Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, April 15, 2011

CALON BN SARAWAK TEMBAK SETIAUSAHA SENDIRI

بسم الله الرحمن الرحيمKUALA LUMPUR: Calon BN DUN Bukit Begunan, Mong Dagang didakwa melepaskan tembakan senjata api kepada individu yang dipercayai pegawainya sendiri.

Perkara itu disahkan Polis Daerah Sri Aman yang menerima laporan kejadian tersebut, lapor media.

Pihak polis bagaimanapun tidak menjelaskan samada tembakan itu disengajakan atau tidak.

“Kita siasat bawah Akta Senjata Api. Lepas siasat, kita akan serah laporan pada pihak atasan,” kata Ketua Polis Daerah Sri Aman ASP Mat Jusoh Muhamad kepada Malaysiakini.

“Jika dibuat secara sengaja, ada unsur jenayahlah. Tetapi perkara ini masih dalam siasatan dan saksi-saksi akan dipanggil (membantu siasatan),” katanya.

Menurut Mat Jusoh, pihaknya menerima aduan berhubung insiden tersebut yang berlaku pada minggu lalu.

Perkara itu dihebahkan ADUN Jelutong, Jeff Oii melalui laman twitternya pagi ini.

“Dengar-dengar calon BN N26 Bukit Begunan lepaskan tembakan dan cederakan setiausahanya. Boleh sahkan perkara ini? (Ada) risiko dikeluarkan kelayakan (bertanding),” tulisnya.

Adalah mengejutkan kerana pihak polis dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) merahsiakan insiden tersebut yang berlaku pada minggu lalu.

Keadilandaily.com sedang mendapatkan reaksi pimpinan Pakatan Rakyat berhubung kes berkenaan. - Keadilandaily


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

1 comments:

Beckhrooy said...

haha, tipu lah ne

Baru-baru ni dia dapat Anugerah Pingat Gemilang Bintang Gemilang yang membawa gelaran Datuk...huhu