Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, April 28, 2011

BARANGAN BUATAN MALAYSIA KUALITI HANCUS

بسم الله الرحمن الرحيم

Tak sampai 24 jam, kereta Persona yang baru dibelinya dah rosak



PUTRAJAYA: Kegembiraan seorang pegawai tadbir Universiti Tenaga Nasional (Uniten) memandu sebuah kereta Proton Persona 1.6 baharu, berkecai apabila ia mengalami kerosakan tidak sampai 24 jam digunakan.

NUR WAHIDA menunjukkan surat perintah TTPM supaya dia diberikan ganti rugi berikutan masalah kerosakan pada kereta yang baru dibelinya di Putrajaya semalam. | foto Kosmo
Nur Wahida Nazli, 26, berkata, kereta tersebut dibelinya daripada syarikat Pelangi Inovative Sdn. Bhd. yang beroperasi di Taman Connaught, Cheras dekat sini pada tahun lalu.

Katanya, kereta berharga RM53,900 itu diserahkan kepadanya pada 22 Disember setelah membuat tempahan kira-kira dua minggu.

“Setelah membawa pulang kereta tersebut, saya baru menyedari bahawa lampu depan kereta dan lampu belakang sebelah kanan tidak menyala malah lampu isyarat enjin juga sentiasa menyala.

“Kesemua kerosakan itu saya kesan pada hari yang sama saya menerima kereta tersebut,” katanya. -Kosmo!

HARGA KERETA PROTON DI MALAYSIA DAN UK

Sila Compare harga PROTON 2nd hand 2004-2007 antara UK dan Malaysia. hehe.

Ini adalah utk rakyat UK
Gaji Pegawai Awam biasa UK = 2,400++ pound sterling

Harga Proton Savvy …. ……… 5,000 pound only
Harga Proton Satria Neo …….. 3,500 pound only
Harga Proton GEN-2 ………….. 5,700 pound only

QUALITY: Very Quality, tahan lasak, body-baik-punya, enjin full spec, injection lagi. Jimat minyak, bunyi tak bising.

sumber harga:
http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap_new_cars_display/Proton/

Ini adalah utk rakyat Malaysia
Gaji pegawai Awam Biasa M’sia = RM2,200 ++

Savvy (2007) …….. RM 32,000 ++
Gen-2 (2007) ……..RM 44,000 ++
Satria-Neo (2007) .. RM 46,000 ++

sumber harga:
http://www.hasrul.net/lain-lain/senarai-harga-proton/ (susut nilai sila kira sendiri)

Rasanya semua sedia maklum kualiti kereta Proton di Malaysia = mahal nak mampus+body kualiti tin-biskut aje+tahap keselamatan yang rendah. Harga kereta di Malaysia sangat mahal jika compared relatively dengan purata gaji pegawai awam di Malaysia. (sebagai benchmarks la..)

TETAPI Kerajaan Malaysia tidak bagi alternatif untuk rakyat Malaysia kerana KERAJAAN SEHINGGA KE HARI ini GAGAL untuk MENYEDIAKAN SISTEM Transport-Awam Yang Efektif. (Tidak seperti UK, di UK bas akan tiba pada setiap 5-minit di kawasan Suburban)

Rakyat Malaysia TIDAK-ADA PILIHAN TERPAKSA MEMBELI KERETA-PROTON yang agak rendah mutunya DENGAN HARGA yang mahal. Akibatnya, Rakyat Malaysia terpaksa BERHUTANG sehingga mati…. Pada Masa yang sama, KERAJAAN MALAYSIA

1. Menaikkan harga Petrol Mendadak dengan Harga luarbiasa semasa rega minyak dunia per-barrel naik.

2. Menyediakan lebuh-lebuhraya bertol..

MAKA Rakyat Malaysia beratus-ratus kali-ganda rugi….

Aduhai…malangnya rakyat Malaysia. :(



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

62 comments:

zmah said...

Suruh rakyat menggunakan barangan tempatan tetapi barangan tempatan 0 nilai.

Amuraria said...

RAKYAT DIDAHULUKAN,KRONI DIKAYAKAN !

encHIx laNDax said...

ubarat diberi pakai sampah

on ibrahim said...

hidup pemimpin babi...peniaga babi..tipu dan tindas semua rakyat...bagus..

Zariff Zarifah said...

part kite dah lepas dgn beli brg buatan malaysia... nnt kat akhirat sana para pemimpin jawaplah dgn Yg Maha Berkuasa dan Maha Bijaksana...
pemimpin hanya bijak disin bukan di sana... wallahualam

Anonymous said...

biasalah tu dalam production...dalam 100 barang x semestinya 100 yang sempurna dan elok...x kira jenama apa, negara apa, itu adalah hakikat dalam perindustrian...cuma bergantung kepada pihak yang menghasilkan barang tu untuk memuaskan hati pelanggan...

berkenaan harga kereta yang mahal, ya..harga kereta memang mahal di Malaysia....jika dibandingkan dgn kualiti..aku rasa cara paling senang dengan tukar parti pemerintah terus...dah kasi can 25 tahun kat parti pemerintah sekarang ni dalam industri automatif..dah banyak pon depa ni semua telan...

Anonymous said...

xanax online xanax while breastfeeding - generic xanax xr 1mg

Anonymous said...

xanax for sale without prescription xanax bars with 555 - xanax 2mg effects

Anonymous said...

alprazolam which has less side effects xanax or klonopin - what is the generic name of xanax

Anonymous said...

generic xanax taking xanax for flight anxiety - is xanax a schedule 4 drug

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online without prescriptions usa - tramadol online prescription

Anonymous said...

xanax medication what does xanax high - order xanax online with mastercard

Anonymous said...

buy tramadol online side effects of tramadol 50mg tablets - tramadol to buy usa

Anonymous said...

legal buy tramadol online tramadol ingredients - tramadol 50 mg rx list

Anonymous said...

xanax without prescription xanax no prescription fedex - cheap xanax for sale

Anonymous said...

tramadol 100mg tramadol 50 mg kapseln dosierung - buy tramadol bluelight

Anonymous said...

tramadol without prescription buy tramadol cod next day delivery - tramadol hcl 50 mg amneal

Anonymous said...

generic xanax xanax used get high - alprazolam er 0.5mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol reactions - tramadol withdrawal ringing ears

Anonymous said...

buy alprazolam online no prescription xanax drug contradictions - xanax u94

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol overdose - carisoprodol 350 mg overdose

Anonymous said...

buy tramadol online can you really buy tramadol online - discount tramadol online

Anonymous said...

buy carisoprodol c o d carisoprodol online pharmacy - carisoprodol 724

Anonymous said...

generic xanax soma xanax high - buy xanax bars online no prescription

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol soma watson - carisoprodol class of drug

Anonymous said...

buy tramadol online generic tramadol buy - buy tramadol online visa

Anonymous said...

buy cialis online cialis kosher for passover - buy 36 hour cialis online

Anonymous said...

cialis online can you buy cialis online in australia - order cialis from usa

Anonymous said...

buy tramadol online where to buy tramadol over the counter - tramadol overdose long

Anonymous said...

buy cialis online cialis daily wiki - buy cialis online pharmacy

Anonymous said...

xanax online buy xanax online without script - xanax vs vicodin effects

Anonymous said...

cialis online pharmacy cialis generico - generic cialis mexico

Anonymous said...

buy cialis online cialis coupon free - trusted online pharmacy cialis

Anonymous said...

buy xanax xanax withdrawal from .25 mg - xanax bars extended release

Anonymous said...

cialis online cialis and blood pressure - cialis directions

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg uses - tramadol for dogs on empty stomach

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#21906 buy tramadol capsules - break tramadol addiction

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol kidney failure - tramadol hydrochloride 50 mg recreational use

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 tramadol addiction - get off tramadol addiction

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg tramadol - tramadol snort

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#fda buy tramadol no prescription cod - tramadol online no prescription overnight

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 buy tramadol cod fedex - 100mg of tramadol erowid

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 100mg for sale - buy tramadol eu

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg generic - tramadol for dogs to buy

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol online reviews - tramadol hcl like vicodin

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 buy tramadol direct - tramadol 250 mg

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol renal dosing - ordertramadolonline

Anonymous said...

buy tramadol tramadol blood pressure - what does tramadol 50 mg look like

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#fda tramadol withdrawal+muscle aches - 30 tramadol 50mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage per day - buy tramadol online us

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#96318 ativan side effects depression - effects of ativan and alcohol

Anonymous said...

ways to buy ativan online buy lorazepam from mexico - ativan overdose what to do

Anonymous said...

buy ativan online xanax vs valium vs ativan vs klonopin - getting high ativan

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#51208 buy lorazepam canada - ativan usual dosage

Anonymous said...

buy generic ativan ativan long does last - ativan withdrawal valium

Anonymous said...

buy xanax online drug stronger xanax klonopin - 20 mg xanax overdose

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#37284 xanax side effects blood pressure - xanax side effects 0.25 mg

Anonymous said...

buy xanax online new xanax 2mg - order my xanax prescription online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg oxycodone - buy tramadol now

Anonymous said...

buy xanax online without prescription pills not mix xanax - xanax drug-drug interactions

Anonymous said...

buy tramadol online getting off tramadol withdrawal - buy tramadol faq

Anonymous said...

buy xanax online without rx xanax pills they used - klonopin generic xanax