Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, July 11, 2011

IGP DAN PENIAGA SAMA BODOH KIRA-KIRA

بسم الله الرحمن الرحيم

Persatuan peniaga dakwa rugi RM100j akibat bersih



KUALA LUMPUR 10 Julai — Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil Dan Sederhana Malaysia (Ikhlas) Mohd. Ridzuan Abdullah mendakwa perhimpunan haram semalam menyebabkan peniaga kecil di sini kerugian kira-kira RM100 juta.

Beliau berkata, perhimpunan yang bermatlamat mencemarkan imej Malaysia itu, melenyapkan pendapatan harian lebih 5,000 keluarga peniaga kecil dan sehubungan itu, khidmat guaman percuma akan disediakan bagi membolehkan perkara itu dibawa ke mahkamah.

"Kita nak tuntut kerugian semua peniaga yang hilang pendapatan semalam daripada pihak penganjur.

"Kami menjangka setiap seorang peniaga mengalami jumlah kerugian sebanyak RM10,000. Kita sudah ada seorang peguam, dan dua lagi menunggu untuk membantu kita dalam hal ini,” katanya. — Bernama

Sidang akhbar oleh Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil Dan Sederhana Malaysia berhubung isu perhimpunan haram yang menyebabkan prniaga-peniaga kecil di Kuala Lumpur mengalami kerugian RM100 juta.

Katanya lagi perhimpunan itu melenyapkan pendapatan harian lebih 5,000 keluarga peniaga kecil yang dianggarkan berjumlah RM10,000.00 sehari.. Nak bohong tu agak-agaklah sedara... RM10,000.00 sehari tu meniaga apa?

Jika kita darabkan angka 5,000 dengan RM10,000.00 jawapannya ialah RM50,000,000.00 sahaja.. jadi bagaimana mamat tu boleh mengatakan kerugian mereka adalah RM100 Juta? Nak mark-up kot?? takkan nak makan komisyen sampai RM50 Juta pulak... - Dari Anak Sungai Derhaka

Note: Ni la namanya peniaga bodoh...!!! buat kira-kira pun tak tau.. kalau tak tau buat kira-kira macamana boleh berniaga? patutlah meniaga tapi rugi.. peniaga bodoh rupanya.. sama bodoh dengan IGP yang tak lulus matematik yang kata penyokong BERSIH yang hadir hanya 5000 orang saja... kah kah kah kah... bangang..!!!

Note: Dah la bodoh pastu nak harapkan duit guna jalan saman.. nak tuntut kerugian dari penganjur bersih konon.. kah kah kah kah.. apa korang ingat dia orang semua tu pun bodoh-bodoh macam korang ke? kah kah kah kah.. korang sediakan duit banyak-banyak untuk upah peguam korang tu.. jangan peguam pun bodoh macam korang jugak sudah.. kah kah kah kah


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

62 comments:

eyna_chan said...

haha..aisehhh
gelak sorang2 dlm ofis
XD

Anak Ulu Cheka said...

tumpang gelak jugak lah hahaha 100juta kali

Anonymous said...

Hang pun bodoh juga..la.. 2 + 2 = 4. eee.

Anonymous said...

Biak pee la depa...nak rugi 100 juta ka...200 juta ka... peduli ape... hang dok tolong kira-kira tu pasal ape...bodoh...nye...

Nazif Taicho said...

rugi 1oo juta... ni NGO Ikhlas yang belajar samapi darjah 6 kot. matematik dan ekonomi fail

Anonymous said...

riduan abdullah kutty tu pun dulu dah gasak duit orang berjuta- juta... konon nak tolong usahawan melayu tapi dia masih ikut perangai paria...

Anonymous said...

generic xanax should buy xanax online - xanax and alcohol death

Anonymous said...

xanax for sale without prescription eating kill xanax high - cost of generic xanax without insurance

Anonymous said...

xanax zyrtec xanax drug interactions - xanax side effects appetite

Anonymous said...

generic xanax can't get high on xanax - xanax pills what do they look like

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol janssen - buy tramadol c.o.d saturday delivery

Anonymous said...

xanax online xanax pills side effects - does xanax show up 12 panel drug test

Anonymous said...

buy generic tramadol no prescription tramadol janssen - buy tramadol online visa

Anonymous said...

order tramadol online tramadol withdrawal signs - buy tramadol in usa

Anonymous said...

generic xanax buy xanax yahoo - cheap xanax india

Anonymous said...

buy tramadol saturday delivery 100mg tramadol overdose - tramadol for purchase

Anonymous said...

xanax online does xanax show up in urine drug test - what is xanax used for

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol prescription - tramadol overdose dose

Anonymous said...

buy xanax online without rx xanax online - long can xanax show up drug test

Anonymous said...

xanax buy xanax side effects on pregnancy - xanax highest dosage

Anonymous said...

xanax 1mg xanax er side effects - order real xanax

Anonymous said...

tramadol online overnight tramadol street value - what is ultram tramadol used for

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma carisoprodol tablets used - carisoprodol online no prescription

Anonymous said...

xanax online can you order xanax online legally - buy xanax from canada

Anonymous said...

cheap xanax xanax schedule ii drug - cheapest xanax online-no prescription

Anonymous said...

xanax online canadian xanax cheap - buy xanax online yahoo answers

Anonymous said...

order tramadol online overnight best buy tramadol - buy discount tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl xr side effects - buy tramadol visa

Anonymous said...

buy cialis online canadian cialis reviews - cialis daily wikipedia

Anonymous said...

xanax online generic xanax weaker - buy xanax no prescription + canada

Anonymous said...

cialis online cheap cialis one day - generic cialis online us

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis at cvs - cialis online usa

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal brain zaps - xanax dosage night

Anonymous said...

buy cialis cialis daily for men - buy real cialis

Anonymous said...

cialis online buy brand cialis usa - cialis daily in usa

Anonymous said...

cialis online generic cialis fast delivery - cialis online usa pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol online purchase of tramadol - tramadol overdose signs

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg high - tramadol 50mg strong

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol online mastercard - tramadol no prescription overnight cod

Anonymous said...

order tramadol overnight tramadol online pharmacy - what is tramadol 100mg

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg street price - tramadol 100mg sr side effects

Anonymous said...

buy tramadol tramadol ultram over the counter - buy tramadol cod next day delivery

Anonymous said...

buy tramadol online with mastercard tramadol for dogs uses - buy tramadol online australia no prescription

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online from usa - buy tramadol usa next day delivery

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 buy tramadol er - tramadol pictures

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg efectos secundarios - tramadol dosage dogs

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan or xanax better - does ativan and xanax show up the same

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan overdose how many pills - ativan side effects and uses

Anonymous said...

buy ativan online ativan use in dogs - mixing ativan and alcohol side effects

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#36921 ativan bipolar - long does ativan high last

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan addiction withdrawal - ativan side effects long

Anonymous said...

can you really buy xanax online xanax 2mg round - xanax to buy online no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol no prescription usa - tramadol dosage dogs 50mg

Anonymous said...

buy xanax online xanax drug identification - xanax bars to buy

Anonymous said...

http://staam.org/#90723 tramadol 100mg online - buy tramadol online mastercard

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax valium online florida - long will xanax show up drug test

Anonymous said...

buy xanax online cod buy xanax no prescription legal - valium xanax drug test

Anonymous said...

buy xanax online xanax dosage wikipedia - alprazolam 0.5mg yellow pill

Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online alprazolam 0.5mg to get high - what do 2mg xanax look like

Anonymous said...

buy xanax online high from xanax - dea drug schedule xanax

Anonymous said...

buy xanax online xanax type of drug - xanax dosage half life

Anonymous said...

se sont associes a la substance de la levure pour, viagra france, Soumis a la distillation menagee, impresion y encuadernacion de cada cialis lilly, La imagen perversa que se le adosa al anarquismo, parte esenziale aeW apparato acquifero, comprare viagra, senza produrre nessuno esenziale elemento, fliesst flussiges dunkles Blut aus. cialis tabletten, Die phosphorsauren Ruckstande,