Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, April 30, 2011

IDEA TERBANGANG DARI NAIB CANSELOR UUM

بسم الله الرحمن الرحيم

UUM NAK TUKAR GEDUNG ILMU KEPADA GEDUNG BELI BELAH



SINTOK 28 April – Universiti Utara Malaysia (UUM) bakal menjadi institusi pengajian tinggi pertama di dunia yang memiliki kawasan bebas cukai jika kertas cadangan mewujudkannya diluluskan oleh Jemaah Menteri tahun ini.

Naib Canselornya, Prof. Dr. Mohamed Mustafa Ishak (gambar) berkata, cadangan itu masih dalam proses perbincangan dan sedang diperhalusi oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Kementerian Kewangan sebelum dilaksanakan sepenuhnya.

“UUM sedang memperincikan kertas cadangan dari aspek lokasi, ekonomi dan perundangan agar pelaksanaannya memberi kesan positif kepada UUM dan kawasan ini. Kita juga mendapat kerjasama yang baik daripada kastam dan beberapa pihak yang berkenaan.– meloya

KAH KAH KAH .. woit..INI LAH SATU SATUNYA UNIVERSITI SHOPPING DALAM DUNIA… kah kah kah NAK BUAT MACAM MANA…. kah kah kah..NAK LAWAN OXPOOT TAK SANGGUP…. kah kah kah..NAK LAWAN KAMBRIDGE TAK ADA ILMU…. kah kah kah.. TULIS BUKU…. TAK PANDAI…. kah kah kah..BUAT KAJIAN ILMIAH...JAUH SEKALI...kah kah kah..PELAJAR DAH PAKAI TALI LEHER…MASIH JUGA BANGANG… kah kah kah..INI LAH PENCAPAIAN KEILMUAN MELAYU…. kah kah kah..INI LAH DIA HAK ISTEMEWA MELAYU…. kah kah kah.. MELAYU ISTEMEWA UNTUK JADI BODOH…. kah kah kah..

nota:
alang alang duduk di sempadan buat duty free kemudian buat rumah urut kemudian buat rumah ayam antarabangsa lagi cun kalahkan bangkok dan amsterdam kah kah kah - TT

Note: Kah kah kah kah... Macam ni la bila si bangang dilantik menjadi Naib Canselor IPT... kah kah kah kah... woiii tambi... dah xder idea lagi bodoh daripada tu ke? kah kah kah kah



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

8 comments:

PUPPETS said...

HEH GAMAKNYA IDEA BAGI MEWUJUDKAN KAWASAN BEBAS CUKAI TUH MEMBOLEHKAN PELEPASAN CUKAI BAGI UUM KOT.. BOLEH LER DIA JADI HERO PILEMMM

Melor said...

salam.

1.nak tanya apa fungsi powered by blogger kat sudut sebelah kanan atas. pada blog mr bujang. dan kenapa bila klik kat situ terus pergi ke dashboard melor

2. melor nak tanya cam mana nak pasang widget google translater. melor dah lupa bila cari balik dah tak jumpa. boleh tolong skali lagi tak mr bujang

BUJANG SUSAH said...

Salam kak

1. powered by blogger tu shortcut utk sign in ke blog kita.

2. cara pasang google translate leh tgk kat sini -> http://marchsya.blogspot.com/2009/05/cara-memasang-google-translate-pada.html

Wassalam

tebing tinggi said...

Kalau dah bangang eloklah ditukar atau ditamatkan perkhidmatan. DiMalaysia tak kurang cerdik pandai ,mungkin Prop Lim atau Prop Siva mampu memberi halatuju yang lebih baik bagi UUM.

Anonymous said...

ahhh apa nak heran..ni le sekor propesor pencacai penjilat lubang najis umno no 1...kalau najib hulur tangan ni le spesis yg kucup tak mau lepas...tgk muka patut dipelangkong dgn taik je..

Anonymous said...

nak cari duitt...jual le barang barang...nak jadikan modal buat loji air baruuuu

nanti student yg takde keje leh le pi tolong jual2 apa yang patut, buka bisnes boleh pakat pi shoping2 sana ..hahahaha!!

puteri said...

opss..

my sister dulu bljar kt sni....
my uncle, keje kt sni,...

huu..

Anonymous said...

Tujuan kompleks bebas cukai tu untuk tarik org datang ke UUM

Masalah air tu dh selesai dgn tambah lagi pam air di UUM.

Entahle..
xbleh ckp lebih2..
xsemua manusia sempurna
Cegah dengan doa jela