Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, September 10, 2011

SKMM, JAKIM : HINA ISLAM DAN AGONG TAK MENGAPA ASALKAN JANGAN HINA NAJIB DAN UMNO?

بسم الله الرحمن الرحيم

"AGONG KETUA ISLAM BABI TAKDE HOTAK" KATA MAKCIK, SKMM DAN JAKIM MASIH BERAYA KER?



Penghinaan demi penghinaan yang dilakukan oleh manusia durjana ini.. kepada Nabi junjungan kita.. kepada Allah yang Esa.. kepada agama Islam yang suci.. dan yang ter "latest" kepada Yang Di Pertuan Agong pulak..

yang aku herannya.. pada rabu lepas Jingga 13 sudah menyerahkan memorandum mendesak agar SKMM mengambil tindakan ke atas blog MAKCIK HAJJAH SITT AL WUZARA ini..

malah sebelum Jingga 13 menyerahkan memorandum tersebut,sudah berbelas-belas laporan yang telah dibuat oleh pelbagai pihak bagi mendesak JAKIM dan SKMM supaya mengambil tindakan dengan kadar segera bagi menghentikan penghinaan ini..

tapi sampai sekarang tuan punya blog ni rileks jer...
yang kena tarik adalah tauliah menyebarkan ajaran Islam daripada Khalid Samad dan juga Dr Rani.. [baca sini]

JAKIM patutnya celik IT dan tahu tentang isu ini.. itulah NGO nak serah memorandum.. tak mau nak terima.. [rujuk sini]. Orang nak ngadu pasal penghinaan ke atas Islam pun nak tunjuk "ek" tak mau turun ambik memorandum.. yang paling nampak bangang JAKIM kata perkara ni bukan bidang kuasanya.

Dibawah ini imej yang menyatakan fungsi serta bidang kuasa jakim. (klik pada imej untuk besarkan)


Fungsi jakim


Bidangkuasa jakim

JAKIM dan SKMM masih sibuk hadiri "open House" raya lagi ker..? - lianglahad


Note: Di malaysia agama islam dan agong tiada siapa yang nak bela.. Tapi jangan sekali-kali anda menghina umno dan pemimpinnya.. kih kih kih kih.. perkara yang dibawah bidang kuasa mereka pun mereka kata tak boleh nak buat apa-apa.. dah tu JAKIM tau buat apa aja? makan gaji buta? jamil khir buat apa? buat bodoh jer?

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

57 comments:

Anonymous said...

Dah imun kena hina dulu dan selamanya...xder hal punya dah buta hati pekak badak..nama penguatkuasa,bauk xpayah bagi kuasa kalau setakat nak gaji buta..haram la duit gaji korang
Makan

Anonymous said...

najib dan umno pun makcik shit kutuk kaw kaw( terbaru)...hampehhhhhh apa tindakan pun tarak....

mamawana said...

Semua diam kecut jer. Betul lah tuduhan makchik tu Melayu Bod*h... Yang lain terserah pd Allah swt utk menghukum hamba2nya yg zalim, murtad lagi munafiq. Biar dia sendiri jawab di padang mahsyar. A'uzubillahiminasyaithonirrojiiimmm.

Batu Pelangi said...

Kalau macam ini punya orang yang ada
dalam Jabatan Agama Islam sahlah
Negaraku dan agamaku kian jahanam
andai puakx ini terus diberi mandat!

Anonymous said...

generic xanax buy xanax online australia - order xanax online india

Anonymous said...

xanax online 5 panel drug screen xanax - methocarbamol xanax drug interactions

Anonymous said...

generic xanax xanax generic 031 - xanax side effects on pregnancy

Anonymous said...

xanax online buy alprazolam in mexico - xanax pills depression

Anonymous said...

xanax 1mg xanax online no prescription australia - xanax side effects teenagers

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol next day delivery - tramadol hcl generic ultram

Anonymous said...

generic xanax dava generic xanax - xanax drug test wiki

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online mastercard overnight - tramadol 50 mg is equal to

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol vs cyclobenzaprine - soma carisoprodol controlled

Anonymous said...

cheap tramadol no prescription tramadol 250 mg - tramadol extended release 200 mg

Anonymous said...

xanax online buy xanax online spain - can xanax make anxiety worse

Anonymous said...

buy cheap tramadol tramadol pills - tramadol for dogs dosage chart

Anonymous said...

xanax for anxiety xanax for anxiety symptoms - buy xanax legally online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg blood pressure - carisoprodol taper

Anonymous said...

xanax online xanax and alcohol yahoo answers - xanax effects recreational

Anonymous said...

buy carisoprodol online without prescription listaflex carisoprodol 350 mg para que sirve - soma carisoprodol erowid

Anonymous said...

carisoprodol 350mg carisoprodol online prescription - soma carisoprodol

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol 1a pharma 50 mg - tramadol dose get high

Anonymous said...

xanax online xanax drug tests detection periods - xanax generic pictures of pills

Anonymous said...

buy xanax online xanax ruins opiate high - buy xanax online no prescription with mastercard

Anonymous said...

buy tramadol online best place order tramadol online - buy tramadol online overnight cod

Anonymous said...

buy carisoprodol cod dosage for carisoprodol 350 mg - carisoprodol drug

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg forum - carisoprodol soma scheduled drug

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overnight delivery to florida - zydol 50 mg tramadol hydrochloride

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis with free shipping - cialis kosher for passover

Anonymous said...

alprazolam medication xanax withdrawal day 3 - dosage for xanax 1mg

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis no prescription us - order real cialis online

Anonymous said...

generic cialis tadalafil legal to buy cialis online - cialis price with prescription

Anonymous said...

buy cialis online cialis price daily use - canadian pharmacy cialis online

Anonymous said...

cialis online buy cialis with online prescription - buy genuine cialis online

Anonymous said...

buy tramadol online with mastercard tramadol withdrawal nightmares - order tramadol us pharmacy

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 purchase of tramadol - tramadol online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 dosage for tramadol 50mg for dogs - possible get high tramadol

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#51726 where to buy tramadol online usa - tramadol 50 mg street price

Anonymous said...

buy tramadol online without a prescription tramadol vs toradol - tramadol for dogs dose rate

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 tramadol vs hydrocodone withdrawal - tramadol hcl related substances

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 tramadol overdose dangerous - tramadol buy online no prescription

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol stada 100mg retardtabletten nebenwirkungen - buy tramadol online mastercard overnight

Anonymous said...

buy tramadol online pill max order tramadol ultram online - order tramadol american express

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg extended release - buy tramadol overnight saturday delivery

Anonymous said...

cheap ativan normal dosage ativan anxiety - ativan 0.5mg side effects

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan no prescription needed - ativan wyeth online

Anonymous said...

buy ativan online ativan withdrawal pain - can overdose ativan fatal

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan migraine - ativan generic

Anonymous said...

ways to buy ativan online 2mg ativan high - ativan given alcohol withdrawal

Anonymous said...

buy xanax online xanax dosage pink pill - buy xanax online canada no prescription

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 xanax for anxiety withdrawal - can you buy alprazolam online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs mg - buy generic tramadol

Anonymous said...

buy tramadol with cod tramadol online pharmacy usa - buy tramadol overnight with mastercard

Anonymous said...

buy xanax online buspar and xanax for anxiety - what will 1mg of xanax do to you

Anonymous said...

buy xanax online xanax 2mg first time - generic xanax do they look like

Anonymous said...

buy xanax online xanax 2mg side effects - generic xanax 0.5

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#1833 fastest way pass drug test xanax - xanax bars 4mg