua tahun diwartakan mengikut Warta Kerajaan Negeri Selangor Jil. 48 No. 10 bertarikh 11 Mei 1995 "Adalah haram bagi wanita Islam menyertai apa-apa jenis pertandingan ratu cantik" - Fatwa itu dibuat pada 28 April 1995 (JAI. Sel. 8014/7 Jilid III; P.U. Sel. 2780).

Adakah dengan ‘pertabalan’ ratu cantik Islam ini akan membuka jalan atau peluang kepada remaja-remaja Islam lain untuk turut sama mengorak langkah menyertai mana-mana pertandingan ratu cantik kelak? Cukup merisaukan andai perkara ini bisa mempengaruhi pemikiran anak muda zaman sekarang yang mana sememangnya buta dalam menilai halal haram sesuatu perkara.

Inilah kejayaan besar buat negara barat dan musuh-musuh Islam kerana kehalusan dan kelicikan perancangan mereka yang sukar dihidu yang pada akhirnya akan memusnahkan identiti masyarakat Islam itu sendiri. Kita selaku masyarakat Islam pada hari ini perlu sedar dan cakna akan serangan demi serangan yang telah barat halakan khasnya agar umat Islam sentiasa leka, lalai dan hancur mengikut apa yang telah mereka rancangkan.

Pihak yang berwajib juga haruslah memainkan peranan yang sepatutnya dalam memastikan isu umat Islam khususnya wanita Islam tidak lagi diperkotak katikkan dan dijaga maruah serta martabatnya dimata masyarakat lain. Kita tidak menghalang wanita untuk menyertai apa sahaja bentuk pertandingan, asalkan pertandingan itu tidak bertentangan dengan apa yang telah Islam gariskan. Begitu juga dengan isu pertandingan ratu cantik ini. "



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

6 comments:

sindiketFOTOGRAFi said...

betul tu!

sangat tak setuju dengan benda macam ni.macam tengok video porno.bezanya ia ditayangkan satu dunia.

adoi 1malaysia janaan najib.adoi.

Captain said...

bukan senang nak jadi ratu cantik...
parut kude, panau, singla dan jerawat tak ada baru boleh jadi ratu cantik...

Depa check habis...1 malaysia baguih sangat buat bendax macamana ni..

bujang susah tgk hilang susah kalau depa telanjang habis...julin mata...cepat buta...jagax zina mata hoiii..dosa kering atau dosa basah macam ni...simpang jauh-jauh yg melayu bertudung masuk ratu cantik...

Anonymous said...

yang kat celah2 tu pun kena selak ke captain?

Mohd Fauzi Bin Seman said...

arhhhh,,, ingin ku bogelkan mereka.. ingin ku pantatkan mereka dan melihat susuk tubuh yang mengiurkan... fuh,, sungguh enak ayam2 ini...

Mohd Fauzi Bin Seman said...

boleh buat modal nk melancap nei

Na said...

"anak buah ikut ketua"
kalu ketua x mengamalkan hukum-hakam yg ditentukan islam, anak buah pun terikut ikutla sekali...la
Tau apa yg saya mksudkan ngan "ketua" tu..??