Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, April 7, 2011

ADA KE SAYA NI MUKA PENIPU?

بسم الله الرحمن الرحيم







Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

8 comments:

zalizalu said...

jahat betul la pembangkang ni.. ish2.. fitnah wei.... ada ker muka dia penipu? ish3...kah3

RD250 Power said...

penipu tahap gler babi...

Anonymous said...

muka bukan setakat macam penipu tapi macam hantu! bagi penyapu dekat makcik ni mesti tak ubah macam witch!

a.samad jaafar said...

kahkahkah...hoiii..ko masuk raja lawak la woii.. musti menang..sbb org umno tentu berabis duit ngundi ko..Ptuiiihhh !!!

LydSunshine said...

Muka jernih mcm ni tak mungkin menipu. Tak logik..tak logik... Kehkeh.

minyak dagu said...

muka macam siput babi..dagu berlapis..mana ada macam penipu..
melampau bujang ni..keh keh keh

Embun Pagi said...

wktu dgr ayat dia ckp tu lam tv kut....mmg first impression sy...TERGELAK....hahahahha..

puteri said...

like a liar?
lion?

haha