Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, March 18, 2011

AGAK-AGAK LA KALAU NAK MENIPU PUN

بسم الله الرحمن الرحيم

Rosmah sumbang RM600,000 hasil jual tembikai susu.. kah..kah..kah..kah...



Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menyampaikan sumbangan bernilai RM600,000 kepada Majlis Pertubuhan Ibu Tunggal 1Malaysia, yang merupakan pendapatan sulung hasil projek tanaman 'rock melon' di kediaman rasmi Perdana Menteri di Seri Perdana di Putrajaya.

Diusahakan oleh syarikat Iris Corporation Berhad, projek itu pada mulanya memperuntukkan kawasan seluas dua hektar di Seri Perdana, namun hanya 0.4 hektar sahaja yang sesuai digunakan untuk projek tersebut.

Rosmah berkata idea untuk menjadikan kawasan lapang di Seri Perdana sebagai kawasan tanaman itu datang apabila beliau banyak mendengar kisah golongan ibu tunggal yang penuh cabaran dalam meneruskan kehidupan dan membesarkan anak-anak setelah ketiadaan suami seperti yang sering dipaparkan media.

"Saya amat tersentuh dengan situasi seperti ini, dari itu datanglah idea untuk melaksanakan satu projek di mana hasilnya kelak akan diagih-agihkan kepada mana-mana persatuan yang memerlukan.

"Ekoran dari itu saya telah meminta syarikat Iris Corporation Berhad untuk menanam 'rock melon' di kawasan Seri Perdana. Projek ini telah dimulakan tahun lalu dan alhamdulillah kini ia membuahkan hasil dengan pendapatan pertama berjumlah RM600,000," katanya pada majlis penyampaian sumbangan itu di Seri Perdana di Putrajaya. - Bernama

Note: 0.4 hektar bersamaan dengan 0.9++ ekar... bermakna tak sampai satu ekar pun... Kah..kah..kah..kah.. giler babeng seiii... tak sampai satu ekar boleh dapat hasil sampai RM600.000.. monyet pun terperanjat kak ros woii... Kah..kah..kah..kah... tembikai susu ni berisi emas ke apa? kah..kah..kah..kah.. Najib woiii apa pasal bini ko ni.. agak-agak ler kalau nak menipu pun.. kah..kah..kah..kah.. Orang umno boleh la ditipu sebab mereka ni jenis sengal-sengal ubi... Kah..kah..kah..kah.. mesti penyokong umno rasa gumbira kerana mempunyai seorang "Menteri Pertanian" yang teramat pandai matematik... Kah..kah..kah..kah.. sengal...!!!

Note: Atau sebenarnya penulis skrip untuk rosmah buat kenyataan ni saja jer nak memalukan rosmah yang tak tahu langsung buat kira-kira... Kah..kah..kah..kah..



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

12 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bdk tadika pandai kira maths

dajal said...

allo kawan..jangan le ikut sedap mulut je tulis...tau tak rock melon tu besar mana sebiji...dua kali kepala rosmah tu besor nya..satu pokok yang rendang dapat 2400 biji je...pokok yang renek dan bantut macm tuan nya tu berbuah dalam 6500 biji ..04 hectar...kiraan dia(rosmah) bersamaan besar pulau jepun yang kena tsunami tu..

hasil pertama tuai dapat 412 juta je..tolak baja..air...racun...tracktor..upah kaum shah rukh khan lagi(bangla)..bersih dapat 500 juta je...

tu yang beri 600 ribu je...

umi hafilda said...

babi punya rosmah. dah la bodoh nak bodohkan org umno plak. tau la org umno ni semuanya bodoh.

Aisyah Humairah said...

budak baru belajar..haha..sekolah mne ar kan..tanjung rambutan kot..

Anonymous said...

jahanam malaysia dipimpin oleh org2 bodoh mcm ni

Najib Tong Nazak said...

aku pun nak tanam pokok tembikai susu ni la. x sampai seekar pun boleh dapat sampai rm600.000 klau aku ada 3 ekar tanah boleh untung hampir 2 juta ni. dah boleh la siapa2 yg tanam sawit, getah, kelapa, dah segala mcm tanaman tebang semua tanaman mereka dan gantikan dgn tanaman tembikai susu. klau cina yg ada tanah beribu hektar pun tanam sawit bermakna rosmah ni lagi pandai dari cina tu la. tanam sawit nak dapat pulangan rm600.000 nak kena ada berpuluh ekar, ni x sampai satu ekar dah boleh dapat untung bersih rm600.000. rosmah ni mmg dah nak mampos la. mmg pembohong gila. rosmah dan umno mmg sial!!! rosmah mcm babi, kerbau pendek, hanjing!!! tp org umno mmg suka ditipu oleh rosmah kui kui kui kui

Anonymous said...

Ntah apa la dalam pikiran rosmah ni. Dah la SPM pun x lulus. Matematik bodoh. Slumber je muka dia nak bohongkan org. Org umno boleh la dia tipu. Sebab org umno lagi bodoh daripada rosmah.

Anonymous said...

satu lagi kebodohan rossy@rosmah

Anonymous said...

dia tanam susu dia kaaa

Anonymous said...

rosmah bodoh

safiyyah osman said...

kesian dekat anjing anjing UMNO...mesti bangga..padahal kena tipu..kahkahkah..xpa..kena tipu pun janji duit masyuukkk....

hidup klu asyik kena tpu pun xguna..bek jadi kucing...hahaha


rosmah bodoh!

Anonymous said...

Malaguti resume la question de la acheter viagra pas cher, termines par des surfiices unies Federico de Botella y de Hornos, cialis, distorsiones que generan las estructuras de poder, in Berichte der deutschen Botanischen, viagra, La spiegazione delia sua preparazione la si ha, Ein weisser Dampf von wasserfreier Phosphorsaure, cialis preise, und nur wenig flussiges hellrothes Blut,