Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, October 13, 2010

LUAHAN SENGAL DARI RAMLI UNTUK PMnya

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum.. Artikel ini di ambil dari catatan blogger UMNO yang bernama Ramli dari blognya Melayu Pasir Gudang. Si Ramli ni baru menyedari selama ini dia telah ditipu oleh Menteri Perdana kesayangannya najis tong nazak. Baru sekarang dia perasan yang melayu ini tiada maknanya disisi pemimpin UMNO dulu kini dan mungkin selamanya kalau umngok yang memerintah Malaysia. Selamat membaca dan semoga terhibur...

UTILITI BILL SRJK CINA AKAN DI TANGGUNG SEPENUHNYA OLEH KERAJAAN BN

Perhimpunan Agung MCA hari ini berjaya dalam usaha mereka untuk memperkasakan Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina, bilamana kerajaan Barisan Nasional telah bersetuju untuk menanggung semua perbelanjaan utiliti sekolah tersebut. Tahniah kepada PM Najib yang begitu perihatin dan pemurah kepada masyarakat cina di negara ini. Tahniah juga kepada PM Najib yang telah "meminda" buku sejarah dengan mengiktiraf kaum cina negara ini bukan lagi sebagai kaum pendatang sebaliknya adalah kaum atau masyarakat yang "setia" kepada negara. Buktinya kerana kes wanita bogel dalam tahanan polis suatu hari dahulu, menteri kerajaan terpaksa mengadap pemerintah negara cina untuk menjelaskannya.

PM Najib, kamu juga perlu lakukan perkara yang sama kepada Masyarakat India, SRJK(Tamil) juga perlu di biayai bil-bil utilitinya, Buku sejarah Melayu perlu di pinda agar masyarakat India di baca sebagai masyarakat yang wujud dari ladang Gadong Banting Selangor bukan masyarakat yang datang dari India. Mereka adalah juga masyarakat yang "setia" kepada negara, buktinya dalam kes Hindraf Raja kaum India di Malaysia (yang dah nak turun takhta Januari 2011 nanti) terpaksa mengadap Raja di India untuk menjelaskannya.

Pak Najib apa hal dengan bil-bil utiliti untuk Sekolah Agama Persendirian, Sekolah Agama Rakyat, Sekolah Agama Kerajaan Negeri, Sekolah Agama Pondok. Tak kan sekolah nie semua tak guna utiliti seperti Air, Api, Talipon dan Internet? Tak kan buku Sejarah Melayu telah di tukar lagi dengan mencatitkan orang -orang Melayu bukan masyarakat asal negara ini sebaliknya adalah pendatang yang masih lagi tidak setia kepada negara Malaysia kerana Tanah Melayu telah hilang di dalam peta dunia?.

Tuk Najib, MPG menulis artikel ini bukan dengan nawaitu menimbulkan isu perkauman atau menjolok isu perkauman, sebaliknya merasakan bahawa Datuk Seri lah yang memulakan perkara ini. Pendapat MPG yang buta huruf ini, sepatutnya PM 1 Malaysia ini berusaha untuk menyatukan seluruh masyarakat dan kaum dalam negara ini melalui mekanisma perpaduan yang sangat halaus iaitu dengan memperkasakan ”SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA”. SATU BUDAYA UNTUK MALAYSIA, SATU BAHASA UNTUK MALAYSIA. Lihat siapa yang setia kepada Negara tercinta Malaysia ini.

Ingatan MPG kepada Datuk Seri Najib Tun Razak, jangan lah DS menjadi salah seorang pemimpin yang”cakap tak serupa bikin”. Dalam perhimpunan NGO Melayu baru-baru ini di Ampang DS mengingatkan agar kuasa yang ada di pegang kuat seumpama memegang hulu keris agar tidak tercabut, tetapi di dalam perhimpunan MCA ini DS seolah-olah memberikan sedikit kuasa itu kepada kaum lain untuk di kongsikan bersama. Ingatlah adat dan Pantang Pahlawan Melayu kita. Pantang derhaka kepada Bangsa dan Agama.

Datuk Seri Najib orang Melayu dah lama bertanyakan kepada Pemimpin Melayu yang ada kuasa, kenapa kawasan majoriti Melayu tetapi wakil rakyat masih orang bukan Melayu?. Wakil rakyat adalah utiliti rakyat, salah ke atau susah ke untuk tunaikan hajat orang melayu di kampung-kampung dan kawasan luar bandar hendakkan UTILITINYA yang sama sebangsa dan seagama agar dapatlah nanti menyarahkan bantuan dan ber tazkirah bersama-sama rakyat di dalam surau-surau dan masjid-masjid.

Untuk generasi ku akan datang maafkan atuk kau ini kerana hanya mampu menulis di blog ini sahaja.

- melayupasirgudang

Note: Sengalnya blogger umno ni. Suruh ubah xnak.. lepas tu minta maaf dengan generasi akan datang kerana katanya dia hanya mampu menulis blog jer.. ha..ha..ha..ha... Mampu tulis blog dan mampu sokong umno sampai mati walaupun umno tu dulu kini dan selamanya tipu dia ha..ha..ha..ha... sehingga dia berasa amat sengal... ha..ha..ha..ha... Sudah tentu generasi akan datang nanti akan berkata.. sengalnya atuk aku ni...!!! ha..ha..ha..ha...

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

5 comments:

ss said...

salam..
melayu memang pemurah @ tidak asobiyah... hahaha.......

donk said...

salam
pemimpin umno melayu memang tak pandang orang melayu..dia pandang bangsa lai saja sebab pada diaorang bangsa melayu ni haprak..boleh buat apa saja..nak tipu..nak tembak..bunuh..buat le..kerajaan akan tutup semua tu..tapi tidak bangsa lain..haramjadah kat atas tu takpayah di komplain dan apa saja pun..biar dia mampos nanti dia jawab dengan ALLAH

Anonymous said...

Aku try tengok blog "melayupasirgudang" ni. Aku ingat puak2 UMNGOK ni sokong najib membuta tuli sampai tahap gaban, rupanya diorang pon tak suka ngan najib nih.

Haa, baru korang tau langit tinggi rendah, pilih la lagi pemimpin yang bodoh lagi botak tu. Kan dah nyesal.

Pakwe Tiz Zaqyah said...

nk buat camne..orng tak skolah blog politik cam dia tu la...

Anonymous said...

Kerana mabuk & gila kuasa, Melayu jadi binasa. Melayu sudah punah sepunah punahnya. Baki Melayu yang elok dah tak sampai 30% je lagi. Fikir-fikirkanlah samada nak kasi hapus terus Melayu dari bumi Malaysia ini atau nak kasi bangun semula??? Terletak di tangan Melayu dan pemimpin Melayu. Jangan salahkan bangsa lain jika Melayu terus layu.