Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, August 22, 2010

DOAKAN KESEJAHTERAAN BUKAN ISLAM HARAM : HARUS SANA SINI

بسم الله الرحمن الرحيم


http://rubbertapperz.blogspot.com/2010/05/yasin-dan-solat-hajat-untuk-kamalnathan.html


Mufti Perak, Harussani Zakaria menegaskan hukum orang Islam mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan untuk orang bukan Islam adalah haram apatah lagi apabila ia dibaca di dalam khutbah Jumaat.

Katanya, perbuatan mendoakan supaya orang kafir memeluk Islam amat digalakkan agama Islam namun menggunakan pentas khutbah Jumaat untuk berdoa seperti itu dilarang agama.

“Mendoakan supaya orang kafir mendapat kesejahteraan dan kebahagiaan adalah haram di sisi Islam. Berdoa mengharapkan orang kafir menerima dan memeluk Islam tidak salah tetapi tidak kena pada tempatnya jika dibaca dalam khutbah Jumaat,” katanya ketika dihubungi, semalam. – berita hairan

Note: Kalau bacakan yasin dan buat solat hajat untuk keling ni harus ke? Kalau PR buat semuanya haram. Kalau BN buat semuanya harus... Yer la kan.. kalau dah nama pun Harus Sana Sini... tukar jer nama haram sana sini kan lagi baik


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

77 comments:

BRIGED MP SEGAMBUT said...

HARUS SANA SINI? YANG PENTING MASUK BROOOO..

Anonymous said...

MUFTI UMNO YANG BANGANG....

Anonymous said...

ulama' yang mendampingi pemerintah... biasalah... bacalah sejarah silam, ulama' jenis ni memang mengharapkan imbuhan, sanggup menggadai agama demi habuan dan pangkat di dunia... mengeluarkan fatwa dan pendapat agar selari dengan pemerintah... cuba tanya Harussani... kenapa tak keluarkan hukum terhadap isteri-isteri pemimpin umno yang tak pernah bertudung tu??? Tak berani dia... mana nak berani... nanti kena pecat jawatan... RM ribu-ribu tak masuk la...

Anonymous said...

Jangan Nak putar belit.

Yang dipertikaikan bukan doa kpd LGE tetapi kenapa digugurkan nama Ketua Agama Islam PP/Malaysia?

Kalau ya pun nak doakan LGE masuk Islam janganlah tinggalkan langsung nama Yang Dipertuan Agung dan TYT Yg.Dipertua Negeri.

Lain kali, doakan juga Lim Kit Siang dan Karpal Singh. Baru-baru ini Karpal Singh dengan terang-terang menolak cadang...an Nik Aziz bahawa cara terbaik menangani masalah jenayah dan sosial ialah meminda undang-undang sivil dan digantikan dengan undang-undang hudud. Mungkin doa untuk buka hati Karpal Singh boleh ditambah dalam khutbah Jumaat minggu hadapan.

Yang jelas tindakan membaca doa kepada LGE ini dengan membelakangkan YDP Agung adalah satu perbuatan mencemar nama Yang di-Pertuan Agong sebagai ketua agama Islam di Pulau Pinang dan di luar daripada keputusan Majlis Raja-Raja.

Anonymous said...

anon August 22, 2010 10:55 PM,
sape yg buat skrip khutbah jomaat?
jgn la salahkan LGE, die pon xtau ape. kalu org Apno buat tu aku percaye la, sebab org2 apno skarang ni pon dah terdesak, so tpakse la gune mcm2 taktik termasuk la dlm mesjid n khutbah jomaat ni.

budusssss said...

ha..ha..ha.. apa barang tyt. islam dah naik hancur dah pun apa yg ketua agama tu buat?

tyt? apa menatang tu? ada pun serupa xder jer. apa yg agong dan tyt dah buat apabila hudud tak dilaksanakan? apa yang mereka dah buat dengan kepentingan islam kat malaysia ni? diam membisu jer ke? makan gaji buta jer ke? apa yg puak2 umno dah buat bila karpal kata hukum hudud bukan jalan penyelesaian kes buang anak? xkan bersorak gembira jer kot? umno ni bukan islam ke? ke mmg seagama dgn karpal? jikalau tidak kenapa mesti berasa megah bila karpal buat kenyataann begitu?

bukankah dalam isu begini umno sepatutnya bersependapat dgn pas. "JALAN PENYELESAIAN UNTUK KES BUANG ANAK ADALAH HUDUD". ni dah la x berani keluarkan pendapat.. lepas tu bersorak gembira pula bila karpal menafikan hudud adalah cara terbaik menyelesaikan masalah sosial. kenapa?

dalam permasalahan ni, umno ni menyokong pas yg nak laksanakan islam atau menyokong karpal yg bukan islam tu?

sendiri makan pengat sendiri mau ingat la..

Anonymous said...

hi..hi..hi..hi... yer la kan. Si haram sani ni kata haram hukumnya doakan non muslim. tp umno buat bacaan yasin dan solat hajat untuk kamal keling tu x haram pulak kan?

Anonymous said...

Biarkan.... biarkan mufti tu terus melalak, lagi kuat melalak lagi kuat kebencian rakyat kepada bos dia (UMNO le... sape lagi).

mahaza said...

anon 10:55. sapa yang kata gugurkan nama Agong? UMNO? ha ha ha...
Kenapa tak baca kenyataan EXCO Agama PP dan MAIPP?

Kpd budusssss (apa panjang nau...) Tuanku Mizan sudah meluluskan hudud utk Tganu semasa PAS perintah. Sapa halang?

Anonymous said...

apa binatang tyt??? penjaga agame??? baru beno kawe dengo!!! jadi kene lah berdoa untuk dia dalam khutbah yeee... nanti tak de orang menjage agame susah jugee

krulayar said...

'KIAMAT DAN KEADAANNYA'

http://www.scribd.com/doc/36025155/Surat-Kepada-Yang-DiPertuan-Agong-Dan-Mufti-Mufti

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

kantoi sudah... ade kain rentang tu derrr pigi da BN

mohammka said...

teruskan perjuanagn...ALLAHUAKHBAR!!!

Kamal Sanusi said...

Agaknya, mereka dah lupa kut sebagaimana yg pernah dikatakan oleh bekas pemimpin agung mereka yg meLAYU mudah lupa.
--> Tak pun calon tersebut adalah Islam.
--> Tak pun calon tersebut kulit gelap.
--> Tak pun calon tersebut adalah penyokong KERAjaan.

Kesimpulannya, Islam di Malaysia Bolehland ni hanya untuk ahli arm-NO saja sebagaimana yg dibenarkan mengikut konsep ada had ada hari.
==> Had dia takat pilihanraya kecik saja
==> Harinya adalah Jumaat lepaih Maghrib saja.

Arm-No, Arm-No, kalau nak buat sesuatu isu, kena fikirkan dulu back-fire dgn tidak under-estimate keupayaan mengingat rakyat lain.

Kwang kwangg kwanggg....

puteri said...

ntah apa2 ntah

Anonymous said...

buy xanax online no prescription cheap xanax online cheap no prescription - buy xanax cheap online no prescription

Anonymous said...

xanax for sale without prescription prozac for xanax for anxiety - buy xanax bars online

Anonymous said...

buy tramadol online generic form tramadol - buy tramadol online 100mg

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects anxiety - xanax online australia

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg canine - tramadol 50 mg in dogs

Anonymous said...

generic xanax xanax and alcohol cessation - what is xanax 2mg tablets

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg dosage cats - order tramadol online no prescription overnight

Anonymous said...

xanax depression xanax experience - xanax side effects brain

Anonymous said...

xanax online buy cheap xanax overnight shipping online - 0.5 mg xanax high

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma carisoprodol mechanism action - carisoprodol expiration

Anonymous said...

buy tramadol online 350 mg tramadol high - tramadol hcl 50mg narcotic

Anonymous said...

xanax generic took 2mg of xanax - buy xanax in mexico

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg buy soma carisoprodol online - street value of carisoprodol 350 mg

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg how to buy carisoprodol - carisoprodol pronunciation

Anonymous said...

online xanax xanax bars gg249 - xanax 106 s

Anonymous said...

buy tramadol online what is tramadol 50mg tablets used for - tramadol 50 mg medicine

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects upset stomach - xanax dosage duration

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg get high - buy tramadol online with credit card

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol drug - carisoprodol abuse potential

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis no prescription usa - cialis 5 mg price comparison

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal during pregnancy - tramadol hcl contents

Anonymous said...

buy cialis online safe order cialis online - generic cialis names

Anonymous said...

xanax online xanax during pregnancy - drug interactions between xanax hydrocodone

Anonymous said...

buy cialis online cialis sale online usa - cialis online no rx

Anonymous said...

tadalafil without prescription cialis 100mg price - cialis online scams

Anonymous said...

buy cialis online with paypal price for cialis 5mg australia - can you buy cialis online in australia

Anonymous said...

xanax for sale without prescription will feel 1mg xanax - xanax high like

Anonymous said...

buy cialis online get prescription cialis online - buy cialis bangkok

Anonymous said...

cialis online cialis online order - buy cialis online usa pharmacy

Anonymous said...

cialis online canadian pharmacy cialis daily - cheap generic cialis australia

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#56411 tramadol order online no prescription - best place buy tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg drug test - buy tramadol line usa

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cheap where to buy tramadol in the usa - buy tramadol no prescription mastercard

Anonymous said...

buy tramadol ultram tramadol 50 mg once a day - tramadol 50mg tablets an 627

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol from usa - tramadol ultram ingredients

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg and ambien - how get high tramadol

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 order tramadol online no prescription overnight - tramadol withdrawal cold turkey

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol hydrochloride online usa - tramadol hcl 30

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 tramadol 50 mg uses side effects - tramadol 50 mg online pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol tramadol dosage opiate withdrawal - buy tramadol 6914

Anonymous said...

tramadol online tramadol 50mg side effects for dogs - tramadol 50 mg for cramps

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#63102 tramadol with tylenol - buy tramadol online with echeck

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 buy tramadol cheap online - tramadol dosage and side effects

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 tramadol online cod - tramadol ls 100 mg

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 buy tramadol with cod delivery - withdrawal from tramadol addiction

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#85714 tramadol 50mg much - tramadol 50mg for dogs usa

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol hcl fda - tramadol for dogs uti

Anonymous said...

tramadol 100mg just pills order tramadol online - tramadol hydrochloride 50mg dosage

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol order online tramadol 50mg - tramadol withdrawal+muscle aches

Anonymous said...

order ativan online where to buy lorazepam - effexor ativan side effects

Anonymous said...

buy lorazepam buy cheap ativan online - ativan side effects copd

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#49853 is buying ativan online legal - side effects prolonged use ativan

Anonymous said...

ways to buy ativan online what is the regular dosage of ativan - high effects of ativan

Anonymous said...

buy tramadol online is ordering tramadol online illegal - buy tramadol 200mg

Anonymous said...

buy xanax online yellow xanax effects - xanax side effects in elderly

Anonymous said...

buy xanax online xanax bars 1 mg - greg giraldo overdose xanax

Anonymous said...

buy tramadol india illegal to buy tramadol online - tramadol yellow and green capsule

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online usa - tramadol online no prescription

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 what is xanax taken for - xanax 2mg pies

Anonymous said...

buy xanax online buy alprazolam from mexico - 2mg xanax bars street price

Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects headache - drug test test xanax

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#rx xanax effects what part of the brain - much xanax pills worth