Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, April 27, 2011

SYARIKAT E-MAIL MELAYU TERBODOH DIDUNIA

بسم الله الرحمن الرحيم

E-MAIL SATU MALAYASIA : TRICUBES SASAR 5.4 JUTA PELANGGAN, KOS HANTAR SEKITAR 50 SEN


salah satu iklan yang dihantar oleh email 1 malaysia.. kah kah kah kah

Tricubes Berhad mengaku khidmat e-mel satu Malaysia yang bakal disediakannya adalah hayat kewangan bagi syarikat itu, yang sebelum ini berhadapan dengan risiko dibatalkan penyenaraian di Bursa Malaysia.

Syarikat itu menyasarkan kira-kira 5.4 juta pelanggan meskipun tiada jaminan yang kerajaan akan menggunakan khidmat e-mel disediakan pihaknya.

Ketua Pegawai Eksekutif Tricubes, Khairun Zainal Mokhtar, juga berkata, syarikat itu akan mengumpulkan dana tambahan menerusi terbitan isu baru bagi projek RM50 juta yang dianugerahkan kerajaan 4 April lalu.

Beliau juga mengesahkan setiap penghantaran e-mel akan menelan kos tidak lebih 50 sen.- minsider

Note: Kah kah kah kah.. Google dan Yahoo sediakan email free untuk manusia seluruh dunia guna tapi kerajaan Malaysia bayar kepada Tricubes Berhad yang dah nak bankrupt ni 50 sen satu email.. kahkahkahkah.. 0.50 x 5.4 jute = rm 2.7 jute x 20 kali hantar = rm 50.4 jute.. kah kah kah kah.. lawak.. lawak.. Najib kata Tricubes Berhad dibayar bukan guna duit rakyat.. dah tu kerajaan guna duit sape? duit zolkifli nordin ke? kah kah kah kah.. Woi najib sudah-sudah la nak bodohkan rakyat.. pengikut umno boleh la dibodohkan setiap hari.. kalau ko kata bumi ni 3 segi pun penyokong umno percaya.. kah kah kah kah..najib, ni bukan tahun 1960.. ni tahun 2011.. rakyat semua celik infomasi najib.. ko tu yg buta kayu.. percaya jer apa kata penasihat ko.. penasihat ko yang gemok macam badak tu.. kah kah kah kah..

Contoh kita ambil Google. Bagaimana Google boleh menyediakan perkhidmatan percuma seperti Gmail, Youtube, GoogleEarth, Buzz, etc?

Jawapannya, Google meniaga perkhidmatan iklan. 95% pendapatan Google dtg dari AdWords. Sebab tu Google dan lain2 syarikat enjin carian internet mampu menyediakan perkhidmatan percuma kepada pengguna internet seluruh dunia.

Tapi syarikat bodoh Bumiputra meniaga cara reverse. Berniaga pun, cuba la belajar sikit tentang 'demand'. No demand no offer. Bodoh...kalau ada e-mel free buat ape la aku nak bayar pakai e-mel berbayar.

Google yg dikategorikan sebagai syarikat gergasi dunia tak pernah caj utk perkhidmatan e-mel, inikan pula syarikat besar taik ayam milik Bumiputra yg tak pernah aku dengar sebelum ni, nak kenakan caj 50 sen utk SATU e-mel!

seronoknya jadi suku sakat kroni ni..x yah belajar rajin2 pun boleh kayo dgn project bodoh...pandainyer depa buat duit tapi yang bodohnyer org yg mengundi BN ni..oiii bila hangpa nak sedaq sedaq....kita yg dok bayaq incomtax apapasai depa senang2 nak curi duit kita????

Woi najib...Tuan punya Yahoo yang berbangsa Cina dari Taiwan yang suka makan babi tu pun bagi email percuma pada orang melayu dan seluruh umat islam sedunia... Founder & CEO Google yang berbangsa Yahudi pun bagi email percuma pada orang melayu dan seluruh umat islam sedunia.. Ni Syarikat Tricubes Berhad bumiputera islam bagi email kena caj 50 sen untuk satu email. Yang kerajaan pun bodoh nak mampos ada email free tak pasal-pasal habiskan duit rakyat untuk bayar si bahalul ni kenapa? kah kah kah kah.. senangnya Najib nak tolong syarikat kroni yang dah nak gulung tikar ni bernafas semula.. nanti dah tak boleh nak pusing naikkan pulak harga minyak.. kroni bernafas lega rakyat kena tanggung semua.. macam ni punya bodoh pun boleh perintah negara ke? kah kah kah kah.. tapi yang 50 juta kali bodoh adalah orang yang menyokong si bodoh ni untuk terus memerintah Malaysia.. kah kah kah kah..



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

50 comments:

Tok Esah said...

hahahaks!!! tergelak je sape yg sokong ni!!

kordi said...

penis enlargment kah kah kah!

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

isk.. takde keje ke apa dorang neh..

malu betol..ada ke cenggitu dibuatnya iklan.. :| malu saya

Miecyber said...

Projek Email 1 Malaysia ialah projek bodohkan rakyat Malaysia.

Makanan terlarang

SAR KAFA Alif said...

keh keh keh... dulu2 boleh lah tipu najib wehh heheheh

tergelak besar kome baca nih...tepat sgt tu

ijoks2009 said...

Baik punya iklan,keh keh keh

Manjeamusyuk said...

Adehh..tima kasih la sbb tulis psl ni. Sesapa yg rase bodoh bebal tu boleh la nk try guna emel berbayar neh...kahkahkah1000juta kali

puteri said...

free tapi berbayar..
pelik sunggoh di dunia

Anonymous said...

tramadol 50mg tramadol 1 hcl 50mg - tramadol 100mg info

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs drug interactions - tramadol hcl on drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal flu like symptoms - next day tramadol discount

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online 100mg - what is tramadol high like

Anonymous said...

buy alprazolam online reviews of xanax for anxiety - xanax withdrawal pregnancy

Anonymous said...

buy tramadol india legal buy tramadol online united states - tramadol 50 mg get you high

Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal memory loss - xanax side effects on kidneys

Anonymous said...

buy tramadol online how to buy tramadol online - buy tramadol online overnight shipping

Anonymous said...

generic xanax order xanax legally - xanax blood drug test

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol detection drug test - carisoprodol online overnight

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 446 - carisoprodol soma vanadom

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 dosage - tramadol nice high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol opiate addiction - tramadol for dogs

Anonymous said...

buy carisoprodol soma 350mg carisoprodol - muscle relaxant soma carisoprodol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction message board - ways get high tramadol

Anonymous said...

cialis 20mg cialis daily once a day - cipla generic cialis reviews

Anonymous said...

order tramadol online tramadol for dogs ok for humans - buy tramadol pay cod

Anonymous said...

cialis online pharmacy where can i buy cialis cheap - should buy cialis online

Anonymous said...

xanax online xanax dosage get high - xanax and urine drug screen

Anonymous said...

discount cialis http://www.cialis-online-shop - cialis daily how long does it take to work

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 100mg usa - buy tramadol no prescription cheap

Anonymous said...

buy tramadol tramadol ultram same drug - tramadol 50mg street

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 tramadol 50 mg bijsluiter - tramadol hcl 100 mg iran chemie pharma

Anonymous said...

buy tramadol high off tramadol 50 mg - buy tramadol saturday delivery

Anonymous said...

buy tramadol cod next day delivery get tramadol online no prescription - tramadol xr recreational

Anonymous said...

tramadol online side effects of tramadol 50mg capsules - tramadol online with mastercard

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 100 mg lp - tramadol normon 50 mg para que sirve

Anonymous said...

buy tramadol is it illegal to purchase tramadol online - order tramadol by phone

Anonymous said...

tramadol online buy tramadol hcl online - buy tramadol online no prescription needed

Anonymous said...

order tramadol online tramadol 50 mg cost - order tramadol cash delivery

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#blog tramadol for dogs with kidney disease - tramadol withdrawal not that bad

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overnight cod delivery - tramadol online from usa

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#37982 ativan withdrawal psychosis - ativan overdose quantity

Anonymous said...

buy ativan online ativan withdrawal night sweats - ativan prescribing information

Anonymous said...

ways to buy ativan online max dosage ativan - safe buy ativan online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs how long to take effect - tramadol online in usa

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax online argentina - buy alprazolam online with no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 100 mg - tramadol and high

Anonymous said...

buy xanax online 1mg ativan vs 1mg xanax - xanax drug test positive

Anonymous said...

buy tramadol online can you order tramadol online - tramadol 50 overdose

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax online no prescription - drug interactions xanax diflucan

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 xanax bars does do - xanax movie quotes