Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, March 13, 2011

TSUNAMI JEPUN: ULASAN BANGANG CIKGU GEOGRAFI

بسم الله الرحمن الرحيم



Note: Kah..kah..kah..kah... bangang nak mampos...!!!!


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

66 comments:

azwandengkil said...

Kenapa dia cakap camtu erk??

putrarahman said...

Rosmah menasihati pemimpin Dunia termasuk suaminya. Hebatkan?

Khel Khaliesah said...

aku yg tak abis degree pun tak bodoh cam tu.. itu satu...


dua...
"...membuat kejutan apabila membayangkan tragedi tsunami dan gempa bumi di jepun akibat..."

ayat tak boleh blah...

tiga,
logik ke gempa bumi sebesar 8.+ berpunca pembangunan pesat...
tsunami tu blaku bcoz gempa kat dalam dasar laut dan menyebabkan tsunami...

berani betul die kate Jepun lalai... amboi...

Isa said...

Bro;

Tak baik tau mempersendakan keintelektualan PM negara kita nih...

kah..kah..kah....

dajal said...

cakap tak serupa bikin..highlang tower tu pun kes begitu rupanya...altantuya pun kes cam tu juga rupanya..sebab pembangunan kawasan pengeboman tu le...he he he


tu le..tak sekolah..atau sekolah boleh bayar punya..otak beku..cakap yang bukan bukan..

nasib baik najib sanggup buat bini kalau tak jadi amah je engkau rosmah...

Anonymous said...

alahai isteri perdana menteriku ni,
kenapa dia tak cakap jepun gempa pasal otromen gaduh setiap hujung minggu ek? klu budak2 dgr pun mcm logik dan bernas gak idea tu..

Uthma-Neo said...

Sebenarnya Rosmah x salah wei...
wartawan tu bengong, yg pergi tanya soalan tu kat Rosmah wat per? kakakaka...

Anonymous said...

biasa la neo.. wartawan kan penuh dgn soalan2 cepu emas. tanya plak kat org bodoh.. baru la kita dapat lihat sejauh mana kebodohan seseorang itu. x tahu apa2 pasal geografi apatah lagi nak jawab dari sudut kebesaran dan kemurkaan Allah. jadi bedal jer la apa2 yg terfikir di kepala bapak dia tu. penyokong umngok mesti suka tengok badak ni jwb mcm tu. mesti penyokong2 umngok akan kata itu satu jawapan yg ilmiah lagi bernas... wakakakakkakakaa.. biasa la kan.. si penyamun menipu si bodoh... kah kah kah kah

Mat Luku said...

aku terkencing2 menahan gelak ketawa tatkala mendengar kebaghalan rosmah mengulas tragedi tsunami di jepun..masa tsunami 2004 dulu yg ratus ribu manusia mati tu akibat tak follow green technology la gamaknya rosmah oiii?kah kah kah..kenapa lah ko di takdirkan jadi manusia?kan lebih baik ko jadi ikan keli afrika je wahai rosmah....

Kamal Sanusi said...

Tak yah buat pembangunan menara warisan, logi nuklear dan yg sekasta dengannya di Malaysia. Nnt bumi Malaysia berat, maka akan berlaku gerak gempa bumi ini.

Adakah itu yg dimaksudkan oleh Cikgu Bangang tu?

Azwan said...

kah kah kah bahak bahak bahak mana si suami nak letak muka ni...!!!!

TV3 tak nak siar ke kata2 hikmat dari bini PM ni?

kah kah kah

Anonymous said...

hu.. macam tak percayakan kuasa Iradat Allah je...

Anonymous said...

KAHKAHKAH KORANG NAK TAU SEBAB APA STATEMENT FLOM NI TARAF KELDAI? SEBAB TAKDE SKRIP DISEDIAKAN KAHKAHKAH FLOM NI KALAU JAWAB IMPROMPTU ITU LE JADI NYE...MELALUT TAK TENTU PASAL..KALAU KORANG PERASAN ULASAN/JAWABAN KAT TV3SUKU YG NAMPAK INTELEKTUAL KAN? SEBAB FLOM NI BACA...SAMPAI TAK PANGGUNG KEPALA KAHKAHKAH

Anonymous said...

generic xanax xanax good drug - drug abuse with xanax

Anonymous said...

generic xanax how can i buy xanax online - pictures generic xanax tablets

Anonymous said...

generic xanax order xanax online cheap - xanax bars show up on drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg premature ejaculation - tramadol 50mg side effects dogs

Anonymous said...

alprazolam drug norco xanax high - xanax street price 1 mg

Anonymous said...

tramadol no prescription tramadol ultracet - tramadol 50mg recommended dosage

Anonymous said...

carisoprodol soma carisoprodol for tmj - carisoprodol effects

Anonymous said...

tramadol 50mg tramadol to buy online in usa - tramadol dosage directions

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg ndc - order carisoprodol online no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage labrador retriever - tramadol 4 dollar list

Anonymous said...

generic xanax can xanax bars kill you - much 2mg xanax worth

Anonymous said...

cheap carisoprodol soma carisoprodol dosage - carisoprodol 350 mg codeine

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg for toothache - order tramadol with free shipping

Anonymous said...

generic xanax where can i buy xanax online legally - buy xanax online canada

Anonymous said...

buy generic xanax safe to order xanax online - does xanax show up school drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl shelf life - tramadol hcl for toothache

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 400 mg dose - tramadol 50 mg equivalent to hydrocodone

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg overdose on carisoprodol - carisoprodol soma ingredients

Anonymous said...

buy xanax online xanax dosage 1mg - xanax for anxiety attacks

Anonymous said...

buy cheap cialis canadian pharmacy cialis online - cialis daily for bph

Anonymous said...

xanax online buy xanax no prescription online - xanax nursing

Anonymous said...

cialis online how to buy cialis in us - cialis 5mg online australia

Anonymous said...

buy cialis professional online cialis daily how long - cialis viagra best price

Anonymous said...

cialis online cialis price au - cialis online soft

Anonymous said...

tadalafil tablets buy cialis viagra - cialis daily 2.5

Anonymous said...

can you buy cialis over the counter cheap cialis fast shipping - cialis online pharmacy scams

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 buy tramadol order cheap tramadol online - tramadol addiction recovery

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#63102 buy tramadol bluelight - tramadol 400

Anonymous said...

buy tramadol tramadol order online tramadol 50mg - buy tramadol hydrochloride online usa

Anonymous said...

buy tramadol medication buy tramadol online in australia - online pharmacy tramadol cheap

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol online bestellen - tramadol hydrochloride 50 mg high

Anonymous said...

tramadol 50 mg buy tramadol online from usa - buy tramadol no prescription cod

Anonymous said...

buy tramadol tramadol dosage veterinary - tramadol withdrawal suboxone

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 tramadol for dogs diarrhea - good place buy tramadol online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#21906 tramadol for dogs how much to give - tramadol 50 mg with tylenol

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online cod overnight - tramadol er 100mg

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol order tramadol australia - 100mg of tramadol high

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 350 mg tramadol high - tramadol in pregnancy

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg efectos secundarios - tramadol 50 mg with ibuprofen

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#51726 tramadol hcl 50 mg high - tramadol jittery

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#56932 tramadol hcl powder - tramadol 100 mg injetavel

Anonymous said...

buy xanax online 3mg xanax and alcohol - xanax side effects urdu

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50698 order xanax bars online - xanax and alcohol vomiting

Anonymous said...

alprazolam 0.5mg buy xanax no prescription needed - xanax and alcohol can you die

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs cost - safe place order tramadol online

Anonymous said...

tramadol generic tramadol 50 mg with food - buying tramadol online illegal

Anonymous said...

buy tramadol 100mg online generic drug for tramadol - tramadol overdose and seizures

Anonymous said...

buy generic tramadol online where to buy tramadol usa - reliable online pharmacy tramadol

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#30416 xanax klonopin comparison - suboxone xanax and alcohol

Anonymous said...

http://staam.org/#37708 what is tramadol 50mg for dogs - tramadol withdrawal length

Anonymous said...

buy xanax xanax dosage to sleep - drug test results for xanax

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal horror stories - drug rehab centers xanax

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#rx generic xanax vs. name brand - picture of 1mg xanax