Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, December 24, 2010

6 POLIS 2 INSPEKTOR DITAHAN KERANA MEROMPAK

بسم الله الرحمن الرحيم

Cops held for 'robbing' foreigner's home .



PETALING JAYA: Six policemen, including two inspectors, were arrested after they allegedly carted away RM12,000 in cash and eletcronic appliances from a house in Puchong Indah here.

Sources told FMT that the house was being rented by a foreigner.

The six policemen, from the Subang Jaya district headquarters, had stopped the foreigner's car in Puchong Indah last Thursday.

The foreigner, who suspected that the plainclothes policemen were robbers, had ditched his car and fled on foot.

"The policemen then found the man's house keys after rummaging through his car and subsequently went to the man's house," said the source.

"They then left with cash and eletronic appliances worth around RM12,000,” he added.

When the foreigner returned and found his house ransacked, he lodged a police report which led to the arrest of the six.

The six policemen, who are from the commercial crimes department, had since been released on police bail pending investigations.

However, senior police officers, including Selangor CID chief SAC II Mohd Adnan Abdullah, had denied that such an incident happened. - Freemalaysiatoday

Note: Kah..kah..kah..kah.. Tengok apa kata Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah.. Kah..kah..kah..kah.. Dia dah kata tiada polis yang terlibat dah la. Kah..kah..kah..kah.. Mana ada polis kat malaysia ni yang jahat.. Polis malaysia kan semuanya baik-baik belaka.. Kah..kah..kah..kah..



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

3 comments:

puteri said...

bapa k*nc*ng berdiri
anak k*nc*ng berlari

New Hope said...

duit saman ekor tak cukup huhu

woo 30863 PMR 9A

iwan_dextrous said...

asalamualaikum

ap r nk jdi..hihihhi


Dextrous cyber life