Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, December 20, 2010

SYIAH DI MALAYSIA SEMAKIN BERKEMBANG

بسم الله الرحمن الرحيم

Video penahanan penganut syiah di Malaysia



Note: Bukan 90 marhala dato' tapi 2 marhala, lebih kurang 89km - 90km.

Allah berfirman: Dan janganlah kamu menjadi dari mana-mana golongan orang musyrik - Iaitu orang-orang yang menjadikan fahaman agama mereka berselisihan mengikut kecenderungan masing-masing serta mereka pula menjadi berpuak-puak; tiap-tiap puak bergembira dengan apa yang ada padanya (dari fahaman dan amalan yang terpesong itu). [al-Rum 30:31-32]

Dan kalaulah Tuhanmu (wahai Muhammad) menghendaki, tentulah Ia menjadikan umat manusia semuanya menurut agama yang satu. (Tetapi Ia tidak berbuat demikian) dan kerana itulah mereka terus-menerus berselisihan.

Kecuali orang-orang yang telah diberi rahmat oleh Tuhanmu, (mereka bersatu di dalam agama Allah); dan untuk itulah Allah menjadikan manusia. Dan dengan yang demikian sempurnalah janji Tuhanmu: “Sesungguhnya Aku akan memenuhi neraka jahannam dengan sekalian jin dan manusia (yang berdosa)” [Hud 11:118-119]

Rasulullah bersabda: Akan datang sesudah aku orang-orang yang berbuat fitnah, keburukan dan kejahatan. Maka sesiapa kamu yang melihatnya memecah-belahkan al-Jamaah atau hendak memecah-belahkan antara umat Muhammad sallallahu ‘alaihi wasallam atau memecah-belahkan urusan mereka, maka bunuhlah dia siapapun orangnya.

Sesungguhnya tangan Allah bersama al-Jamaah dan sesungguhnya Syaitan berlari bersama orang yang memecah-belahkan al-Jamaah.

- (Sahih: Hadis daripada Arfajah bin Syuraihin radiallahu ‘anhu, dikeluarkan oleh Ahmad, Ibn Abi Syaibah, Abu Daud, al-Nasa’i (al-Sunan & al-Kubra), Ibn Hibban, al-Hakim dan lain-lain, di atas dengan lafaz Ibn Hibban dan dinilai sahih oleh Syu‘aib al-Arna’uth dalam Sahih Ibn Hibban – no: 4577 (Kitab al-Siyar, Bab Taat kepada pemimpin), demikian juga oleh Nasr al-Din al-Albani dalam Sahih al-Jamii’ al-Sagheir – no: 3621. Juga dikeluarkan secara ringkas oleh Muslim dalam kitab Sahihnya, no: 1852.)



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

63 comments:

puteri said...

antara fahaman syiah ialah:
darah ahli sunnah wal jamaah halal

kita lah.
bila2 je diorang boleh bunuh

ezan sahizzah said...

puteri- x baik tuduh2 kalau xde bukti sahih. x cukup kalau just dgr n baca paper UTUSAN MELAYU je..

Alhamdulillah, setakat ni xde lagi kt MALAYSIA/DUNIA ada kes ORG SYIAH BUNUH ORG SUNNI(AHLI SUNNAH WAL JAMAAH) sbb DARAH AHLI SUNNAH JAMAAH HALAL DIBUNUH

yang ada...
orang sunni bunuh+rogol+pukul anak dara orang sunni lain..
orang sunni jugak yg menganiaya org sunni lain

mengapa??perlu ada double standard antara sunni dan syiah dalam kalangan ORANG ISLAM SENDIRI??

mengapa tidak IRAN menyerang MALAYSIA, melepaskan senjata nuklearnya pada negara ini yg rata2nya SUNNI jika darah majoriti masyarkat ini halal dibunuh??

kaji dahulu, cari bukti..

http://tehranifaisal.blogspot.com/2010/12/berikan-sahaja-hak-hak-mereka-sebagai.html

Anonymous said...

tapi kenape syiah lebih mengagung2kan ali lebih dari muhammad? kenapa syiah mengucap dan bacaan dlm smayang ditukar dari muhammad ke Ali? x ke tersasar mereka2 ni?

Anonymous said...

azan syiah pon lain gak le..

Azwan said...

Ezan,

Kenapa ko kata takda? Yang kat Iraq tu pa?

Pernah dengar skuad maut di Baghdad? Tangkap penduduk sunni kemudian mayat dijumpai..

Jangan la berpura2 baik konon, patut lah korang ada 'taqqiya' korang boleh bersifat berpura2 la ye?

MEmang dasar munafik.

Anonymous said...

ezan !!

1. betullah tu apa yg puteri cakapkan.semua dah makruf.jadi,tidak mustahillah ramai masyarakat iran di malaysia membuat onar di negara ini.

2. kenapa perlu persoalkan tentang org sunni rogol,bunuh or bla2.dimana2 negara pon pasti ada berlaku masalah yg sama.

3. kalau anda katakan kepada puteri jgn baca dan dengar utusan,mengapa perlu sertakan blog seseorang individu?SEANDAINYA individu tersebut di pihak syiah,tak ke haru namanya.

4. ingat ye!! Al-Azhar di Mesir, pernah ditutup suatu ketika dahulu ekoran pengaruh syiah yg semakin menular.

5. Salahuddin Al-Ayubi juga menentang,bagi mengelakkan fahaman itu menular di Mesir.

6. kalau anda berminat,kajilah kisah menyayat hati bagaimana dan mengapa syiah ini boleh wujud pada zaman dahulu.semuanya selepas daripada kematian Khulafa Ar-Rasyidin Saidina Uthman a.s.Selepas itu jugalah,fitnah mula tersebar,dan menyebabkan peperangan muslim sesama muslim.

7. belajar supaya lebih tahu,dan mudah-mudahan tidak terpengaruh ketika dalam pembelajaran.

8. jangan menggunakan alasan,bahawa anda ialah wanita utk mudah digula-gulakan.dah elok Ahli Sunna Wal Jamaah bertapak di Malaysia,jangan sesekali cuba utk mengubahnya.

Anonymous said...

buy alprazolam online no prescription xanax side effects wiki - xanax pills id

Anonymous said...

generic xanax buy xanax without script - 1mg xanax street price

Anonymous said...

generic xanax xanax pill number - xanax street value australia

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol hcl - tramadol online no prescription

Anonymous said...

xanax online what does a generic 2mg xanax look like - buy xanax online australia

Anonymous said...

xanax buy online no prescription . 5 mg xanax and alcohol - long does generic xanax last

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol extended release half life - buy-tramadol-online.org

Anonymous said...

generic xanax kinda high xanax - cutting xanax pills half

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online saturday delivery - tramadol 50 mg common side effects

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol recreational dose - carisoprodol 350 mg tablets information

Anonymous said...

buy xanax cheap order brand xanax online no prescription - xanax over the counter

Anonymous said...

where can i order xanax online 5-htp and xanax drug interactions - generic xanax walmart

Anonymous said...

generic xanax difference xanax xanax bars - xanax online without rx

Anonymous said...

generic xanax buy green xanax bars - mentax (generic xanax)

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol 100mg online - tramadol 50 mg kern pharma

Anonymous said...

carisoprodol buy soma carisoprodol tablets 250 mg side effects - carisoprodol 350 mg buy

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol from usa - discount pet medications tramadol

Anonymous said...

cialis cost order cialis and viagra - cialis online secure

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose yahoo - tramadol overdose death

Anonymous said...

order cialis no prescription buy cialis in vancouver bc - cheap cialis usa pharmacy

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis cheap online - generic cialis yahoo answers

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online australia no prescription - tramadol withdrawal symptoms canine

Anonymous said...

xanax online xanax side effects dosage - buy xanax bulk

Anonymous said...

cialis online best price cialis sydney - cialis online best price

Anonymous said...

cheap xanax xanax drug group - xanax good drug

Anonymous said...

buy cialis cheap online buy cialis online overnight - buy cialis from us

Anonymous said...

xanax sale long will xanax show up drug test - xanax side effects last

Anonymous said...

buy cialis prescription online cialis price thailand - generic cialis usa online

Anonymous said...

where can i buy xanax online legally side effects xanax extended release - do xanax and alcohol mix

Anonymous said...

buy tramadol online reviews tramadol for dogs medication - tramadol 100mg safe

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol online pharmacy no prescription - overnight tramadol no prescription uss

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 purchase of tramadol - order tramadol next day delivery

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#21906 tramadol overdose yahoo - tramadol tv 58

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol order tramadol mastercard - tramadol hcl for pain

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs no prescription - tramadol y paracetamol

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol generic ultram 50 mg 180 pills - tramadol hydrochloride xr 100mg

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose yahoo answers - order tramadol online no prescription

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol hcl 50mg buy - buy tramadol online usa

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol for dogs can people take it - buy tramadol online us

Anonymous said...

tramadol without prescription best place buy tramadol online - tramadol no prescription cod

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose in canine - tramadol withdrawal symptoms canine

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs an 627 - how can i buy tramadol online

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol in europe - tramadol 50 mg vs hydrocodone

Anonymous said...

buy tramadol with cod buy tramadol online overnight - tramadol no prior prescription

Anonymous said...

ativan drug lorazepam dura 1mg nebenwirkungen - withdrawal 2mg ativan

Anonymous said...

buy ativan online lorazepam 1 mg igual que orfidal - ativan dosage cancer patients

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cheap tramadol apap 37.5mg high - tramadol hcl 50 mg warnings

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 pass drug test xanax system - 1 xanax drug test

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol in usa - tramadol addiction fda

Anonymous said...

buy xanax online no prescription overnight generic xanax online no prescription - drug interactions xanax diflucan

Anonymous said...

buy tramadol online cheap tramadol with cod - tramadol shipped with no prescription

Anonymous said...

buy xanax online how much xanax and alcohol is lethal - order xanax paypal

Anonymous said...

buy tramadol online best place buy tramadol online reviews - buy tramadol online from usa

Anonymous said...

buy xanax online xanax maoi drug - what do generic xanax pills look like

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal tight jaw - cheap xanax sale

Anonymous said...

buy xanax online xanax drug of choice - xanax 2mg first time

Anonymous said...

xanax medication xanax overdose ld50 - xanax withdrawal itchy skin