Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, December 3, 2010

FACEBOOK PENYUMBANG TERBESAR MASALAH PENCERAIAN

بسم الله الرحمن الرحيم

LOS ANGELES: Jika dulu perceraian sering berlaku akibat kesan gincu di baju suami atau pesanan ringkas dalam telefon bimbit, kajian terbaru menunjukkan masalah itu kini disumbangkan oleh laman sesawang sosial seperti Facebook.

Berdasarkan kajian Akademi Peguam Perkahwinan Amerika itu, satu daripada lima perceraian di negara berkenaan membabitkan laman sesawang sosial.

Kira-kira 80 peratus peguam juga melaporkan jumlah ketara individu menggunakan media sosial sebagai bukti kecurangan pasangan masing-masing.

Antara bahan digunakan adalah mesej dan gambar menggoda di Facebook.

Kewujudan laman sesawang itu didapati membolehkan seseorang berhubung semula dengan bekas kekasih masing-masing selepas terpisah sekian lama.

Kajian itu menunjukkan, Facebook adalah penyumbang terbesar masalah rumah tangga dengan 66 peratus peguam mendakwa ia dikemukakan sebagai bukti tuntutan perceraian.

Penyumbang kedua terbesar adalah laman sesawang MySpace (15 peratus) dan diikuti Twitter (5 peratus).

Selebihnya adalah laman sesawang sosial lain.

Tahun lalu, sebuah firma guaman Britain mendakwa, 20 peratus petisyen perceraian di negara itu mengaitkan Facebook sebagai punca.

Pengarah Urusan Divorce-Online, Mark Keenan, berkata kebanyakan pengguna laman sesawang sosial menggunakan kemudahan itu untuk berbual mengenai seks dengan seseorang yang tidak sepatutnya.

Laman sesawang Friends Reunited yang dilancarkan untuk menghubungkan kenalan lama di zaman persekolahan pada 1999 turut memberi kesan terhadap rumah tangga ahlinya.

Baru-baru ini, bintang siri, Desperate Housewives, Eva Longoria, mengambil keputusan berpisah daripada pasangannya, Tony Parker, selepas pemain bola keranjang itu didakwa sering berhubungan dengan wanita lain melalui Facebook. - Agensi


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

63 comments:

New Hope said...

sabahal khair

sebaik-baik produk yahudi pasti ada racun disebaliiknya.

AWAS DEB KEMBALI

aqih said...

astaghfirullah...

bujal X said...

jikalau pasangan kamu ada muka buku,kemudian dia tidak mahu 'add' kamu.itu bermaksud pasangan kamu itu meragukan~

*percayalah~

Yan said...

Sebab tu org cakap buat apa je biar berpada2.

Panglima Muda said...

masalah ni... apa kata facebook diharamkan....benda benda yang memang jadi penyakit, membahayakan, boleh merosakkkan macam dadah jugak

misah said...

kita org islam ada panduan dalam apa2 hal pun....so benda yg elok kalau digunakan utk tujuan tak elok maka buruklah padahnya.....tepuk dada tanya iman...

Anonymous said...

buy tramadol no prescription can i buy tramadol over the counter in the usa - where can i buy tramadol online

Anonymous said...

xanax for anxiety xanax xr withdrawal - xanax generic mylan

Anonymous said...

buy tramadol online can you overdose tramadol hcl - tramadol 50mg for dogs

Anonymous said...

xanax online xanax replacement drug - valium xanax online

Anonymous said...

buy tramadol no prescription overnight tramadol withdrawal bloating - buy cheap tramadol cod

Anonymous said...

buy tramadol online online drugstore tramadol - 3 50 mg tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs usa - illegal buy tramadol online

Anonymous said...

xanax online generic xanax orange pill - xanax withdrawal length

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs incontinence - best buy tramadol

Anonymous said...

xanax online xanax effects yahoo answers - xanax show up on drug test

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal after 3 weeks - tramadol online usa

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects weight loss - xanax no prescription legal

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg buy carisoprodol codeine - carisoprodol opiate

Anonymous said...

xanax online prescription xanax 5 mg overdose - 2mg klonopin equal xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol c o d abuse combinations carisoprodol tramadol - buy carisoprodol 350 mg

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online no prescription overnight - buy tramadol 99

Anonymous said...

xanax online xanax employee drug test - 1.5 mg xanax withdrawal

Anonymous said...

buy carisoprodol medicine soma carisoprodol - buy cheap carisoprodol online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg can you get high - tramadol withdrawal rash

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online order - tramadol quick release

Anonymous said...

cialis online xlpharmacy generic cialis - cialis daily study

Anonymous said...

where to buy cialis online no prescription cialis 20 mg coupon - cialis faq

Anonymous said...

xanax without prescription buy xanax valium online florida - buspar and xanax for anxiety

Anonymous said...

generic cialis no prescription buy cialis online pharmacy - cialis online overnight

Anonymous said...

xanax online xanax side effects pupils - xanax withdrawal itchy skin

Anonymous said...

cialis online cialis daily instructions - buy cialis online now

Anonymous said...

xanax online xanax bars and percocets lyrics - buy xanax online safe

Anonymous said...

buy cialis cheap online cialis online consultation - cialis 5 mg online kaufen

Anonymous said...

cialis online generic cialis online reviews - cialis online prescription

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 tramadol addiction withdrawl - tramadol buy usa

Anonymous said...

buy tramadol long does 100mg tramadol last - buy tramadol online from usa

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol cheapest - buy tramadol overnight no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online where to buy tramadol online forum - buy tramadol online cash delivery

Anonymous said...

buy tramadol online order+tramadol+online+in+florida - best place order tramadol

Anonymous said...

tramadol 50mg tramadol online no prescription overnight - tramadol to buy online in usa

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol legally - tramadol no prescription pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol cheap 100mg tramadol - cheap tramadol no rx

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg tablets cost - tramadol withdrawal tiredness

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 tramadol overdose 200mg - tramadol overdose alcohol

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 buy tramadol usa - buy tramadol cod delivery

Anonymous said...

buy tramadol 100mg online tramadol 99.95 - tramadol for migraines

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage restless leg syndrome - tramadol hcl for

Anonymous said...

buy ativan online ativan highest dose - lorazepam 1mg dosage

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol cheap tramadol no prescription overnight - buy tramadol online florida

Anonymous said...

cheapest ativan overdose amount for ativan - ativan withdrawal weight loss

Anonymous said...

http://staam.org/#92453 tramadol and xanax - generic tramadol online no prescription

Anonymous said...

buy xanax online xanax 2088 - xanax and alcohol combination

Anonymous said...

http://staam.org/#21236 order tramadol medication - what are the best sites to buy tramadol online

Anonymous said...

http://staam.org/#37708 tramadol hcl and acetaminophen - tramadol medication addiction

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal emedicine - best place buy tramadol online reviews

Anonymous said...

buy xanax online cheap doctors prescribe xanax online - generic xanax brands

Anonymous said...

http://staam.org/#37708 tramadol recreational use - tramadol hcl 200 er

Anonymous said...

buy xanax online xanax no prescription mastercard - xanax and alcohol fear of flying

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#64581 what does generic xanax pills look like - xanax side effects for dogs

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax xr 1mg - xanax does it show on drug test'

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax drug contradictions - xanax and alcohol experience

Anonymous said...

online xanax no prescription does generic xanax pill look like - difference between generic xanax regular