Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, June 12, 2010

30 DARJAH CELSIUS BUKAN LAGI SEJUK KE? HEHEHE...

بسم الله الرحمن الرحيم

Ini cerita benar. Seperti apa yang diceritakan oleh seorang sales manager sebuah hotel di Langkawi ...

Aku baru balik dari Langkawi semalam. Berkursus mulai Isnin sampai Rabu lepas, semalam petang balik KL.

Sambil dah dok Langkawi tu, pi la tengok satu dua hotel di sana untuk tujuan mencari lokasi-lokasi baru untuk kursus-kursus yang akan datang. Kami ke dua buah hotel. Satu hotel tu katanya VIP/Bisnesmen selalu ke sana. Najib dan rosmah pun kalau pi Langkawi akan duduk di hotel tu.

Satu lagi tu kami pi hotel yang mensasarkan kepada pelancung timur tengah. Bila kami disana kami di sajikan dengan makanan timur tengah. Sedap-sedap juga. Yang menariknya kata salah seorang pekerja di sana, pak arab ni kuat makan. Seekor kambing saiz sederhana dapat dihabiskan oleh dua orang saja ... terkejut aku, dan lagi katanya pak-pak arab ni memang kuat cemburu, sebab tu tempat makan depa yang macam pondok-pondok tu siap bertutup. Dan semua pekerja-pekerja nya dapat bertutur dalam bahasa arab walaupun mereka orang tempatan ...

Ok berbalik kepada cerita yang aku nak ceritakan pada korang ni. Ini cerita di hotel pertama ni, bukan restoran arab ni. ... cerita seorang bini orang besar umno ni yang "bodoh"...

Sebelum-sebelum ni agaknya bila depa dua orang ni nak masuk hotel, orang-orang kanan atau kiri depa atau pihak hotel dah siap semu dulu dah, cek semua bagi perfect, depa masuk semua dak ok. Tak payah nak buat apa-apa dah. Masuk duduk tidur saja, Semua tersedia.

Tapi kali ni tak tau siapa silap. Samada pihak hotel atau orang-orang kanan depa dah terlupa nak cek benda ni. Laki ada miting dibawah, jadi bini dia dihantar ke bilik seorang dulu. .... Lepas setengah jam dia di dalam bilik, dia menalipon pihak hotel membuat aduan mengatakan aircond di bilik nya panas ...

Pihak hotel menghantar orangnya untuk memeriksa alat aircond bilik tersebut yang dikatakan tidak sejuk tu ...
Masuk saja pekerja hotel ke dalam bilik tu, bini ni pun terus bertanya

"Kenapa aircond bilik ni tak sejuk, saya dah letak 30 dah ....."

Jawab pekerja ni .... "Datin Sri kalau nak sejuk Datin Sri kena letak 16, bukan 30 ya ...." sambil pekerja itu memperbetulkan nya
Datin Sri terdiam malu ....

Selesai kerja, pekerja ni turun dan memberitahu kawan-kawanya .....
Jawab kawan nya yang seorang tu " Laaaa Datin Sri pun bodoh ker? ....... kah kah kah kah kah ramai2 ....- mimpi-senja



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

4 comments:

Abu Muhammad Haikal said...

salam

kalau cerita ni sememangnya benar2 berlaku,

malunya kita sbg warga melayu 1 malaysia.

harap2 perisyiwa ini sekadar seloka saja.

wassalam

Roronoa Zoro said...

betol jugak kata diatas.. tapi kalo mmg betol... buat malu malaysia jer.. aduyai.. kah kah kah..

gorgondolamedusa said...

huhuhu...
tapi lebih malu kalu x dapat beza antara halal n haram, n cilakalah bg yg mnghalalkan sesuatu yg terang2 haram..
huhuhuhu...

Budak Sekolah said...

IS it for real berlaku??? dari mana dpt cerita ni??