Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, June 16, 2011

RAKYAT LEGA MINYAK TURUN HARGA

بسم الله الرحمن الرحيم


Kereta kancil ketua menteri Sarawak yang mengunakan RON95

KUALA LUMPUR, 15 Jun — Harga petrol RON97 yang mengalami kenaikan berperingkat sejak diapungkan tahun lalu akan turun 10 sen buat julung kali, berkuat kuasa tengah malam ini.

Dengan itu, RON97 akan dijual RM2.80 seliter.

Sejak awal tahun ini ia telah mengalami empat kenaikan untuk mencecah harga semasa RM2.90 seliter.

“Ya, RON97 akan turun 10 sen seliter mulai tengah malam, ini kali pertama ia turun sejak kerajaan memperkenalkan polisi pelarasan subsidi tahun lalu,” kata sumber industri ketika dihubungi - The Malaysian Insider.


Note: Penyokong umporno pun menyalak.. katanya najib bagus turunkan harga minyak.. yang mereka terlupa mereka sendiri pun tak pernah guna ron97. Yang mereka terlupa pemimpin mereka katakan kenaikan RON97 yang akan rasa kesannya hanyalah golongan orang-orang kaya.. Kalau begitu kini RON97 turun harga kerana nak bagi orang kaya bertambah kaya.. kih kih kih kih..

Note: Penyokong umporno pun menyalak mengatakan kerajaan umporno memahami kesusahan rakyat.. tapi mereka terlupa.. kesan dari kenaikkan RON97 sebelum ini telah mengakibatkan takrif elektrik dan air melambung naik.. teh, beras, gula, tepung, kopi, sayur, ikan, karipap dan seluruh barangan keperluan semasa melambung naik.. mereka terlupa dengan penurunan 10 sen RON97 hari ini tiada satu apa pun yang disebutkan di atas turun harga.. kah kah kah kah.. Mereka semua terlupa bila minyak naik harga semua barang akan ikut naik harga.. tapi bila minyak turun harga, tiada apa pun yang akan turun melainkan simpanan yang ada dalam akaun.. kah kah kah kah.. bangang!!!!!!!!


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

1 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

EVEN TRN RM2 PN yg lain2 ttp melambung jg.setakat rm0.10 tu..celah gg je