Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, August 27, 2010

FELDA PENIPU

بسم الله الرحمن الرحيم

MUKTAMAD : FELDA DIARAH BAYAR PENEROKA 11 JUTA RINGGIT - mkini

Selepas lebih sepuluh tahun, akhirnya 354 peneroka Felda Kemahang 3 dari Kelantan mendapat khabar gembira apabila Mahkamah Persekutuan hari ini mengarahkan Felda membayar RM11 juta kerana menipu peneroka tersebut berhubung gred buah kelapa sawit mereka.

Ia berikutan keputusan mahkamah itu yang menolak permohonan Felda yang mencabar keputusan yang dibuat oleh panel lain yang sebelum ini mengketepikan rayuan berkenaan.

Lebih 150 peneroka hadir pada perbicaraan yang penuh sesak ini manakala ratusan lagi berhimpun di luar menantikan penghakiman. Kebanyakan mereka mengagahi perjalanan lebih sembilan jam dari Kelantan untuk mencari keadilan.

Dengan penghakiman hari ini, setiap peneroka itu dijangka menerima RM25,000 hingga RM30,000 setiap seorang

nota:
berapa banyak lagi peneroka felda di tempat lain yang telah kena tipu

tipu ni senang saje
beli buah sawit di bubuh grade rendah
paksa peneroka jual pada felda
paksa peneroka beli benih pada felda
paksa peneroka beli baja pada felda

lalu peneroka jandi hamba felda

nasib baik ada ngo dan pakatan rakyat masuk menolong

inilah namanya melayu gerombolan tipu melayu miskin yang peliknya ada lagi melayu yang suka kena tipu kah kah kah - TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

4 comments:

gayapeneroka said...

aduhhh...pedihh...pedihh....
tapi inilah hakikatnya....

Anonymous said...

hahaha padan la muke hey,
yg dorang pon bangang pi pangkah dacing pasai apa?
perkara ni bkn skadar di kelantan,
tetapi seluruh malaysia..
1 malaysia...
kuikuikuikui

Kamal Sanusi said...

Kebenaran dah terpancar. Masih nak pangkah Beer-End di bawah bini rosmah?

Anonymous said...

Alah Kalau di bankrup pon duit kau ker ? ada kaitan dengan kau ker ? usih harta ko ker ? bodoh punya manusia..