Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, November 4, 2010

HOW MUCH IS YOUR AIR FARE

بسم الله الرحمن الرحيم




Klick image to enlarge

This UMNOPUTRA lives in a RM25 million house / home on a RM15K salary per month. and yet has been cleared by MACC for corrupt practises ( I WONDER WHY?). if you were an ordinary joe bloke, income tax itself would have asked you where did u get the money to buy a RM25 million house on such a meager gaji. but MACC says NFA to be taken! (REALLY)
rotten to the core......

THERE IS NONE SO BLIND AS THE PERSON WHO DOES NOT WANT TO SEE!!!



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

7 comments:

Rynn said...

Tunggu la kalau Tuhan tak balas kat dunia, kat akhirat esok dorang2 ni takkan terlepas jugak sebab songlap banyak sangat duit rakyat..

dulu masa saya belajar kat UK, kerajaan belikan tiket balik msia bila dah grad, one way tiket harga sampai rm16k.. what the hell? kalau suruh saya beli sendiri kasi rm1500 pun dah cukup.. sape la yg makan duit banyak2 tu..

Dama-Ulan said...

aku pun nk jd MB klu cam nie...
hmm....

MPG said...

perghhhhhhh gila babi.. babi pun x gila mcm org umno ni. ni kapal terbang apa yg dia na naik ni sampai mcm tu punya mahai dia org claim. habis duit rakyat kena tipu oleh toyol botox dgn suku sakatnya. apa nak jadi la malaysia ni. pemimpin langsung x amanah. mcm anjing...!!!!

Anonymous said...

BODOH..CUBA TENGOK BETUL2 TARIKH NYA,TARIKH JUMLAH KESELURUHAN..BERMULA 23DIS-1JANUARI..GILA AR..X SAMPAI SMINGGU TOYOL MELESAPKAN RM48649..

WEI UMNO2..AKU TAK HALALKAN WALAUPUN SATU SEN PUN JIKA DUIT TERSEBUT ADA BERSANGKUT PAUT DNGN DUIT AKU WALAUPUN HANYA 0.0000000000001% SAHAJA..AKU NAK TUNTUT DI AKHIRAT KELAK.AND AKU TAK KAN MAAFKAN KORANG SEMUA ATAS KEZALIMAN INI.

puteri said...

anonymous -->>

i like it,
hoho

puteri said...

Dama-Ulan -->>

kalao jadi MB nanti tu..
offer-ofer lah saye skali nak join gakkk
hehehe

Anonymous said...

bro-bro...sis-sis...rileks...
benda2 mcm nih memang selalu dan biasa...banyak tu duit...bangsat betul...
duit kita tu bai...so..kita nak buat macamana???
still pay for your roadtax?
cukai pintu?
lesen?
saman?

pukimak betul...kalau duit tu semua guna develope negara..aku ingat dah maju giler...Malaysia kita ini kecik ajer...

biarlah...sampai masa... 'depa' kena la...

kita ni pun satu...jadi bodo jer...
dah tahu..tapi buat-buat tak tahu...apasal la kau tak masuk jadi komando dulu.????..hadoiiii....