Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, April 6, 2011

TANDA KIAMAT MAKIN HAMPIR

بسم الله الرحمن الرحيم



1. Penaklukan Baitulmuqaddis...Dari Auf b. Malik r.a. katanya,

Rasulullah s.a.w telah bersabda: “Aku menghitung 6 perkara menjelang hari kiamat.” Baginda menyebutkan salah 1 diantaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.- Sahih Bukhari

~ dah jadi dah..

2. Zina bermaharajalela.

“Dan tinggallah manusia2 yang buruk, yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang.” - Sahih Muslim

~ dah nampak dah..

3. Bermaharajalela alat muzik.

“Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan & perubahan muka.” Ada yang bertanya kepada Rasulullah, “Wahai Rasulullah, bila hal ini terjadi?” Baginda menjawab, “Apabila telah bermaharajalela bunyian(muzik) & penyanyi wanita” - Ibnu Majah

~ Mentor, Malaysian Idol, Akademi Fantasia, Anugerah Muzik..

4. Menghias masjid & membanggakannya.

“Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegahan dalam mendirikan masjid” - Riwayat Nasai.

~ memang dah nampak dah..

5. Munculnya kekejian, memutuskan kerabat & hubungan dengan tetangga tidak baik.

“Tidak akan datang kiamat sehingga banyak perbuatan & perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim & sikap yang buruk dalam tetangga.” - Riwayat Ahmad dan Hakim.

~ ada anak tak mengaku ada mak/bapak pasal malu…

6. Ramai orang soleh meninggal dunia.

“Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil orang-orang yang baik & ahli agama di muka bumi, maka tiada yang tinggal padanya kecuali orang-orang yang hina & buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran” - Riwayat Ahmad

~ boleh kira berapa jer para ulama’ yg tinggal…

7. Orang yang hina mendapat kedudukan terhormat.

“Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka’ bin Luka’(orang yang bodoh & hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh 2 orang mulia” - Riwayat Thabrani

~ George Bush, Ariel Sharon & kat Malaysia pun ada..

8. Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja.

“Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang lain kecuali yang dikenalnya saja.” - Riwayat Ahmad

~ jiran sesama islam pun tak bertegur sapa…

9. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang.

Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. “Di antara anda telah hari kiamat ialah akan muncul pakaian wanita & apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang.”

~ fesyen zaman skarang (tube, spaghetti strap, g-string etc.)..

10. Bulan sabit kelihatan besar.

“Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah menggelembung (membesarnya) bulan sabit.” - Riwayat Thabrani

~ tak caya gi tengok..

11. Banyak dusta & tidak tepat dalam menyampaikan berita.

“Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar & belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu & memfitnahmu” - Sahih Muslim

~ Siaran TV kerajaan dan swasta, akhbar-akhbar harian & majalah yang popular sekarang nie…

12. Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksian yang benar.

“Sesungguhnya sebelum datang nya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu & disembunyikan kesaksian yang benar.” - Riwayat Ahmad

~ tengok kes peperangan Iraq..

13. Negara Arab menjadi padang rumput & sungai.

“Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri Arab kembali menjadi padang rumput & sungai” - Sahih Muslim

~ Dubai dah turun salji.. Mina dah kene banjir..

Wallahu a’lam


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

61 comments:

Nerzhul said...

dah dekat la tu..tunggu tanda besar pulak..huhu

puteri said...

astaghfirullah al azim..

eku memohon perlindungan daripada Allah

Kakak Noorazyha Adyla Sidek said...

Kakak nak share kat blog kakak ...harap diizinkan ye..

Semoga semuanya di bawa rahmat Allah

Anonymous said...

TANDA2 INI WAJIB SETIAP ORANG MENILAI DIRI SENDIRI ADA KITA MENYUMBANG KEPADA TANDA-TANDA HARI KIAMAT INI....

JANGAN KITA ASYIK MENYALAHKAN ORANG LAIN TETAPI KITA TERLUPA KITA ADALAH ORANG YANG PALING MENYUMBANG TANDA-TANDA HARI KIAMAT INI....

INGAT-INGAT LA AZAB ALLAH DARI KESERONOKAN BERPOLITIK

Silent said...

assalamualaikum.mintak share kat belog sendiri jugak ye.terima kaseh ;)

Anonymous said...

tramadol 50 mg tramadol 50mg good pain - tramadol overdose and seizures

Anonymous said...

xanax order no prescription drug classification of xanax - alprazolam 0.5 mg color

Anonymous said...

cheap tramadol online tramadol 50mg tablets high - tramadol 50 mg caps

Anonymous said...

tramadol 100mg tramadol dosage 100 pound dog - ultram 50 mg oral tablet

Anonymous said...

xanax online what is the lowest dose of xanax - drug interactions dramamine xanax

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects brain - drug test results for xanax

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol pay with mastercard - tramadol for dogs cough

Anonymous said...

xanax depression xanax 1.5 mg - high off xanax xr

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol long term side effects - take soma carisoprodol

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online overnight usa - how to purchase tramadol

Anonymous said...

generic xanax how long does xanax 2mg last - order xanax by mail

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online from usa - tramadol online with mastercard

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg naproxeno carisoprodol dosage - can you buy carisoprodol online

Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal forum - buy xanax online from europe

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol compound - carisoprodol hair drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online pharmacy no prescription - buy 200 mg tramadol online

Anonymous said...

buy cialis online cialis black - buy genuine cialis online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol nsaid - carisoprodol watson no prescription

Anonymous said...

tramadol online pharmacy legal buy tramadol usa - order tramadol online mastercard

Anonymous said...

cialis without prescription cialis 8 cpr - cialis knee pain

Anonymous said...

cialis online cialis online best place buy - generic cialis usa pharmacy

Anonymous said...

xanax online long pass drug test xanax - xanax drug contraindications

Anonymous said...

order cialis no prescription cheap cialis 10mg - generic cialis us

Anonymous said...

how to buy cialis buy cialis online with mastercard - generic cialis with free shipping

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis eu - buy cialis online eu

Anonymous said...

cheap generic cialis cheap cialis us - order cialis

Anonymous said...

buy xanax xanax and alcohol teenagers - xanax effects chimps

Anonymous said...

buy xanax bars online no prescription buy generic xanax no prescription - xanax online uk

Anonymous said...

buy tadalafil cialis 75 oral liquid - cialis soft tabs online

Anonymous said...

cialis online cheap cialis online us - generic cialis thailand

Anonymous said...

cialis online cialis daily vs. as needed - buy cialis online eu

Anonymous said...

buy tramadol 50mg tramadol high dose - tramadol 50mg my dog

Anonymous said...

buy tramadol how to buy tramadol legally - tramadol 50mg dosage dogs

Anonymous said...

can you buy tramadol online legally tramadol hcl 50 mg side effects - is it legal to order tramadol over the internet

Anonymous said...

order tramadol tramadol for dogs vs rimadyl - tramadol 50 mg get you high

Anonymous said...

buy tramadol tramadol zydus - tramadol generic walmart

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 order tramadol online no rx - tramadol 50 mg for ultram

Anonymous said...

buy tramadol usa buy tramadol 50mg net - tramadol hcl mg

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 buy tramadol cod shipping - tramadol hcl what does it do

Anonymous said...

buy tramadol tramadol reactions - tramadol shot

Anonymous said...

buy tramadol medication buy tramadol online tennessee - tramadol hcl er

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg generic - tramadol for dogs to buy

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 50 mg order online - ultram stronger than tramadol

Anonymous said...

buy ativan online happens if overdose ativan - ativan withdrawal message board

Anonymous said...

ativan cost ativan dosage dental anxiety - ativan and xanax interaction

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax cheap no prescription - buy xanax discover card

Anonymous said...

buy tramadol online does tramadol hcl do you - good place buy tramadol online

Anonymous said...

http://staam.org/#74560 tramadol overdose in cats - tramadol addiction and withdrawal

Anonymous said...

http://staam.org/#36750 buy tramadol online no rx - buy tramadol online no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose death - can someone overdose tramadol

Anonymous said...

http://staam.org/#50589 tramadol for dogs dosage per pound - get prescription online tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs side effects - tramadol 50mg capsules side effects

Anonymous said...

buy xanax online how does generic xanax pill look like - watson 658 generic xanax

Anonymous said...

buy xanax online took 3 xanax bars - buy xanax online insurance

Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online drug interactions lexapro xanax - buy generic xanax online

Anonymous said...

http://www.achildsplace.org/banners/tramadolonline/#4280 buy tramadol tablets - buy tramadol india