Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, March 18, 2011

MAHATHIR CONFIRM DAH NYANYUK

بسم الله الرحمن الرحيم



Tun Dr Mahathir Mohamad menolak tanggapan kononnya beliau tersilap fakta dalam memoirnya berhubung pertemuan dengan bekas Presiden Singapura, Benjamin Henry Sheares, sambil menjelaskan bahawa pemimpin republik itu gurunya dan tidak mungkin beliau terlupa siapa yang beliau temui.

“Saya berjumpa dengan Sheares kerana beliau pernah mengajar saya. Ia satu kunjungan mesra. Tetapi ia (pertemuan itu) bukannya ketika saya berjumpa Perdana Menteri (Lee Kuan Yew) dalam lawatan pertama saya,” katanya ketika diminta membuat penjelasan oleh seorang wartawan asing.

Wartawan dari The Straits Times Singapura itu, menyatakan rekod akhbarnya menunjukkan pada masa itu, Sheares sudah meninggal dunia dan beliau (Dr Mahathir) sebenarnya mengadakan pertemuan dengan presiden lain iaitu Devan Nair pada satu majlis makan tengah hari.

Catatan mengenai pertemuan dengan Sheares itu terkandung dalam buku kisah hidup Dr Mahathir berjudul A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad yang dilancarkan minggu lalu dan mendapat sambutan hangat.

“Bahagian pertama (bab berkenaan) adalah mengenai pertemuan saya dengan Lee Kuan Yew dan bahagian kedua, saya juga pergi (berjumpa Sheares), bukan pada hari yang sama atau lawatan yang sama.

“Yang pasti, saya bertemu Sheares. Saya pergi bersama isteri saya dan beliau boleh mengesahkan sama ada ia benar atau tidak,” kata Dr Mahathir.

Note: Kah..kah..kah..kah.. Kantoi...!!! jumpa dalam mimpi ke apa? kah..kah..kah..kah.. ingatkan melayu je yg mudah lupa.. rupa-rupanya keturunan keling ni lagi kuat pelupanya... kah..kah..kah..kah..


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

79 comments:

AMMAR YASIR said...

kompen nyanyuk

Anonymous said...

biasalah mamak ni...lidah biawak.

dajal said...

patutnya media jangan layan orang tua ni..dia dah nyanyuk dah..

tu yang cakap merapu tu..cian dia

Anonymous said...

Awas dajal telah bangkit sekarang.Tiga dajal diatas ADALAH ANATARA ANAK-ANAK DAJAL LLAKNATULLAH yang dipamerkan.Berhati-hatilah dengan anak-anak dajal yang seterusnya dari puak-puak HAMPAS.

Anonymous said...

Salam to all,

Hari ni kali pertama saya melayari blog ini out of curosity. Blog canggih dihiasi mutiara kata dan ayat2 suci. But dont judge the book by its cover ek..Astaghfirullah -Al-Azim dimulai dengan Bismillah tapi gambar yang mencerminkan Tun sedemikian rupa saya macam tak percaya ada insan yang sanggup berbuat demkian kalau Tun dah nyanyuk pun kita yang masih waras inin adakah waras berbuat demikian. Moga Allah memberi hidayah kepada kita semua kerana esok kita akan mengadap Allah atas segala perbuatan kita di dunia Amin

Anonymous said...

Renongkanlah kata2 Salam to all.kita masih dikasehi Allah jika ada manusia saperti salam to all untuk memberi peringatan tentang hari kiamat ingat kiri kanan kita malaikat tetap membuat catatan atas perilaku kita dan balasannya tetap ada... Jadi berpada2 lah kita.

Anonymous said...

bia org menghina kita tp jgn kita menghina org..nabi Muhammad pon xbls perbuatan jhat mnusia jahil yg ltk kotoran kt leher nya ketika solat..baling mcm2..n lain2 lg..bia Allah je yg mmblsnya..
sgt terkejot bila BS ltk gmbr cmni kt entri nih..bia benci mna pon kite,,dy tetap manusia biasa..makhluk ciptaan Allah..
memng Allah cipta kan manusia makhluk mudah lupa..kan ada disebutkan dlm AL-QURAN..
maaf,,sy cuma menegur kesilapan yg mungkin anda xperasan..sma2 lah kita saling igt-meigti sesme muslim..:)berpesan2 kpd kebaikan..

Anonymous said...

saya pun setuju dgn anonymous di atas...

jgn MENCACATKAN peribadi Islam..kamu menghiasi segala ayat2 suci tp menghina org sebegitu rupa..lebih2 lg dgn pemimpin yg byk jasanya..semua manusia tdk sempurna tp bukan cara ini kamu menunjuk benci atau tidak setuju kamu...sedangkan Nabi sendiri berbuat baik kepada org yg berbuat jahat dgnnya.

Jadi APAKAH salah Tun kpd kamu???

umi hafilda said...

alahai. anon puji salam 2 all, salam 2 all puji anon, anon puji anon. yg kantoinya semuanya dari IP yg sama. kui kui kui kui. itu bermakna sendiri komen sendiri yg puji. geli ketiak gua. nak mengencing x kena tempat kui kui kui kui

Kamal Sanusi said...

Aaaaappaaaaa!!!!.... Dari IP yang sama? Jeng jengg jengg.....

Hang puji aku, aku puji hang...
You help me, I help you...

Mcm pernah ku dengar ayat tu tapi siapa ya yg mengucapnya?

Sapa lagi kalau bukan ahli dari parti meLAYU yg riuh rendah pasai bahasa kebangsaan tapi lupa yg nama parti tu pun dok guna bahasa penjajah.

Kan mereka tu semua PELUPA!!!


Wakakakakakaka...........

Ruby Azbiera said...

Assalam..knpa hina pic tun mcm nie..
bygkn kita owg wat mcm 2...
cna renung n kaji knpa kaki makluk allak di bwh x dimlot???? x d ats????
lumrah khidpn....bhila usia kita hampir menemui pengakhiran...akn nyanyuk kcu jka kta da benteng tuk elkkn nyanyuk...plezz change tun pic...sgt x sopan....

Dawnvjms said...

Assalam..knpa hina pic tun mcm nie.. bygkn kita owg wat mcm 2... cna renung n kaji knpa kaki makluk allak di bwh x dimlot???? x d ats???? lumrah khidpn....bhila usia kita hampir menemui pengakhiran...akn nyanyuk kcu jka kta da benteng tuk elkkn nyanyuk...plezz change tun pic...sgt x sopan....

Anonymous said...

xanax online viagra xanax drug interactions - xanax bars with 555

Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal regimen - xanax 4mg bars

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs overdose - buy tramadol 50mg online

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol erowid vault - symptoms of carisoprodol overdose

Anonymous said...

generic xanax xanax bars no prescription online - klonopin generic xanax

Anonymous said...

cheap tramadol no prescription tramadol buy usa - tramadol no prescription mastercard

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol is it a narcotic - carisoprodol for back pain

Anonymous said...

buy xanax online cheap xanax or valium - xanax xr 1mg price

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 93/58 - tramadol for dogs drowsy

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg get you high - carisoprodol insufflation

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal opiate - tramadol hcl injection

Anonymous said...

generic xanax kind drug xanax - order brand xanax

Anonymous said...

xanax online xanax side effects paranoia - 30 mg xanax overdose

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg canine - tramadol for dogs 50 mg

Anonymous said...

generic xanax buy xanax online legally cheap - xanax withdrawal treatment

Anonymous said...

buy xanax online legally xanax drug screen - xanax xr online

Anonymous said...

xanax online buy xanax online from europe - xanax effects libido

Anonymous said...

how to buy xanax online legally using xanax for anxiety - percocet xanax drug interactions

Anonymous said...

xanax online generic xanax for dogs - xanax side effects slurred speech

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol taper - carisoprodol soma sun

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol usa - buy tramadol from usa

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol controlled substance - buy carisoprodol online no prescription needed

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dose for kids - tramadol for dogs used by humans

Anonymous said...

buy cialis online order cialis online prescription - legal to buy cialis online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg for dogs usa - tramadol hcl 50 mg picture

Anonymous said...

buy cialis online buy brand cialis usa - buy cialis online malaysia

Anonymous said...

xanax online how to buy xanax bars - much generic xanax without insurance

Anonymous said...

buy cialis online cialis natural substitute - viagra or cialis reviews

Anonymous said...

xanax online buy herbal xanax online - xanax overdose painless

Anonymous said...

cialis online cialis daily use bph - cheap cialis china

Anonymous said...

cialis online pharmacy cialis black review - buy cialis online overnight shipping

Anonymous said...

alprazolam xanax overdose torn - xanax pills gg 257

Anonymous said...

buy cialis online cheap cialis sydney - cialis online pharmacy usa

Anonymous said...

xanax online zoloft xanax and alcohol - xanax side effects for dogs

Anonymous said...

buy cialis online usa cialis long term effects - cialis online pharmacy reviews

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal symptoms cold turkey - generic name of xanax

Anonymous said...

buy tramadol 100mg online tramadol 10mg for dogs - tramadol 50 mg uses

Anonymous said...

where to buy tramadol tramadol legal to buy online - tramadol for dogs expiration date

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 buy tramadol england - buy tramadol online no prescription needed

Anonymous said...

order tramadol overnight tramadol 50mg n024 - tramadol 50 mg purchase

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#21563 buy ultram tramadol online - buy tramadol 627

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 37.5-3 - tramadol 50 mg over counter

Anonymous said...

buy tramadol without a script can you buy tramadol online no prescription - tramadol buy

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage elderly - tramadol online without

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal restless legs - tramadol high review

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal for dogs - buy tramadol for dogs

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 100mg erfahrungen - tramadol for dogs liquid

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg rx list - tramadol withdrawal wikipedia

Anonymous said...

buy tramadol boompanjang blogspot buy tramadol online - buy tramadol medication

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg for dogs - 627 tramadol high

Anonymous said...

generic tramadol online where can i buy tramadol online usa - tramadol dosage cats

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol egypt - tramadol 50mg my dog

Anonymous said...

order tramadol overnight tramadol buy - is buying tramadol online illegal

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol order tramadol pharmacy - buy tramadol online for cheap

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#56932 tramadol 50 mg maximum dosage - tramadol for dogs after surgery

Anonymous said...

ativan without prescription ativan 1mg street value - ativan dosage po

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan and quetiapine - much does generic ativan cost

Anonymous said...

generic tramadol tramadol withdrawal 50mg - tramadol withdrawal upset stomach

Anonymous said...

http://staam.org/#74560 buy tramadol in missouri - tramadol 50 mg for canines

Anonymous said...

buy xanax online xanax generic list - xanax 2mg xr

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax pills - xanax street price

Anonymous said...

how to buy xanax online legally buy alprazolam no prescription needed - xanax bars no prescription online

Anonymous said...

buying xanax generic equivalent for xanax - xanax drug contraindications

Anonymous said...

buy xanax online xanax online drugstore - buy xanax bars online

Anonymous said...

order alprazolam xanax overdose death - xanax 2mg first time

Anonymous said...

buy xanax bars xanax overdose facts - xanax high how much

Anonymous said...

xanax no prescription online is there a generic xanax xr - xanax zantac drug interactions