Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, January 27, 2010

JARIAH MTIAA

بسم الله الرحمن الرحيم

JARIAH: Maklumat Maahad Tarbiyah Islamiyah Al Ansar (MTIAA)

Assalamualaikum. ........

Semoga saudara/i berada dalam Rahmat Allah s.w.t.

Adalah dimaklumkan bahawa Maahad Tarbiyah Islamiyah Al Ansar (MTIAA) adalah sebuah Maahad (sekolah) yang berteraskan pendidikan Islam secara holistik. Terletak diatas tanah wakaf seluas 4 ekar. Penubuhan adalah bertujuan untuk meluaskan sistem pentarbiyahan Islam yang holistik serta membela golongan anak-anak yatim serta fakir miskin.

Oleh itu adalah dialu-alukan sebarang bentuk sumbangan untuk membela serta melancarkan perjalanan Maahad dalam mentarbiyah serta menyebarkan ilmu kepada anak didik serta masyarakat.

Sumbangan boleh dihulurkan melalui Akaun Maybank di atas nama Sekolah Agama Rakyat Al Ansar [ 562133001336]

atau hubungi: Sazli (019-3391702)

- Maahad Tarbiyah Islamiyah Al Ansar (MTIAA)

Rasulullah bersabda maksudnya: "Apabila mati anak Adam maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara iaitu: 1. Sedekah jariahnya 2. Ilmu yang bermanfaat 3. Anak yang soleh yang akan mendoakannya. " (HR Muslim)

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..