Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, June 6, 2010

BERBONGGOL DI KEPALA BERPAKAIAN TAPI TELANJANG

بسم الله الرحمن الرحيم



“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-






“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.





UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

66 comments:

cicitHJHASSANu said...

salam bujang...cukup dengan gambar 1.

musabab bonggol 'alignment' tuan punya badan kena buat segera,takut terbabas ke sebelah kiri jalan.wallahualam

HASRUL NIZAM said...

Salam bujang,
lame dah aku tak terjah blog ngko ni...
Zaman skang ni ramai yang salah faham tentang syarat2 menutup aurat.
Dan kenapa dinyatakan sebagai bonggol unta?
Kerana zaman jahiliyah dulu fesyen nye mcm bonggol unta, dan merebak laa virus nye sampai zaman skang...

akhir zaman, umat makin gelap dalam kehidupan...

yua zawa said...

serius bnci giler tgok fesyen btudug skang. mcm2 ada...
trutaamanya yg mcm d hglight kat ats tuu.. yg bbonggol2 tuh..

joegrimjow said...

ct
ni yg cacatkan lg agama la ni

Nerzhul said...

orang bertudung menutup bonggol di depan. bukan bonggol di atas. haha

Rush IswaraKu said...

pohon izin nak link ke tempat saya...t kasih

Cruise To Nowhere... said...

Saya pernah dengar ceramah seorang ustaz yg mengatakan wanita sekarang ni baguih-bagiuh, semua dah mula memakai tudung kepala tapi malangnyha mereka masih telanjang.




Kah kah kah!!!...

Silent said...

pernah dgr.tp xsure.skunk da sure.thanks!

Othman Juliana said...

fesyen tudung berbongol tu sebenarnya ada yang letak sanggul palsu sbb rambut mereka pendek-perghhhh,... sampai begitu sekali yea?

Najmi Najib Zakaria said...

wanita yg berpakaian tudung tapi ade bonggol di kepale diaa..
ade lah seperti perempuan yahudi
memakai tudung..yg ade bonggol di kepale

Anonymous said...

generic xanax street price of 2 mg xanax - blue football xanax effects

Anonymous said...

buy tramadol online ultram side effects weight loss - tramadol hcl xr

Anonymous said...

buy xanax online cheap no prescription xanax pictures of pills - xanax withdrawal extreme fatigue

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online no prescription cod - buy tramadol online no prescription

Anonymous said...

xanax online white circle xanax 2mg - generic xanax buy

Anonymous said...

buying xanax online no prescription side effects yellow xanax bars - green xanax pills s 902

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 100mg effects - tramadol hcl 50 mg amneal

Anonymous said...

xanax online xanax overdose potential - 4mg xanax high

Anonymous said...

buy xanax online no rx lexapro vs xanax for anxiety - xanax pills called bars

Anonymous said...

xanax for sale without prescription xanax withdrawal period - cheap xanax + mastercard

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 drug interactions - buy carisoprodol no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs drug interactions - buy tramadol online in florida

Anonymous said...

buy tramadol cod next day delivery best place buy tramadol online reviews - buy tramadol online us

Anonymous said...

xanax online xanax bars milligrams - xanax nursing

Anonymous said...

generic xanax xanax pills wiki - order xanax 2mg online

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol 50 mg - tramadol hydrochloride 50mg capsules side effects

Anonymous said...

xanax online number xanax overdose - long 1mg xanax urine

Anonymous said...

buy tramadol online neurontin and tramadol high - tramadol 50 mg bluelight

Anonymous said...

tramadol 50mg tramadol overdose 50mg - buy tramadol rx online

Anonymous said...

buy cialis online cheap cialis pills online - cialis online scams

Anonymous said...

buy xanax xanax to order online - generic xanax forum

Anonymous said...

xanax online pharmacy xanax bars online no prescription - treatment of xanax withdrawal

Anonymous said...

cialis online cialis daily in usa - cialis online reviews

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online with prescription - cialis 60 tablet

Anonymous said...

cialis online is it safe to order cialis from usa - can you buy cialis online with no prescription

Anonymous said...

cheap cialis 20mg cialis price amazon - cialis online 2.5mg

Anonymous said...

cialis online buy cialis at boots - buy cialis online with paypal

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol online overnight usa - best place buy tramadol

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#21906 tramadol hcl en espanol - tramadol hcl warnings

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 tramadol for dogs can people take it - tramadol 50 mg tablets

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg weight loss - tramadol hydrochloride sr 100mg

Anonymous said...

buy tramadol tramadol online american pharmacy - buy tramadol online in europe

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose in children - online tramadol no prescription

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#96430 tramadol dosage use dogs - tramadol for dogs effects on humans

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 buy tramadol 50mg online - tramadol drug addiction

Anonymous said...

buy tramadol medication tramadol 250 mg - tramadol promethazine high

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cod cheap tramadol/pharmacy - ultram tramadol withdrawal symptoms

Anonymous said...

buy tramadol tramadol - buy tramadol online cod no prescription

Anonymous said...

buy cheap ativan ativan for sale online - list of ativan withdrawal

Anonymous said...

ativan pills ativan dosage liquid - 1mg lorazepam compared to 1 mg of xanax

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#45570 ativan dosage for kids - ativan 4mg im

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan vs valium dosage - buy lorazepam mexico

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#96318 buy lorazepam online - ativan dosage strengths

Anonymous said...

buy cheap xanax buy xanax online illegal - much 2mg xanax bar

Anonymous said...

buy tramadol online without a prescription tramadol withdrawal after 2 weeks - tramadol hcl 50mg dosage

Anonymous said...

buy xanax online what is xanax for - buy xanax online cheap

Anonymous said...

buy tramadol online is buying tramadol online illegal - tramadol hydrochloride capsules 100 mg

Anonymous said...

buy tramadol medication can buy tramadol online legally - next day tramadol mastercard

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 xanax side effects memory loss - 1mg klonopin same xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg generic for ultram - overdose symptoms for tramadol

Anonymous said...

buy xanax online xanax drug insert - xanax to get high

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#61301 xanax dosage before mri - xanax side effects heart

Anonymous said...

buy xanax online cheap no prescription xanax withdrawal after 3 months - xanax online consultation

Anonymous said...

cheap alprazolam xanax 902 greens - xanax 1mg buy online

Anonymous said...

buy xanax online xanax overdose amount mg - xanax saliva drug test

Anonymous said...

order tramadol online mastercard buy tramadol overnight cod - tramadol online