Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, April 10, 2011

SUKA HATI MAK KO JE KATA ORANG BUNUH DIRI

بسم الله الرحمن الرحيم


“Apabila suspek jenayah rasuah sanggup membunuh diri berbanding menghadapi tindakan di mahkamah, ia menunjukkan usaha dan kerja SPRM selama ini sudah mula menunjukkan kesannya. " - Hazwanddin Hamzah ( Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia)




Note: Ikut sedap gusi jer pencacai pengangkat najis ni kata orang bunuh diri. Mana undang-undang yang ko pakai sampai suka hati mak ko jer nak kata orang bunuh diri ni? Ko rasa marah x kalau orang kata mak bapak dan sedara mara ko yang dah mati tu semuanya kerana bunuh diri? Woi mangkuk bunuh diri ni bukan dosa kecil.. jangan suka-suka kata orang macam tu.. Belum ada siasatan terperinci berkenaan kematian Sabrani tapi ko dah pasti yang dia bunuh diri...? Dia salah apa sampai nak bunuh diri? Sabrani bukan tertuduh.. dia datang untuk membantu siasatan.. dia datang SPRM bukan kerana didakwa tapi datang kerana nak serahkan bukti pihak-pihak atasan dalam kastam yang terlibat dengan rasuah. Apa alasannya dia nak bunuh diri? Ko ni memang pancacai pengangkat najis yang bangang..!!!

Note: Sesiapa yang berkenaan tolong buat laporan polis. Ni mangkuk tandas ni punya Facebook KLIK


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

7 comments:

Amuraria said...

SAEKOR LAGI ANJING JIJIK PENGAMPU DAN PENJILAT PARTI SEKUTU APCO ! AHLI NUJUM KA ?

Anonymous said...

salam der, lagi satu fakta aku dpt, ketika memandikan jenazah, keluarga arwah dilarang utk melihat badan arwah!!! hidung arwah juga dkatakan agak bengkak sdikit.. mungkin beliau dpukul dan dbunuh sbelum dcampak/dletakkan d bawah banghunan sprm.
atau mungkin ketika pegawai sprm membelasah beliau, beliau terkena serangan jantung, mungkin juga? tapi beliau juga seorang yg aktif dlm sukan, pada malam sbleum beliau meninggal beliau sempat bermain tenis d court KJ (atas parking lot kerete antara blok A dan blok B rumah kastam KJ).

Corat-coret said...

anonymous : ouh yeker..??? maklumat terbaru....tp hampeh xde pon media bgtahu....cm rakyat xtau agk nye....sume mklt kt ujung jari jek kot..

version said...

apela nk jadi dengan manusia sekarang ni

Anonymous said...

ake ake
2x5 jer kome..main bantai dan mungkin2 jer.
Masa mandi jenazah biasa ler dinasihatkan jangan tengok jika kematian eksiden cam tu...jika lemah semangat amacam..jadik macam kome ler.melalak tak tentu hal.

Bab macamni kene terima dengan tenang..serah jer pada Allah maha penentu.Itu kekuatan semangat yang kita ndak. Tenang tu bukan bererti kalah/menang lak.

ake ake aku cakap jer..ntah2 aku lagi teruk tak? Manusia katakan.

combo breaker said...

Anonymous April 10, 2011 6:17 PM
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohvbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodohbodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh

abss said...

Semoga negara kita diberkati oleh Allah SWT.Kebenaran akan muncul juger...