Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, October 15, 2010

"SYARIKAT MATI" KONTRAKTOR UTAMA BINA ISTANA

بسم الله الرحمن الرحيمNajib Razak diminta menjelaskan skandal pembinaan Istana Negara yang baru apabila projek bernilai RM950 juta itu diserahkan kepada Syarikat Maya Maju (M) Sdn Bhd
Menurut Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, syarikat misteri itu dilantik sebagai kontraktor utama pada 26 Oktober tiga tahun lalu.

Walhal, katanya Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SMM) mengesahkan syarikat misteri itu telah mati atau tidak aktif ketika proses penyerahan tender dibuat oleh kerajaan Pusat.

"Syarikat kontraktor utama itu didaftarkan semula (di SSM) pada Ogos 2008 sedangkan kontraktor diserahkan kepada syarikat itu pada Oktober 2007.
"Mengapa status kontrak sedemikian, apakah cara begini yang Umno ambil," ujar Ahli Parlimen Permatang Pauh itu petang tadi di lobi Parlimen. – harakah daily


KAH KAH KAH.. woit… NAMA SYARIKAT BUKAN MAIN GAH….. kah kah kah.. MAYA MAJU… MAYA ERTINYA DUNIA…SYARIKAT MAJU SELURUH DUNIA.. kah kah kah..BUKAN SAHAJA SYARIKT TAK MAJU….. SYARIKAT INI TAK BERMAYA LAGI… kah kah kah…woit… MANA DIA PANGLIMA MELAYU…. kah kah kah… MANA DIA PENJAGA HAK KEISTEMEWAAN MELAYU…. kah kah kah.. MANA DIA YANG MENJADI BENTENG RAJA RAJA MELAYU…. kah kah kah…woit… INI PENGHINAAAN... kah kah kahh..HINA PADA RUMAH KEDIAMAN RAJA… kah kah kah.. BUAT RUAMH RAJA IKUT SEDAP HATI… kah kah kah.. INI SYARIKAT SIMEM SATU KAMPIT .. CAMPUR PASIR SATU LORI… kah kah kah.. woit… KITA TNGGU DAN LIHAT… BILA RUMAH RAJA INI AKAN RUNTUH…. kah kah kah - TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

2 comments:

donk said...

biar ianya runtuh..mati semua..hidup pun takda fungsinya pun...
biar kontractor makin kaya..runtuh kalu..duit masuk lagi..
modal senang je..naikkan harga barang semua sekali..he he he

Percaya said...

membazir wat istana ni mahal-mahal...baik duit tu buat bg bonus untuk kakitangan kerajaan...pastu lantik plak kontraktor mati..memang mati la sape duk situ nanti..