Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, April 25, 2009

Anda tahu maksud munafik?



Posted on Saturday, April 25 @ 07:18:53 MYT by Reformis
Oleh keraspedal

"antara perkara yang boleh merosakkan iman adalah nifak..pelakunya digelar munafik.munafik adalah seorang yang berpura pura beriman kepada allah,tetapi sesungguhnya mereka kafir serta ingkar kepada Allah dan rasulnya..

antara ciri ciri orang munafik adalah:
jika berbicara, mereka berdusta,
jika berjanji, mereka mungkiri,
jika diberi, kepercayaan dia khianati...

antara sifat orang munafik yang disebut dalam quran adalah,

(1)mereka melakukan kerosakan di muka bumi ini
#orang orang munafik ini walau pun mereka melakukan kerosakan pada muka bumi ini,mereka tetap mengatakan mereka melakukan kebaikan,contohnya,jika hari ini mereka mencuri beribu ribu ekar balak,malam besok,keluar dalam berita mereka merasmikan projek pemeliharaan dan pemuliharaan hutan hijau...gila apa.

#dinyatakan di dalam surah la baqarah ayat 11-12

(2)mereka menipu orang beriman..
#mereka menganggap orang yang beriman itu bodoh, surah al baqarah ayat 13

(3)menolak untuk berhukum dengan syariat allah.
#orang orang munafik,meskipun berusaha untuk menampakkan mereka beriman,tetapi apabila mereka soal berhukumkan dengan hukum allah,mereka menolaknya

(4)mereka menyeru kepada kemungkaran dan mencegah kebaikan..
#jika orang orang beriman berusaha melakukan amar maaruf nahi mungkar,mereka lebih suka untuk melaksanakan amar mungkar nahi maaruf(macam yang yb lim guan eng kata)

(5)mereka memusuhi orang beriman
#orang orang munafik gerun untuk bersama dengan orang beriman kerana risau kegiatan mereka jahat mereka akan dihalang orang orang yang beriman,jadi mereka memusuhi mereka..

antara 5 sifat di atas,..........ada pada pemimpin bn atau pr?fikirkan lah...

sumber:

http://keraspedal.blogspot.com/



4 comments:

Anonymous said...

buy cheap carisoprodol carisoprodol 350 mg and ibuprofen - carisoprodol 250 mg dosage

Anonymous said...

Having deposits implies that banks have capital they
can lend to others to create funds on, via interest Quick Loans perhaps farmer frank
james, the resident walther p99 expert among us will weigh in on this.

Anonymous said...

alprazolam 0.5mg xanax tri-score 2mg tablets - xanax feeling

Kanya Kulap said...

[-] Cerita Sex Dewasa - Malam Ultahnya Dewi
[-] Cerita Sex Dewasa - Sempitnya Memek ABG SMP
[-] Cerita Sex Dewasa - Adik Qu Merenggut Perawan Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Anak Pembantu Qu Yang Memuaskan Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Gara Gara Hujan Mendadak
[-] Cerita Sex Dewasa - Gadis SMA Berjilbab Dengan Pembantunya
[-] Cerita Sex Dewasa - Akibat Obat Perangsang
[-] Cerita Sex Dewasa - Nikmatnya Teman Catting_Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Tante IVONE Yang Janda
[-] kata kata
[-] Cerita Sex Dewasa Gadis SMA Berjilbab
[-] Cerita Sex Dewasa - Bidan Muda Yang Cantik
[-] Cerita Sex Dewasa - Tubuh Tante_Qu Memang Nikmat
[-] Foto Bugil - Gadis Bule Mandi Telanjang
[-] Foto Bugil - Cewek Arab Berjilbab
[-] Foto Bugil - Belahan Dada Tante Nissa Hot
[-] Foto Bugil - ABG Cantik Di Kolam Berenang
[-] Foto Bugil - Memek Anak SMP Belum Berbulu
[-] Foto Bugil - Tante Silvia Di Grepe Memeknya Sebelum ML
[-] Foto Bugil - Cewek Arab Lagi Pamer Memek
[-] Foto Bugil - Tante Sexy DI Kamar Mandi
[-] Foto Bugil - HOT dan Terpanas
[-] Foto Bugil - Pantat Montok
[-] Foto Bugil - Anak SMP Dengan OM om