Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, November 29, 2010

RAJA BROOKE SARAWAK , MANA PERGINYA SPRM?

بسم الله الرحمن الرحيم

Panas! Kantoi!! Taib Mahmud Sememangnya "Ferdinand Marcos Malaysia"!! Kah Kah Kah...
Kah kah kah...

Sarawak Report "buat hal lagi"...



Siapa lagi sasarannya kalau bukan "Ferdinand Marcos Malaysia", Taib Mahmud!

Kalau dulu, saya melaporkan Taib mempunyai saham dan pegangan di luar negara, kali ini di Bumi Kenyalang sendiri terang-terang Taib "mengaut" kekayaan rakyat negerinya sendiri!

Projek kontroversi terbaru Taib yang dinamakan "Royal Mulu Resort" di Gua Mulu, khabarnya mendapat pembiayaan terus dari kerajaan negeri!

Taib selaku Menteri Kewangan negeri telah mengarahkan kerajaan negeri memindahkan keseluruhan dana yang diperolehi dari pembinaan tersebut terus masuk ke poketnya sendiri!!

Apakah SPRM sudah "kenyang" disumbat Taib demi menutup segala skandal yang dilakukannya?

Apakah Taib terlalu "kebal" dengan undang-undang ciptaan manusia?

Lu pikir la sendiri! - Jalan Pulang

- http://www.malaysia-today.net/mtcolumns/from-around-the-blogs/36225-taib-share-shock-exclusive





Note: Satu dunia tahu taib mahmud si raja berok ni kebas harta rakyat Sarawak... sayangnya masih ramai rakyat sarawak tak sedar yang mereka ditipu oleh berok... kah..kah..kah..kah..



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

2 comments:

puteri said...

ditipu
tertipu

donk said...

si taik mahmod ni masa dalam kubur dia nak bawa bekal banyak banyak le tu...

jangan marah sprm..ianya ditubuhkan untuk melawak je...

depa tu mata akan dicungkil kat akhirat nanti..sebab membutakan mata..memekakkan telinga..

si perompak taik mahmod pula..biar le..berapa lama dia boleh hidup..tak selamat sekeluarga dia pun..duit tak berkat pun...cuma Allah belum lagi nak balas pun..