Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, April 11, 2011

LUDAH DALAM AIR MINUMAN UNTUK TANGKAL PELARIS?

بسم الله الرحمن الرحيم



Note: Video ini membongkar kelakuan seorang peniaga air soya ditepi jalan berdekatan dengan Maybank dan berdepan dengan Shell Bangi. Peniaga ini dilihat seperti meludah kedalam setiap bungkusan plastik yang digunakan sebagai bungkusan air soya yang dijualnya. Tidak tahu akan apa tujuannya.. mungkin ia dijadikan petua tangkal pelaris... wallahualam.

Note: Kata orang jika termakan air liur orang lain, orang yang termakan itu akan menjadi bebal.. mungkin ramai orang UMporNo yang tertelan air liur mamat nih.. kah kah kah kah...

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

11 comments:

Mr.FaDiR said...

Kurang ajor pun ya peniaga ni....semoga x senang lah dunia akhirat......tuiiii...

faryzh said...

tiba2 cam loya tekak nak minum air soya.

Anonymous said...

salam... kalau dia tak ludah mcmana? agaknya dia tiup nak gelembungkan plastik tu.. memang tak hygenic tapi tuduhan melulu telah dibuat... fikir2kan lah....

ijoks2009 said...

tak reti nak komen,mungin dia ludah atau mungkin dia tuup nak bagi gelembung plastik tu.

Nuar said...

tak pasti gak...meludah atau tiup...nak kena pergi cek tegok nanti...

Najib Tong Nazak said...

agak2 ler klau nak komen pun. x pernah dibuat org meniaga tiup plastuk pembungkus air. bodoh ke apa? akal Allah bagi letak kat lutut

nama aku din said...

ini cara lama, kedai kopi cina dah buat lama cara ni, tapi kalu org islam tak buat lagu nih......
ptuih!!

Anonymous said...

tiup bagi gelembung? jual belon plastik ka?

Anonymous said...

Ahakkksss gamaknyer dia readykan ludah tu utk along punya tukang kutip duit kot.. pasal dia niaga modal pinjam kat along yg l]taruk iklan kat sblah dia niaga ha ha ha

Kunang-Kunang said...

Eh berdosanya hati.

umi hafilda said...

anon 10:47 PM kalau ko meniaga air rasanya ko nak tiup plastik tu ke? atau kalau ko nak beli air ko nak ke beli kalau nampak tukang jual tu tiup2 plastik tu.. ntah dia gosok gigi ke tak agaknya.. ntah dia ada penyakit mulut agaknya ko nak ke beli.. klau tuip plastik main tuih tuih mcm tu ke.. bodoh!!!