Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, November 3, 2010

ALI RUSTAM PENIPU

بسم الله الرحمن الرحيم

MELAKA MAJU : ALI RUSTAM DIDAKWA TIPU RAKYAT - mkini

Ali Rustam diminta membuat penjelasan tentang kenyataan Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) yang menafikan badan tersebut mengiktiraf Melaka sebagai negeri maju, lapor HarakahDaily.

Sebelum ini, kerajaan negeri Melaka mendakwa OECD sebagai badan bebas telah memberikan pengiktirafan bahawa Melaka telah mencapai status negeri maju pada 20 Oktober lalu.

Timbalan Pengerusi Lajnah Penerangan PAS negeri, Yusof Wahab berkata perkara itu adalah serius kerana membabitkan imej kerajaan negeri dan maruah rakyat negeri Melaka.

"Mana mungkin kerajaan negeri mengisytiharkan Melaka negeri maju tanpa black and white dari badan bebas itu, ini dah kira masuk bakul angkat sendiri,” katanya.

Menurut beliau, rakyat negeri Melaka berasa tertipu dengan penafian OECD itu dan kerajaan negeri mesti membuat penjelasan mengenainya.


KAH KAH KAH...woit….HARAKAH INI PUN SATU…. kah kah kah..woit… BAGI CHAN LAAA…. PAK ALI KITA INI NAK JADI GEDEBE…. kah kah kah.. TAPI ..OECD ITU APA?.... kah kah kah..MEK JAH DARI TANJUNG KELING TANYA… OECD INI JANTAN KE BETINA?... kah kah kah… OECD INI ABANG KEPADA SIDI ORAZA KE?.... kah kah kah.. ATAU ADIK KEPADA ABDULLAH CD…. kah kah kah..woit… OECD INI ADA ANAK PEREMPUAN TAK?..... kah kah kah,…KALAU ADA SILA HANTAR KE MALAKA… kah kah kah.. BOLEH KENA CC DAN BOLEH KENA SI DI OLEH SEORANG TAMBI…. kah kah kah


nota:
sprm sila siasat
ini satu scam besar
ini satu kes tipu

berapa banyak duit belanja masa buat peristiharan?
siapa yang dapat kontrek?
ini projek tipu siapa?

mustahil sprm tak baca akhabar
kalau dulu di ipoh surat layang pun disiasat
kes ini ada kenyaataan resmi dari oecd
tak kan takut dengan oecd pulak kah kah kah - TT


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

1 comments:

2ury said...

OECD tu kita tahu dah, sbb kat dlm teks ada tulis....
cuma sprm tu ape makna ye yee..?? ada kena mengena ngan kerajaan kot... hehe