Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, November 3, 2010

BODOH TAPI BUAT-BUAT PANDAI

بسم الله الرحمن الرحيم

UMNO menggunakan taktik kotor dengan membohongi rakyat tentang status kelulusan pendidikan calon BN. Semasa penguguman calon tempoh hari, menyatakan bahawa calon BN berkelulusan SPM sahaja. Tetapi melalui penyebaran risalah di DUN Galas menyatakan calonnya berkelulusan Sarjana Muda Pengajian di UUM.


klik pada image untuk besarkan.

Note: Puak Umno ni nak menipu langsung tak nak buat kajian dulu. tahun 1988 UUM dalam pembinaan lagi.. Tahun 1990 UUM mula operasi. Masa tu abdul aziz ni berkeja sebagai pembancuh simen di tapak binaan UUM agaknya? Apa la punya sengal puak-puak umngok ni. kalau dah desperate sangat pun agak-agak la. ni tak pasal-pasal nampak sangat diri tu bodoh. Ni namanya bakal pemimpin tak bijak, penyokong pun bebal... Sarjana muda la konon.. hark tuihhhh...!!!! sarjana muda pembancuh simen eh? kah..kah..kah..kah..

Klik kalau nak tengok sejarah UUM




Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

69 comments:

Anonymous said...

Kah,kah,kah..tergelak besar aku baca ayat sarjana muda pembancuh simen..kah kah kah..

Umno memang lawak dahla BODOH mcam pa lagi..membodohkan orang lain..

rakyat dun Galas dah cerdik bukan macam depa puak hamlau lahabau tu

Anonymous said...

Biasa la tu bro.. UMNO. kat kampung gua ni pun mcm tu jugak. ADUN Sungai Rambai, MELAKA. Hassan Rahman nama dia. Dia ni mmg jenis bodoh nak mampos tp kerana dia ni aktif dalam belia, tu yg ali ketam payung dia tu. Ali ketam pun naik daripada belia jugak. Kalau nak diharapkan pencapaian akademik asan raman dgn ali ketam ni sama2 bangang...!! asan raman ni LCE pun fail. tapi dalam risalah calon dulu siap tulis kelulusan ijazah dari UM. geli ketiak gua.. org umno bangang boleh la ditipunya

Captain said...

salam bujang,

Zaman dahulu bolehlah YB terdiri dari CikGu pencen atau tok penghulu pencen.

Sekarang YB mesti kelulusan sarjana atau setaraf dgnnya.

Tapi selalunya ambil yg SPM sbb tak berani lawan toke yg diatas.

Yang kelulusan rendah ni senang nak dikawal sikit berbanding kalau ambil yg ada master...silap sikit toke mesti dilawanya... itu pasal lawyer, doktor atau professional nak masuk jadi ahli dahulu di tolak..

Anonymous said...

sy jrg tgk berita tpi smlm ada berita psl TGNA mengislamkn org original & dberi wang?

orang galas said...

kata tpm orang galas tak perlu belajar tinggi tinggi spm cukup

puteri said...

haha.. lawakkk

puteri said...

anonymous -->> ttg wang tu.. adalah zakat yg diberikn kepada org yg bru mmluk islam (muallaf)..

blaja kn kt skolh dlu asnaf2 (golongan2) yang layak terima zakat,,,

MPG said...

wakakakkaka... anon 4:25 PM tu org umno. org umno ni bkn belajar agama pun. taunya nak pulun kekayaan dunia je. suruh balajar malas. belajar setakat spm mengaku ada ijazah. pastu dah tua bodoh nak mampos. sokong la hang parti kapir hang tu. sampai ke anak cucu la bodoh nampaknya.. hihihihi

Anonymous said...

Salam..sebenarnya 1ST BATCH pelajar UUM tahun 1984, masa tu kampus sementara UUM di Bandar Darulaman, (IPDA), 1st time konvokesyen di UUM 1988, saya masih ingat pernah pergi Konvokesyen UUM tahun 1989 (untuk pelajar 2nd batch1985)..semasa UUM pindah ke kampus tetap di Sintok,pengambilan pelajar dah masuk 7th batch..Tidak memihak kepada sesiapa, hanya memperbetulkan fakta mengenai UUM..

Anonymous said...

oo yer ke anon? tapi masalahnya si mangkok tu mmg xder ijazah pun. mangkok ni setakat ada spm jer. gua pun x memihak sesiapa tp masalahnya puak2 umno ni mmg penipu.

Anonymous said...

Sebenarnya..semua manusia ygberkepentingan tertentu suka menipu x kira parti..yg belum ada kuasa, lantang mengkritik manusia yg berkuasa, yg x pernah ada kuasa tiba2 dpt kuasa, jd lupa diri sama mcm org2 yg dikritik..p mai p mai tang tu..sama saja..

Anonymous said...

penulis blog ini asyik ckp perkataan bodoh..bodoh.. tak takut dosa ke? ckp Islamik? cmni ke rupe jundi2 PAS?
akhlak buruk..
nnti bodoh tu balik semula pada penulis dan nasabnya!

Anonymous said...

tuan bukan main beristighfar2.. tapi mengutuk UMNO yang juga suadara se Islam yang di haramkah darah mereka, tuan tidak rasa takut pada Allah SWT ke? perjuangan Islam tidak menghalalkan cara yang salah.
Silap2 UMNO yg Allah bg hidayah.

Umno Kapir said...

Di sabah ahli umno ada dusun, kadazan, dayak, melanau, dan berpuluh lagi suku kaum yg non muslim.. di semenanjung ada bugis, boyan, org asli temia, punan, negrito, senoi dan berpuluh lagi suku kaum yang bukan islam yang menganggotai umno.. PAS antara salah satu syarat untuk menjadi ahlinya mestilah ISLAM.. umno xder... dah tu puak2 kapir ni semua nak ditendang kemana? contohnya disabah.. klau puak2 kapir ni xder, umno nak suruh siapa sokong? nak suruh berok mana undi dia? islam ke umno? kah kah kah kah.. bangang!!!

Anonymous said...

xanax online taking xanax and alcohol together - 1mg lorazepam compared to 1 mg of xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal headache - order tramadol usa

Anonymous said...

xanax online order xanax online no prescription - xanax side effects while pregnant

Anonymous said...

buy tramadol online purchase tramadol online - tramadol percocet high

Anonymous said...

where to buy xanax online xanax side effects appetite - xanax overdose amount

Anonymous said...

xanax online xanax strengths - can you buy alprazolam

Anonymous said...

buy tramadol order+tramadol+online+in+florida - buy generic tramadol no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage dogs pain - tramadol clorhidrato 100mg ml gotas

Anonymous said...

order carisoprodol online carisoprodol 350 mg interactions - carisoprodol 350 mg pill

Anonymous said...

buy xanax generic for xanax - xanax online no rx

Anonymous said...

buy xanax online overnight delivery buy alprazolam without rx - much 1mg xanax

Anonymous said...

best place to buy xanax online xanax bars for anxiety - buspar and xanax for anxiety

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol dea schedule - carisoprodol 350 mg ingredients

Anonymous said...

buy tramadol online get tramadol online no prescription - tramadol dosage acetaminophen

Anonymous said...

buy xanax online without rx you mix xanax and alcohol - sertraline xanax drug interactions

Anonymous said...

buy cialis online cialis 5 mg online kaufen - buy cialis online usa

Anonymous said...

buy cialis online cialis price eu - cialis online paypal

Anonymous said...

buy cialis online cialis manufacturer - cialisonline.it

Anonymous said...

buy cialis online get cialis online usa - buy brand cialis online no prescription

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 tramadol hcl weight loss - tramadol 50 mg qds

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 buy tramadol online from usa - buy tramadol generic ultram

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 tramadol not working - buy tramadol online cod

Anonymous said...

buy tramadol trusted online pharmacy tramadol - tramadol 50mg t7

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 tramadol for dogs and humans - buy tramadol online without prescriptions usa

Anonymous said...

buy tramadol online purchase tramadol generic ultram - tramadol withdrawal duration symptoms

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 generic tramadol usa - tramadol tolerance

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 tramadol dosage for dogs by weight - buy tramadol online missouri

Anonymous said...

buy tramadol can you buy tramadol in usa - tramadol vs oxycodone high

Anonymous said...

buy tramadol tramadol gastric bypass - tramadol purchase cheap

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 buy tramadol no prescription - 4 50 mg tramadol

Anonymous said...

buy tramadol where to buy tramadol in usa - buy tramadol legally

Anonymous said...

can you buy tramadol online buy tramadol in usa - tramadol overdose stories

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol 25mg tablets - tramadol hcl 50mg tab for dogs

Anonymous said...

buy tramadol tramadol and xanax - what dosage tramadol for dogs

Anonymous said...

tramadol online tramadol buy online no prescription - tramadol 50mg buy

Anonymous said...

buy tramadol tramadol online with cod - buy tramadol online cod overnight

Anonymous said...

buy ativan online lorazepam 1mg information - lorazepam 1mg side effects

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan overdose long term effects - ativan withdrawal taper

Anonymous said...

buy xanax online xanax pregnancy - xanax normal dose

Anonymous said...

http://staam.org/#92453 buy tramadol sr 100 mg - how to buy tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol online high off tramadol 50 mg - tramadol 50mg tablets get you high

Anonymous said...

buy xanax online is mixing xanax and alcohol bad - methotrexate and xanax drug interactions

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage 15 pound dog - tramadol generic ultram 50 mg 180 pills

Anonymous said...

buy xanax online yellow xanax side effects - blue round xanax 031

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online eu - 001webs com buy tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction recovery - tramadol 50 mg and beer

Anonymous said...

order tramadol online uss cheap tramadol - tramadol online australia

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#64581 xanax pills generic - xanax + 1 mg per day

Anonymous said...

buy xanax 1mg over counter pills look like xanax - alprazolam 0.5mg effects

Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects weight loss - xanax drug interactions prozac

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 buy xanax valium online florida - xanax 1mg buy online

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#2mg where to buy xanax online forum - quick xanax withdrawal

Anonymous said...

buy xanax online overnight delivery buy alprazolam canada - best way pass drug test xanax

Anonymous said...

buy xanax online can you still buy xanax online - xanax bars white mg

nurdihaDiha said...

yes , blogger ni berselawat dan beristighfar dah cukup bagus . tapi mengkafirkan orang tu dah kira bukan tugas kita untuk judge muslim lain . tahukah awak ? ALLAH saja yang berhak mengkafirkan umatnya . hmm .. kalau dah mbutakan mata dan lihat tanpa mgunakan hati memang akan fikir dan cakap sbegini . perspektif yang kita perlukan . honestly speak ,, saya kasihan melihat PAS seolaholah dihambakan oleh DAP dan PKR . just what i watch all this time . so pathetic .