Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, June 8, 2010

SISWAZAH UITM DIPENJARA DAN DIDENDA KERANA BUANG BAYI

بسم الله الرحمن الرحيم

KUALA TERENGGANU – Seorang siswazah universiti dikenakan hukuman penjara setahun dan denda RM7,000 oleh Mahkamah Majistret Kuala Terengganu hari ini selepas mengaku bersalah membuang mayat bayi lelaki yang dilahirkannya, dua tahun lalu.

Tertuduh Zarina Sulaiman, 22, seorang siswazah Universiti Teknologi Mara (UiTM), kelihatan menangis ketika hukuman dijatuhkan oleh Majistret Wan Nor Aklima Wan Salleh.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu di Asrama Sutera UiTM Cawangan Chendering, Kubang Ikan, Chendering, dekat sini, antara pukul 11 malam dan 12 malam, 29 Januari 2008. Dia didakwa mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan, yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Majistret kemudian mengarahkan tertuduh menjalani hukuman penjara itu mulai hari ini dan ayah tertuduh telah membayar denda itu. – Bernama


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

61 comments:

~suNshiNe~ said...

aduh UiTM ke?? malu je..

N@S said...

Astaghfirullah Al-Azhim...Ape nk jadi dgn remaja2 sekarang ni..Mencemarkan nama uitm je.

s1t1 2uL41k4 said...

dia nangis sebab apa erk? kalau air mata keinsafan alhamdulillah..

tapi kalau air mata sebab malu.. bawak2lah ingat tuhan..

Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

benda dh tjdi, ambik sbg pedoman.elakkn mgata tkot tbalik kpd diri pula. nfsu ssh dkawal, kalu dh dtg gila, hbs la. so xnk ckp apa, just slalu la bjaga2...

yg sy x fhm, mn si lelaki? mn hukuman dye?? ppuan yg tggung malu, prut mbesar.. laki dh dpt blah jew... dh rosakkn ank dara org..

Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

benda dh tjdi, ambik sbg pedoman.elakkn mgata tkot tbalik kpd diri pula. nfsu ssh dkawal, kalu dh dtg gila, hbs la. so xnk ckp apa, just slalu la bjaga2...

yg sy x fhm, mn si lelaki? mn hukuman dye?? ppuan yg tggung malu, prut mbesar.. laki dh dpt blah jew... dh rosakkn ank dara org..

yad_element said...

sokong ngan Aisyah.. jihad besar adalah melawan nafsu.. dan x leh nak salahkan 1 pihak je... maksud saya pihak pemimpin.. pihak ulamak.. dan segala2nya.. takkan senyap je.. oh lupe.. hukum islam takde kat malaysia.. yg ade hanya hukum akal yg dibawa dari barat.. betul2 da nak kiamat

Daripada Abu Said Al Khudri r.a berkata: Bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Kamu akan mengikut umat-umat sebelum kamu sejengkal demi sejengkal, sehasta-demi sehasta sehingga andainya mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka." Sahabat bertanya: "Wahai Rasulullah, apakah Yahudi dan Nasrani?" Rasulullah menjawab, "Siapa lagi" (Riwayat Muslim)

dan kerana cintakan dunia kita jadi begini..

Daripada Tsauban r.a. berkata: Rasulullah SAW bersabda: "Hampir tiba saatnya di mana bangsa lain seluruhnya datang mengerumuni kamu bagaikan orang-orang yang hendak makan mengelilingi hidangan mereka." Seorang sahabat bertanya," Apakah kerana kami sedikit pada hari itu?' Rasulullah SAW menjawab, "Bahkan, kamu pada hari itu ramai, tetapi kamu umpama buih di waktu banjir, dan Allah akan mencabut rasa gerun terhadap kamu dari hati musuh kamu, dan Allah memasukkan ke hati kamu penyakit 'wahan'." Seorang sahabat bertanya; "Apakah wahan itu ya Rasulullah?" Rasulullah SAW menjawab, "Cinta dunia dan takut pada mati".

maaf ek.. saye pun masih jahil lg..

vell paria said...

KiH..kih..kih... siti.. itulah namanya lelaki. yg bodoh siapa? lelaki tu pandai.. dapat pantat blh la. apa nak tunggu lagi. yg hang ni pompuan dok x tahan kena pujuk rayu sape suruh. yg terhegeh2 tu perempuan jugak. org suruh dok blajar hang dok bercinta. Kami ni kaum lelaki hanya tunggu peluang. Kalau dah hang kangkang depan kami xkan la kami nak dok diam jer. mestilah kami gian. tu sbb la org kata kita ni kena perkukuhkan agama. kalau kita takut Allah, insyaAllah kita akan terhindar dari perkara2 mcm tu. Kalau kita ni sering berdoa kepa Allah, insyaAllah Allah akan pelihara kita dari kejadian2 maksiat mcm tu.

Ni tidak.. hang dok la lemah lentok kat bahu jantan. Jantan ni x lain x bukan nak ushar pantat hang jer. yang hang dok percaya buat apa? lepas tu nak salahkan kaum kami plak.

Malaysia ni dah jauh menyimpang dari islam. Najib mengaku islam tapi luluskan judi bola. Mengaku negara islam tapi rumah pelacuran bersepah mcm cendawan tumbuh. Pilih jer nak pantat apa.. cina, india, thailand, myanmar, indon.. senang cerita semua boleh rasa. Bagi yg nak rasa pantat melayu ushar jer la siswazah kat ipta/s.

Hang jgn dok hipokrit.. aku tanya hang. Tak pernahkah hang nampak siswa siswi ni menyewa sebuah rumah dan tinggal bersama lelaki pompuan? hang jawab la sendiri. Mana kerajaan yg sepatutnya memantau perkara ini? kerajaan umno ni dok pikir mcmana nak polun harta rakyat jer. nasib rakyat pegi mampus.

Lagi teruknya kalau hang sendiri pun sokong kerajaan yg mcm ni. Memang sesuai pun kalau hang kena main sekali.. hi..hi..hi..hi

Mohd said...

Kalau dah gatal sangat nak main seks, makanlah pil perancang keluarga atau gunalah kondom!

Anonymous said...

xanax online much do 1mg xanax sell - xanax 3mg pills

Anonymous said...

generic xanax xanax dosage 1.5 mg - xanax bars vs xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal duration - buy tramadol hcl online

Anonymous said...

alprazolam drug maximum xanax dosage per day - can you overdose 6 xanax

Anonymous said...

generic xanax does xanax show up saliva drug test - xanax dosage 4 mg

Anonymous said...

buy xanax online overnight xanax bars illegal - buspar and xanax for anxiety

Anonymous said...

buy generic xanax generic xanax look like - does xanax show up opiate drug test

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol dominican republic - tramadol for dogs side effects panting

Anonymous said...

generic xanax buy xanax with paypal - xanax withdrawal wikipedia

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 200mg er high - taking 100mg tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online is it legal to order tramadol on line' - cheaptramadolonline

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol y naproxeno - buy carisoprodol online us

Anonymous said...

generic xanax xanax more drug_uses - xanax with high blood pressure

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol in florida - tramadol for dogs human use

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online cheap - can you get tramadol online legally

Anonymous said...

cialis online generic cialis online reviews - generic cialis does not work

Anonymous said...

xanax online do all xanax pills look like - can xanax withdrawal kill you

Anonymous said...

generic cialis online generic cialis date - safe order cialis online

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis with mastercard - reviews for online cialis

Anonymous said...

buy cialis online is it legal to buy cialis online in usa - cialis online store

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 illegal buy tramadol online - buy tramadol online overnight cod

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 tramadol pain killer dosage - tramadol for dogs withdrawal symptoms

Anonymous said...

order tramadol online tramadol 50mg tablets controlled substance - tramadol hydrochloride 50mg dosage

Anonymous said...

buy tramadol what is tramadol 50mg tablets - buy tramadol with mastercard

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg can you get high - tramadol for dogs best price

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs with food - tramadol much get high

Anonymous said...

buy tramadol medication tramadol 50mg how many to take - tramadol hcl 50 mg abuse

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol cod next day delivery - tramadol for dogs dosage chart

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl half life - best high tramadol

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol addiction gaza - tramadol hcl 50 mg canine

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 tramadol for dogs 50 mg - tramadol 50 mg normal dosage

Anonymous said...

buy tramadol tramadol ultram high - tramadol 50mg pill

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol cod shipping - buy tramadol online no prescription mastercard

Anonymous said...

buy tramadol next day best website order tramadol - buy cheap tramadol mastercard

Anonymous said...

buy tramadol tramadol dosage compared to vicodin - buy real tramadol

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 50 mg vs hydrocodone - ways get high tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol ultram ultracet online - tramadol withdrawal rls

Anonymous said...

buy tramadol online cod buy tramadol online forum - tramadol for dogs dosage usa

Anonymous said...

buy ativan ativan zoloft withdrawal - ativan and high liver enzymes

Anonymous said...

buy ativan online order ativan canada - ativan dosage amounts

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#65473 lorazepam 1mg wikipedia - ativan side effects

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol 6914 - order tramadol online cod

Anonymous said...

http://staam.org/#56274 tramadol hcl 50 mg headaches - tramadol no prescription usa

Anonymous said...

buy xanax online xanax for dogs - xanax effects wiki

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol to get high - tramadol for dogs cost

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 xanax withdrawal can you die - drug interactions xanax and percocet

Anonymous said...

buy tramadol online online apotheke holland tramadol - tramadol overnight delivery

Anonymous said...

buy xanax online 2mg xanax urine - round xanax 1mg

Anonymous said...

alprazolam do you withdrawal xanax - buy xanax 2mg bars online

Anonymous said...

buy xanax online how much xanax and alcohol is lethal - order xanax paypal

Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects mayo clinic - buy cheap xanax canada

Anonymous said...

buy xanax online can you buy xanax in australia - fake xanax bars g3722

Anonymous said...

can you buy xanax online legally drug test results for xanax - buy xanax online pharmacy