Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, August 26, 2010

TUN YANG BODOH

بسم الله الرحمن الرحيم

MAHATHIR : MELAYU PERLU BERSATU ATAU HILANG KUASA POLITIK - minsider

Sambil merujuk kepada nasib penduduk rantau Timur Tengah, Tun Dr Mahathir Mohamad sekali lagi memberi amaran kepada masyarakat Melayu negara ini bahawa mereka berhadapan dengan risiko hilang kuasa politik jika terus kekal tidak bersatu.

Bekas perdana menteri berkata orang Melayu memerintah selama ini kerana mereka adalah majoriti penduduk negara ini.

Malangnya tegas beliau, pergaduhan dan pertelingkahan dalaman menyebabkan mereka kehilangan kuasa politik kepada bukan Islam.

“Jika kita berpecah-belah, kita hilang kuasa majoriti kita,” katanya.


KAH KAH KAH..

woit… FIRAUN LIDAH BERCABANG INI BERLETER LAGI….
woit… SIAPA LULUSKAN AKTA TANAH YANG MEMBOLEH TANAH RESERVE ORANG MELAYU KENA REMBAT….
woit… SIAPA YANG BERI PERWAJA PADA CUKONG ERIC CHIA?
woit… SIAPA REMBAT TANAH AMPANG BERI PADA ANANDA?
woit... SIAPA BERI TANAH SENTUL PADA CUKONG... kah kah kah..
woit... SIAPA BERI TENG PHEK KING REMBAT HUTAN DARA BAKUN… kah kah kah….
woit... YANG AKAN HILANG KUASA TAK LAMA LAGI BUKAN MELAYU…kah kah kah..
woit… YANG AKAN HILANG KUASA IALAH GEROMBOLAN… kah kah kah
woit… ORANG MELAYU BIASA MEMANG TAK ADA KUASA… kah kah kah..
woit.. MEREKA TAK ADA MODAL… MODAL IALAH KUASA…

SEMUA NI TUN YANG BODOH NI PUNYA KERJA YANG TELAH MENGHAPUSKAN KUASA ORANG MELAYU...!!!

nota:

padan muka !
biarlah gerombolan hilang kuasa biarlah lahir malaysia baru yang demoktarik dan mengamalkan meritokrasi..
buat apa anak anak adik kakak kita di sekolah di ajar oleh melayu bangang?
buat apa anak anak adik kakak kita di universiti diajar oleh melayu bodoh kaki bodek?
lebih baik mereka diajar oleh china/india yang berilmu...
buat apa berkawan dengan melayu kalau mereka bodoh?
lebih baik berkawan dengan china dan india yang bijak.. dari orang bangang dan bodoh kita tak dapat apa apa..dari orang bijak kita dapat ilmu pengetahuan..

apa penting nya melayu kalau melayu ini bodoh? masuk universiti kerana kouta.. dapat kontrek kerana kouta...dapat buat program tv kerana kouta... dapat dana meniaga kerana kouta...

lebih baik negara ini di tabir oleh yang bijak dari di tabir oleh melayu yang bodoh...!!!

apa guna pentabir melayu? bodoh, kaki bodek, beli ijazah tak ada kelulusan akedemik...lebih baik china dan india yang bijak... - TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

14 comments:

Nor Hidayah said...

AKU RASE KALO XDE KUOTA UTK ORG MELAYU KO PN XKAN GRAD DR UNIVERSITI

Anonymous said...

haloo nor...kat US xder kuota utk org kulit putih pun tp most of them semuanya grad kan

Nor Hidayah said...

ko nak samakn dgn US, kat US tu ada ke multiracial mcm melayu, cina india kat malaysia ni cik anon??? kaum peribumi sana mmg only white and black thats all..kaum peribumi malaysia?? kaum ko jugak kann

Anonymous said...

kaum pribumi malaysia bukan kaum asli ke? melayu datang dari indon, cina dan india pun datang dari negara mereka.

kenapa melayu mesti ada kuota? org melayu ni bodoh ke? di indonesia xder pun kuota melayu? boleh jer mereka grad.. apa masalahnya?

Nor Hidayah said...

ko pernah dgr "hak istimewa org melayu"?? ouh lupa plak ko study dekat US so ko x blaja sejarah tanah melayu time form 3 dulu bagaimana getir dan sengsaranya org2 melayu menentang penjajah..kalo ko nak buku tu aku boleh hadiahkan..

ada penah kau fikir kenapa malaysia dulu known as "TANAH MELAYU"?? ada ke such think as tanah indon beb?? by the way kaum melayu mmg kaum peribumi malaysia as well as kaum asli yg lain.

kau persoalkan kenapa malaysia kena ada kuota? IT IS HAK ISTIMEWA ORANG MELAYU!! hak istimewa org melayu itulah yg diperjuangkan oleh datuk nenek aku dan org lain demi utk mncapai kemerdekaan..this include bahasa melayu as bhs rasmi, agama islam as agama rasmi dah kuasa raja2 melayu dlm hal agama..mungkin ko dan aku x penah merasa betapa ssahnya org2 melayu dahulu berjuang2 menentang penjajah utk dapatkan kemerdekaan..tp sekurang2nya sbg org melayu aku hargai akan perjuangan insan2 terdahulu dan akan terus kekalkan smpi bile2..

aku risau org mcm kau ni lah yg akan jual bangsa dan negara ke tgn kaum lain..kalo ko xnak kuota tu mungkin ko bleh fkir utk migrate dr sini..xde kuota masuk uni, xde kuota utk business, xde kuota utk hrga umah bumiputera, xde kuota utk sume bnde lain2

Anonymous said...

hehehe... manjanya melayu kan.. semuanya nak kena ada kuota.. siapalah melayu tanpa kuota ... ha..ha..ha..ha.. apa la punya bangsa... nampak sgtlah kolot. tak berani nak bersaing tanpa kuota.. kenyataan awak sungguh2 memperlihatkan bahawa melayu adalah bangsa yang begitu bodoh dan lemah.

Orang melayu mana yang mementang penjajah? melayu umno ke? tungku abd rahman ke? ha..ha..ha..ha.. hang balik p buat kajian dalam2 dulu. pergi masuk ke pelusuk kampung cari anak cucu samsiah fakeh, datuk bahaman, mat saleh, bustamam, Rejimen ke-10, burhanuddin, ibrahim haji yakub dan ramai lagi kalau nak disebut disini.. tanya dia orang betul2 tentang sejarah melayu.. tanya meraka siapa umno dan siapa tungku abd rahman tu.. dia ni kaki pompuan ke atau kaki judi?


melayu...? kah..kah..kah..kah... bangsa yang lemah...!!!

Anonymous said...

senyap pulak kau hidayah, sape kau sekarang nak bising2. pikir banyak2 kali mmg dari awal ko blaja, dari umah kene didik untuk terima idea "suap"

b*d*h la kau, kerana kuota kau rasa mampu hidup. orang macam kau ni boleh je hidup tanpa maruah. dan orang macam kau ni lah yang mampu hidup tanpa usaha.

>>>>mahu melayar tapi tidak tahu mengemudi,
>>>mahu kembara tanpa bekal;
>>>>bahas lantang tuan tidak menjadi,
>>>asal bicara dasarnya akal.

setakat hal berjuang macam datuk2 kita dulu kau canang macam kau hargainya, tapi apakah??
kalau kau matang, kalau kau hargai usaha mereka, kau tak sokong pun sistem kuota.

bicara jual bangsa aku tak setuju langsung.

sedarlah cik nor, radical thinking, prejudice - good example to summarize your kinds. dahlah cakap lantang2, canang2 idea perjuangan;

tapi ape je yang kau mampu buat kalau nak teruskan perjuangan?
oh, macam ni lah, maybe kau akan berjuang- tapi tengok la kuota perjuangan berape banyak. tak begitu cik nor?


kerana maruah, orang boleh berusaha,
kalau kerana 'suapan' baru kau 'berusaha',
sudahlah..aku bosan orang yang dangkal pikiran macam cik nor ni.

bila kau dah matang mari cari aku

lippy_lola91@yahoo.com

Anonymous said...

btul la cik nor tu.. ko yang kolot

Aku said...

Sebab kebodohan Tun membina negaralah, kau orang yang sebenarnya taklah berapa pandai dan tak mampu keluar negara menyambung pelajaran dapat juga pergi belajar. Bila dah pandai terus lak jadi pande sebab dah terlalu pandai.

Anonymous said...

orang pandai ker y hina bangsa sndri??

Anonymous said...

mahathir ni bangsa apa? bangsa keling la bangang. mahathir mohamad kuti. bangsa keling paria punya.

Anonymous said...

bongok la blogger nie..taw nk mgutuk je..

Anonymous said...

kalau tgk balik kan pm negara kita nie..kebnykannya bukan melayu tulen la..rasanya la.sorry kalu silap..hehe

Anonymous said...

ko cuma berani kutuk dlm blog jer.....cuba ko kutuk dpn aku..1 by 1...ko berani tak.....