Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, October 12, 2010

APA PANDANGAN ANDA DENGAN KENYATAAN INI?

بسم الله الرحمن الرحيم




UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

7 comments:

abid_pm said...

Salam.

aku da banyak tengok video-video macam ni kat youtube.
Propaganda je ni, kalau difikir-fikir memang dah lama Indonesia dengan ganyang Malaysia. Tapi kalau da sampai tahap nak berperang, perlu ada satu tindakan dari kedua-dua negara untuk menyelesaikan perbalahan.

Bagi aku, buat apa nak perang, kita serumpun, memang berkongsi budaya, cuma kita dipisahkan oleh sempadan negara kerana koloni-koloni barat yang sibuk menjajah asia zaman imperialisme semasa revolusi perindustrian di eropah. jadi kita berpecah.. padahal kita boleh menjadi suatu bangsa yang hebat kalau saling memahami.

tapi kalau betul nak berperang, atas sebab apa nak berperang?? membawa ke syurga atau neraka?

cicitHJHASSANu said...

salam bujang...

indonesia enggak berani sama kita...

kita kan ada singaporenya di belakang,mana mungkin israel membiarkan proksinya diberantakan...kankankan

sokong ajah yang goblok-goblok ini terus memerintah...agar senang digoblokan

tapi ada benarnya pertahanan kita seperti tikus itu...lemah semangat,khak

Anonymous said...

Malas nak layan provokasi Indon nih. Pegi mampus si tua dlm video tuh. Cakap macam orang bodoh. Dah nyanyuk ke ape. Aku lagi stuju putuskan hubungan ngan Indon. Halau sumer Indon kluar. Tak sedar diri.

Anonymous said...

darah ku mendidih....ayuh kita sembelih situa tu....kalu udak ngak senang hidup di indon ayoh datng ke malisia...kerja di ladang aje deh...

donk said...

salam bro
apa yang orang tua indon tu cakap memang betul..dulu satu menteri billioner (bekas)..si rafidah aziz pun cakap macam tu..askar tak perang..cuma makan tidur..
askarkita diketuai oleh orang tua yang penakut..pangima dah nak pencen dan harap ihsan pm untuk sambung..tiada inovatif..hanya fikir mana nak masuk duit..tu yang sampai duit alat tulis pun di songlap...sijil masih lagi skim gaji srp sampai sekarang..takda panglima berani fight untuk skim gaji spm walau pun takda sesiapa sijil srp dapat masuk tentera sekarang..banyak masuk tentera guna kabel untuk pegawai atau lain lain pangkat..hanya untuk gaji..semangat takda..tambahan pula dengan panglima panglima yang penakut..pemimpin asyik berunding ..berunding..berunding..sebab tahu memang kita takda kekuatan langsung..submarine beli tak boleh menyelam..fighter tak mampu terbang..yang mampu hanya runding runding..sampai orang bakar bendera pun nak runding lagi..kita tak bertelur itu sebab orang luar cakap yang bukan bukan..pemimpin kita sibuk mencari duit untuk isi poket saja..nak perang kalu..lupakan saja le..rakyat yang bergelimpangan nanti..wanita dirogol..dibunuh..pemimpin dah siap passport negara luar..boleh terbang la tu juga..jangan marah indon provoke..semua adalah benar..doa sajalah agar depa tak attack kita..masa tu mungkin boleh runding dengan cipap bini bini pemimpin je..

donk said...

salam bro
apa yang orang tua indon tu cakap memang betul..dulu satu menteri billioner (bekas)..si rafidah aziz pun cakap macam tu..askar tak perang..cuma makan tidur..
askarkita diketuai oleh orang tua yang penakut..pangima dah nak pencen dan harap ihsan pm untuk sambung..tiada inovatif..hanya fikir mana nak masuk duit..tu yang sampai duit alat tulis pun di songlap...sijil masih lagi skim gaji srp sampai sekarang..takda panglima berani fight untuk skim gaji spm walau pun takda sesiapa sijil srp dapat masuk tentera sekarang..banyak masuk tentera guna kabel untuk pegawai atau lain lain pangkat..hanya untuk gaji..semangat takda..tambahan pula dengan panglima panglima yang penakut..pemimpin asyik berunding ..berunding..berunding..sebab tahu memang kita takda kekuatan langsung..submarine beli tak boleh menyelam..fighter tak mampu terbang..yang mampu hanya runding runding..sampai orang bakar bendera pun nak runding lagi..kita tak bertelur itu sebab orang luar cakap yang bukan bukan..pemimpin kita sibuk mencari duit untuk isi poket saja..nak perang kalu..lupakan saja le..rakyat yang bergelimpangan nanti..wanita dirogol..dibunuh..pemimpin dah siap passport negara luar..boleh terbang la tu juga..jangan marah indon provoke..semua adalah benar..doa sajalah agar depa tak attack kita..masa tu mungkin boleh runding dengan cipap bini bini pemimpin je..

Anonymous said...

salam buat semua kita tidak seharusnya membuat sesuatu atau menilai mengikut perasaan kerana badan kita yang akan merasa binasanya....
kenapa perlu berperang sesama sendiri sedang kita adalah bersaudara... musuh islam pasti sedang berdekah2 ketawa melihat keadaan ini...
kekuatan yg ada perlu digunakan untuk mempertahankan agama....
peperangan bukan jalan penyelesaian yg terbaik tapi berperanglah demi MEMPERTAHANKAN AGAMA ISLAM....